Ληστεία στη «θυρίδα» του Παντελίδη

COVER STORY
Του έκλεψαν τραγούδια αλλά και 200.000 ευρώ

Ληστεία στη «θυρίδα» του Παντελίδη

Στην ηλεκτρονική «θυρίδα» του αδικοχαμένου Παντελή Παντελίδη εισέβαλαν «κοράκια», μόλις μία ημέρα μετά τον θάνατό του (!), που κατόρθωσαν να αρπάξουν ακυκλοφόρητα τραγούδια του αλλά και βίντεο και φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές του. Παράλληλα, οι χάκερ κατάφεραν να βάλουν στην τσέπη ποσά που υπερβαίνουν τα 200.000 ευρώ!

Αυτό περιγράφουν στη μήνυση που κατέθεσαν την περασμένη Τρίτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οι γονείς και τα δύο αδέλφια του άτυχου τραγουδιστή. Στο σχετικό δικόγραφο οι συγγενείς καταγγέλλουν πως οι επιτήδειοι υπέκλεψαν, μεταξύ άλλων, «αδημοσίευτα τραγούδια αλλά και πρωτότυπες εκτελέσεις, αποστάγματα της ψυχής του εκλιπόντος και προϊόντα αποκλειστικά του προσωπικού του μόχθου και ταλέντου, με τεράστια οικονομική και ηθική αξία, που πολλαπλασιάζεται υπό το κράτος της απουσίας του».

Σύμφωνα με τους συγγενείς του Παντελή Παντελίδη, οι αδίστακτοι δράστες χάκαραν τις σελίδες του τραγουδιστή στο facebook, στο Instagram και το twitter, τους λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του καθώς και το κανάλι του στο YouΤube, από το οποίο μάλιστα «λήστεψαν» μέσα σε λίγες ημέρες μεγάλα ποσά από τις προβαλλόμενες διαφημίσεις! Το πλέον ανησυχητικό, όπως καταγγέλλει ο αδελφός του Τριαντάφυλλος, ήταν ότι παραβίασαν τους κωδικούς του τραγουδιστή στο i-Cloud, «όπου ήταν αποθηκευμένα, πέραν των άλλων προσωπικών δεδομένων, όπως φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ., πλήθος αδημοσίευτων τραγουδιών και πρωτότυπων εκτελέσεων του αδελφού μου, τεράστιας οικονομικής αξίας, τα οποία, όπως διαπιστώσαμε μετά την ανάκτηση των κωδικών, έχουν εξαφανιστεί».

Ηλεκτρονική εισβολή

Η οικογένεια, που υποστηρίζει ότι η κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας έγινε «με στόχευση, μεθοδικότητα και πλήρη απουσία συνείδησης», πριν ακόμα πραγματοποιηθεί η ταφή του τραγουδιστή, ανακάλυψε την ηλεκτρονική εισβολή στους λογαριασμούς του τυχαία, μία ημέρα μετά την κηδεία, όταν φίλος του επιχείρησε να μπει στη σελίδα του στο facebook προκειμένου να ευχαριστήσει τον κόσμο για τη συμπαράστασή του.

Ωστόσο, όπως διαπίστωσε έκπληκτος, η σελίδα είχε καταργηθεί! Ακολούθησαν αποτυχημένες προσπάθειες των οικείων του να μπουν στους προσωπικούς λογαριασμούς του Παντελή και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έτσι άρχισαν να ανακαλύπτουν τις επανειλημμένες παραβιάσεις των χάκερ.

«Οι φόβοι της οικογένειας επιβεβαιώθηκαν, καθώς στην εισερχόμενη αλληλογραφία, ήδη από την επόμενη ημέρα του θανάτου του αδελφού μου (!!!), γεγονός που καταδεικνύει τον αδίστακτο χαρακτήρα αυτών των ανθρώπων και την έντονη ηθική και κοινωνική απαξία των πράξεών τους, υπήρχαν ειδοποιήσεις σχετικά με την αλλαγή κωδικών από όλες τις εφαρμογές και τις συνδρομητικές υπηρεσίες που ήταν συνδεδεμένες με τη συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» αναφέρεται στη μήνυση.

Στα αρχεία που κατάφεραν να αποσπάσουν οι δράστες περιέχονται «προσωπικά δεδομένα, όπως προσωπικές φωτογραφίες, βίντεο και κυρίως ιδιωτικές συνομιλίες τόσο ημών από προσωπικές και οικογενειακές μας στιγμές και συζητήσεις όσο και πλήθους άλλων φίλων του εκλιπόντος, λαμβάνοντας γνώση ακόμα και ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα, που προέκυπταν από τις εν λόγω συνομιλίες».

Οι συγγενείς υποστηρίζουν ότι σκοπός των υποκλοπών αυτών ήταν η εμπορική εκμετάλλευσή τους και ο προσπορισμός παράνομης περιουσιακής ωφέλειας από την πώλησή τους σε περιοδικά, εκπομπές και ιστοσελίδες, με συνέπεια την παράνομη μετάδοσή τους στο κοινό.

Αρπαξαν περισσότερα από 200.000 €

Τεράστιο οικονομικό όφελος μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα φέρεται ότι αποκόμισαν οι χάκερ από την «επίθεση» στο κανάλι του τραγουδιστή στο YouTube.

Οπως εξηγούν στη μήνυση οι συγγενείς του, κάθε βίντεο στο εν λόγω κανάλι είχε «εκατομμύρια χτυπήματα», από την εμπορική εκμετάλλευση των οποίων ο Παντελής Παντελίδης δικαιούνταν ποσοστά βάσει της σύμβασής του με τη δισκογραφική εταιρία του. «Το τελικό ύψος της αμοιβής διογκωνόταν έτι περισσότερο από τις εξαιρετικά υψηλές προσφορές των ενδιαφερομένων για διαφήμιση, καθώς οποιοδήποτε βίντεο έκανε αναφορά στον Παντελίδη αυτομάτως υπερδιπλασίασε τις επισκέψεις του, πράγμα εύλογο με την αιφνίδια είδηση του θανάτου του» τονίζουν οι μηνυτές και προσθέτουν: «Ετσι οι δράστες κατάφεραν (...) αφενός μεν την απόσπαση τεράστιων χρηματικών ποσών, μέσω της αλλαγής του αριθμού λογαριασμού στον οποίο κατατίθονταν τα χρήματα του δικαιούχου και αφετέρου την παρεμπόδισή μας από το να λάβουμε γνώση σχετικά με τα ποσά που κατατέθηκαν για το κάθε βίντεο». Μάλιστα η λεία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ξεπερνά «με μαθηματική το ποσό των 200.000 ευρώ από τις προβαλλόμενες διαφημίσεις».

Διαβάστε επίσης:
Ο μικρός αδελφός του έπαιξε στην κιθάρα κομμάτι του Παντελή και έβαλε τα κλάματα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ