Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Στον αέρα η δίκη για την Αννυ!

Πώς μπορούν να βρεθούν εκτός φυλακής ο πατέρας Χάνιμπαλ και η μητέρα! Τι λέει η δικηγόρος του Βούλγαρου Νίκι για τη μετάφραση του βουλεύματος

Η υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens βγάζει… εκτός φυλακής τους κατηγορούμενους γονείς της Αννυ. Οσο παράλογη κι αν ακούγεται αυτή η φράση, είναι μεγάλη η πιθανότητα ο πατέρας-Χάνιμπαλ που κατηγορείται μαζί με τον φίλο του Νίκι για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό της 4χρονης το Πάσχα του 2015, καθώς και η μητέρα του κοριτσιού να δουν την έξοδο του κελιού προτού δικαστούν, λόγω αμετάφραστου βουλεύματος!

ΑΠΟ ΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Μετά την επ’ αόριστον αναβολή της υπόθεσης της Siemens για τον ίδιο λόγο, νομικοί κύκλοι μίλησαν από την πρώτη στιγμή για αντίστοιχα προβλήματα σε αμιγώς ποινικές δίκες. Η δίκη του 27χρονου πατέρα Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ (γνωστού ως Σάββα), του 30χρονου συγκατηγορούμενού του Νικολάι ή Νίκι (κατά κόσμον Νασίφ Αχμέντοφ) και της μητέρας Δημητρίνα Μπορίσοβα για όσα συνέβησαν στο υπόγειο-σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα έχει οριστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Κι ενώ το 18μηνο της προφυλάκισης για τους γονείς της μικρούλας λήγει στις αρχές Νοεμβρίου, για τον Βούλγαρο Νίκι (προφυλακίστηκε μήνες αργότερα) το παραπεμπτικό βούλευμα δεν έχει μεταφραστεί στα βουλγαρικά και επομένως η δίκη για τη φρικιαστική υπόθεση είναι στον αέρα, με κίνδυνο για αναβολή.
Το ζήτημα είχε τεθεί από τη συνήγορο του 30χρονου Βούλγαρου Γιάννα Παναγοπούλου, η οποία άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος, ζητώντας να μεταφραστεί, με την απάντηση του αρμόδιου συμβουλίου να είναι απορριπτική. Μετά τις εξελίξεις στη δίκη για τις μίζες του γερμανικού κολοσσού, το πιθανότερο esr 2008 005 cmyk copyείναι το αίτημα να τεθεί εκ νέου είτε αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο είτε από τη δικηγόρο του κατηγορουμένου. «Οταν ισχυριστήκαμε ότι το βούλευμα πρέπει να μεταφραστεί, είχε ξεσπάσει σάλος. Πλέον μετά την απόφαση στην υπόθεση της Siemens ανοίγει ο δρόμος» λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso» η κυρία Παναγοπούλου και σημειώνει με νόημα: «Είμαστε στο στάδιο πριν από την έναρξη. Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει στο ακροατήριο»!

Στην περίπτωση που τεθεί το ζήτημα στο δικαστήριο και με υφιστάμενη απόφαση σε άλλη υπόθεση που κρίνει τη «μη επίδοση μεταφρασμένου βουλεύματος ουσιώδες στοιχείο για να δικαστεί αλλοδαπός κατηγορούμενος, καθώς πρέπει να ξέρει στη γλώσσα του γιατί κατηγορείται», ενδέχεται το δικαστήριο να αναβληθεί για να ικανοποιηθεί το αίτημα της μετάφρασης. Το χρονικό περιθώριο μέχρι τη λήξη του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης για τους γονείς της Αννυ είναι δύο μήνες, ενώ συνδυαστικά με τις ελλείψεις σε μεταφραστές και ιδιαίτερα στα βουλγαρικά δεν είναι διόλου απίθανο η επανέναρξη της δίκης να βρει τους δύο κατηγορουμένους ελεύθερους.

Οι κατηγορίες

Υπενθυμίζεται ότι οι Μπακαρτζίεβ και Αχμέντοφ κατηγορούνται, σύμφωνα με το βούλευμα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και περιύβριση νεκρού:

«Σε υπόγειο διαμέρισμα όπου διέμεναν από κοινού, ενεργώντας μαζί και με έτερο άγνωστο δράστη, με τη χρήση μαχαιριού κουζίνας τεμάχισαν το σώμα του ανήλικου βιολογικού τέκνου του πρώτου κατηγορουμένου (σ.σ.: Μπακαρτζίεβ), το οποίο είχαν προηγουμένως σκοτώσει και (…) τοποθέτησαν τα παραπάνω σε πλαστικές σακούλες, τις οποίες επέρριψαν εν συνεχεία σε κάδους απορριμμάτων».

esr 2008 005 cmykΟι επιστήμονες μάρτυρες για το «σφαγείο» της Μιχαήλ Βόδα

Συνολικά τέσσερις επιστήμονες, συγκεκριμένα δύο νευρολόγους – ψυχιάτρους, τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη και τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Ανδρέα Καραμπίνη, θέλει ως μάρτυρες η μητέρα της Αννυ. Οπως αποκαλύπτει η «Espresso», η 25χρονη Δημητρίνα Μπορίσοβα ζητάει να καταθέσουν στο δικαστήριο οι συγκεκριμένοι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με την ανατριχιαστική υπόθεση και θα μπορούσαν να φωτίσουν τα σκοτεινά σημεία. Υπενθυμίζεται ότι ακόμη και σήμερα παραμένει ανοιχτό -μεταξύ άλλων- το ενδεχόμενο το κορίτσι να ήταν ζωντανό όταν, κατά το κατηγορητήριο, το τεμάχιζαν ο 27χρονος πατέρας της Σάββας (Στανισλάβ Μπαρκατζίεβ) και ο 30χρονος Νίκι (Νασίφ Αχμέντοφ).

esr 2008 005 cmyk copy 2Οι δυο τους σε περίπου δύο εβδομάδες θα καθίσουν δίπλα δίπλα στο εδώλιο του Β’ Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κατηγορούμενοι για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό της 4χρονης. Στο σκαμνί θα βρεθεί και η 25χρονη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Η Βουλγάρα έχει εξασφαλίσει ήδη ιατρική γνωμάτευση από το περιφερειακό ιατρείο των φυλακών στον Ελαιώνα Θήβας, όπου κρατείται, βάσει του οποίου το διάστημα της δολοφονίας του παιδιού της ήταν «καθαρή». Ο έλεγχος έγινε τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της με αρνητικό αποτέλεσμα.

Οσον αφορά το αίτημα που κατέθεσε για την κλήτευση μαρτύρων, ο δικηγόρος της Σταύρος Γεωργίου επισημαίνει: «Ουσιαστικά ζήτησε να κληθούν όσοι έκαναν πραγματογνωμοσύνες βάσει παραγγελίας από την ανακρίτρια και έγινε δεκτή εν μέρει η αίτηση». Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, θα κληθούν οι δύο ψυχίατροι που εξέτασαν τον Σάββα: «Είναι σημαντικό που θα τους καλέσει ο εισαγγελέας. Ομως θα επιμείνουμε οπωσδήποτε και για τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και τον πρόεδρο του Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, διότι θεωρούμε ότι το σημαντικότερο κομμάτι της δίκης είναι οι επιστήμονες».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...