Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ο Παΐσιος εμφανίστηκε στον Γονίδη!

Τι εξομολογείται ο τραγουδιστής για τη μορφή που ξεπήδησε από τον καμβά του

Ο Σταμάτης Γονίδης φιλοτέχνησε, ως εκ θαύματος, την αγιογραφία του αγίου Παϊσίου χωρίς να έχει δει ποτέ το πρόσωπό του! Μετά τη θεραπευτική μουσική, ο γνωστός καλλιτέχνης ξεδιπλώνει τώρα ένα ακόμη ταλέντο του. 245y246y45gΧωρίς ποτέ πριν στη ζωή του να έχει ασχοληθεί με τη ζωγραφική, τα χρώματα, τα εργαλεία, τα πινέλα, τις καρτολίνες, τη γλυπτική, τον καμβά ή να διδάχθηκε σχέδιο, ξεκίνησε να δημιουργεί πίνακες με προσωπογραφίες αγίων.

ΑΠΟ ΤΗ 
Δ. ΔΑΡΔΑ

Ο ίδιος μίλησε στην «Espresso» για τη νέα του ανάγκη έκφρασης μέσω της τέχνης, που δημιουργήθηκε αναπάντεχα μέσα του. «Δεν είμαι αγιογράφος και σίγουρα δεν είμαι ζωγράφος. Θα έλεγα πως είμαι ένας εικαστικός καλλιτέχνης» λέει ο Σταμάτης Γονίδης, fwergwer 5που από τις αρχές της περασμένης άνοιξης, χρησιμοποιώντας όλες του τις αισθήσεις μαζί με τη φαντασία του, σχεδίασε τα πρώτα του πορτρέτα.

Ηρεμία στο βλέμμα

Οι προσωπογραφίες του είναι λιτές, με χαρακτηριστικό την ηρεμία στο βλέμμα. «Οταν ολοκλήρωσα τα πρώτα μου έργα, τα παρουσίασα σε λίγους και καλούς μου φίλους. Ολοι αναγνώρισαν σε ένα από τα πρόσωπα τον άγιο Παΐσιο, τη μορφή του οποίου δεν είχα δει πoτέ μέχρι τότε» συμπληρώνει ο τραγουδιστής, που λέει πως όταν ξεκίνησε να σχεδιάζει τον συγκεκριμένο πίνακα δεν είχε ιδέα τι ήθελε να ζωγραφίσει.

Τα χέρια του ήταν σαν να δούλευαν από μόνα τους! Τραβούσε γραμμές, σκίαζε μάτια και δημιούργησε τη μορφή ενός άνδρα γηραιού με ήρεμη έκφραση και μια απλότητα συναισθημάτων στο πρόσωπο, τον οποίο κοιτώντας τον ολοκληρωμένο δεν του θύμιζε κάποια γνώριμη μορφή από το στενό ή το ευρύ περιβάλλον του. Σε φόντο γκρι – μαύρο και χωρίς καθόλου χρώματα, το πρόσωπο που βρισκόταν απέναντί του με το λευκό μούσι, το λιτό καλιμμαύκι και το ξεθωριασμένο από την παλαιότητα ράσο του καθόρισε τη διαδρομή του Σταμάτη Γονίδη στην τρίτη τέχνη.

«Ετσι συμβαίνει και με τα υπόλοιπα έργα μου, όλα είναι πρόσωπα αγίων» παραδέχεται ο σημαντικός δημιουργός, που γράφει στίχους, μελοποιεί και ερμηνεύει τραγούδια-σουξέ που δεν σβήνουν στο πέρασμα του χρόνου.

H Σταύρωση του Χριστού

«Δεν γνώριζα πως διέθετα τέτοιο ταλέντο. Χαίρομαι που το ανακάλυψα και μπορώ να δίνω “ζωή” σε έναν λευκό άδειο καμβά» λέει ο λαϊκός ερμηνευτής, που ανακατεύει τα χρώματα της παλέτας του, καθώς ολοκληρώνει ένα ακόμη έργο του, με θέμα τη Σταύρωση του Χριστού. Εναν πίνακα γεμάτο πόνο και δάκρυα.

Ενα από τα δωμάτια της μονοκατοικίας στα νότια προάστια όπου διαμένει με τη σύζυγό του μετατράπηκε σε ατελιέ και εκεί μέσα δοκιμάζει και δοκιμάζεται σε μια τέχνη, την οποία ο δημοφιλής τραγουδιστής ανακαλύπτει σιγά σιγά fwergwer 1και εκείνη τον καλοδέχεται. Αυτός ήταν και ο λόγος που πήρε την απόφαση να τα εκθέσει στο άμεσο μέλλον!

Πορτρέτο για ενίσχυση άρρωστου φίλου του

Πρόσφατα φιλοτέχνησε και τη δική του προσωπογραφία, η οποία θα διατεθεί προς πώληση για την οικονομική ενίσχυση ενός άρρωστου φίλου του. «Ζωγραφίζω το πορτρέτο μου και το προσφέρω στον Σύνδεσμο Φίλων Σταμάτη Γονίδη. Μέσω κάποιας κλήρωσης θα συγκεντρώσουμε ένα ποσό για να βοηθήσουμε τον Ανδρέα, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας» ανακοίνωσε ο Σταμάτης Γονίδης στο διαδίκτυο, δημοσιεύοντας μία ακόμα φωτογραφία του επί το έργον! 

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387


{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...