Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Νέα δίκη για τον Μονσελά

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ο «κατά παραγγελία δολοφόνος» της Γιόλας Βαγενά Το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 1994 και η ζωή του (μετά τη φυλακή) σε σπηλιές στου Φιλοπάππου  Η ζωή του σε σπηλιές του Φιλοπάππου και τα σκυλιά που του κρατούν παρέα

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρέθηκε ξανά, έπειτα από 23 χρόνια, ο Ματθαίος Μονσελάς, ο «κατά παραγγελία δολοφόνος», όπως έγινε γνωστός τον Ιανουάριο του 1994, όταν σκότωσε την οδοντίατρο Γιόλα Βαγενά.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΟΛΙΑ ΣΙΜΟΝΕΤΗ

Ο 63χρονος σήμερα Μονσελάς καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση, ποινή που μετατράπηκε σε χρηματική (5 ευρώ ημερησίως), επειδή προέβη σε βανδαλισμό μνημείου γράφοντας με μαρκαδόρο το όνομά του!

Oταν ακούστηκε το όνομα του κατηγορουμένου για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (σε αρχαιολογικό, καλλιτεχνικό ή ιστορικό μνημείο σε δημόσιο χώρο), στην αίθουσα δεν εμφανίστηκε κανείς. «Μα εδώ βλέπω τέσσερις διαφορετικές διευθύνσεις επίδοσης! Γιατί έχει τόσες διευθύνσεις;» διερωτήθηκε η πρόεδρος της έδρας ψάχνοντας τα έγγραφα της δικογραφίας. Η απάντηση ήρθε αμέσως από τον μάρτυρα που είχε κληθεί στο δικαστήριο να καταθέσει για την υπόθεση.

f2 212

«Ξέρετε, ο κ. Μονσελάς ήταν κάποτε στη φυλακή. Είχε σκοτώσει αυτή… τη δικηγόρο, τη Βαγενά. Γνωστή ιστορία, ήταν μεγάλο θέμα της εποχής, τη δεκαετία του ’90 ήταν! Σήμερα ζει σε διάφορα μέρη κατά καιρούς. Ζει στον δρόμο, γι’ αυτό υπάρχουν τόσες διευθύνσεις. Εγώ ήμουν ο υπεύθυνος ασφαλείας του μνημείου και γι’ αυτό κλήθηκα να καταθέσω» εξήγησε.

Ο μάρτυρας

Το δικαστήριο αποφάσισε να προχωρήσει στην εξέταση του μάρτυρα, που προσπάθησε να περιγράψει την κατάσταση του Ματθαίου Μονσελά, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρχε πρόθεση φθοράς σε καμία περίπτωση. «Είχε γράψει κάτι πάνω στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος. Προσωπικά δεν τον είδαμε να το κάνει. Είχε γράψει κάτι συνθήματα, αλλά έγραψε και το όνομά του. Αφησε και αποτυπώματα! Το έκανε με μαύρο μαρκαδόρο. Δεν έγραψε κάτι κακό, αλλά του έκανε μήνυση η Αστυνομία, γιατί είχε βεβηλώσει το μνημείο. Είναι λίγο ταραγμένος, ξέρετε… Μόνο με έναν μαρκαδόρο έγραψε» ανέφερε ο μάρτυρας. Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του Μονσελά και την καταδίκη του σε 15 μήνες φυλάκιση, πρόταση που υιοθετήθηκε από το δικαστήριο,το οποίο τον καταδίκασε ερήμην, μετατρέποντας τελικά την ποινή σε χρηματική.

Η περίπτωση του Μονσελά είχε προκαλέσει σάλο, όχι λόγω της φρικαλεότητας του εγκλήματος, αλλά επειδή ήταν εξαιρετικά σπάνια για τα διεθνή και τα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά. Στις 11 Ιανουαρίου του 1994 δολοφόνησε με τρεις σφαίρες τη 40χρονη οδοντίατρο Γιόλα Βαγενά στην περιοχή της Βραυρώνας, έπειτα από παράκληση της ίδιας, επειδή δεν μπορούσε να διαχειριστεί την εξωσυζυγική σχέση του άντρα της.

Ο 40χρονος (τότε) Μονσελάς ήταν υπάλληλος σε χώρο στάθμευσης και γνώρισε τη Βαγενά, επειδή εκείνη άφηνε καθημερινά το αυτοκίνητό της εκεί. f4 120Οι δυο τους είχαν μια τυπική επικοινωνία υπαλλήλου – πελάτη, μέχρι τη στιγμή που η οδοντίατρος άρχισε να τον προσεγγίζει. Ανέπτυξαν φιλική σχέση και άρχισαν να πηγαίνουν βόλτες, κατά τη διάρκεια των οποίων εκείνη μιλούσε για τα προσωπικά της προβλήματα. Του δήλωσε ξεκάθαρα ότι θέλει να δώσει τέλος στη ζωή της, αλλά για να κάνει κάτι τέτοιο χρειάζεται τη βοήθειά του. Εκείνος αρνήθηκε πεισματικά. Στις 11 Ιανουαρίου οι δυο φίλοι έκαναν την καθιερωμένη βόλτα τους με το αυτοκίνητο. Και ήταν η τελευταία τους…

Ζούσε στις σπηλιές

Ο Ματθαίος Μονσελάς καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12,5 ετών και την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1999 αποφυλακίστηκε. Προσπάθησε να εργαστεί, αλλά το ποινικό μητρώο του δεν του επέτρεπε να στεριώσει κάπου, ενώ το τροχόσπιτο όπου έμενε «έγινε στάχτη από χρυσαυγίτες», όπως υποστηρίζει ο ίδιος. Το 2011 ζούσε στις σπηλιές, στον λόφο του Φιλοπάππου. Πυκνή βλάστηση, λιγοστά έπιπλα και πολλά σκυλιά ήταν η παρέα του όλα αυτά τα χρόνια, ενώ οι γείτονές του μιλούσαν για έναν πράο και γλυκό άνθρωπο. Την περίοδο που έμενε εκεί, ο Μονσελάς είχε δώσει συνέντευξη στο Euronews, στο πλαίσιο ρεπορτάζ με τίτλο «Αστεγοι στη σκιά της Ακρόπολης». Σήμερα τα ίχνη του έχουν χαθεί.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...