Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Στο σφυρί «μυθικά» ακίνητα του Γουλανδρή

❱❱ Τα τέσσερα διαμερίσματα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό είχαν κοστίσει στον εφοπλιστή πάνω από 16.000.000 ευρώ

Μελαγχολικά αναμένεται να πέσει η αυλαία του φετινού καλοκαιριού για τον εφοπλιστή Μιχάλη Γουλανδρή, καθώς η έναρξη του φθινοπώρου τον φέρνει αντιμέτωπο με το χρονικό μιας προαναγγελθείσας απώλειας.

Η άμμος στην κλεψύδρα του χρόνου δεν παίρνει μαζί της μόνο τις ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές αλλά και τέσσερα μυθικά ακίνητα του εφοπλιστή στην καρδιά της πρωτεύουσας, τα οποία, εκτός απροόπτου, βγαίνουν σε πλειστηριασμό στα τέλη Σεπτεμβρίου για χρέη σε τράπεζες.

Πρόκειται για τέσσερα ακίνητα «φιλέτα», όπως τα χαρακτηρίζουν μεσιτικές πηγές, τα οποία αγόρασε ο εφοπλιστής πριν από την κρίση, όταν οι επιχειρηματικές βλέψεις του στρέφονταν στην αγορά του real estate.

Με την προσδοκία ότι τα υπερπολυτελή διαμερίσματα σε έναν από τους ακριβότερους δρόμους της Αθήνας, την οδό Βασιλέως Γεωργίου, θα κέντριζαν το ενδιαφέρον υποψήφιων αγοραστών, ο εφοπλιστής φέρεται ότι δαπάνησε περί το 2007 πάνω από 16.000.000 ευρώ για την εν λόγω επένδυση.

Μόνο που ο δρόμος του real estate τα επόμενα χρόνια ήταν στρωμένος με αγκάθια.

Θύμα της κρίσης

Η οικονομική κρίση ήρθε να γκρεμίσει βίαια τα σχέδιά του. Ενδιαφερόμενοι υπήρχαν, όμως το αντίτιμο που πρόσφεραν απείχε πάρα πολύ από τα ποσά που είχε κατά νου ο Μιχάλης Γουλανδρής.

Ο ίδιος επέλεξε να περιμένει από το να δώσει κοψοχρονιά τα «διαμάντια» της Βασιλέως Γεωργίου, μόνο που η παρατεταμένη οικονομική αστάθεια ήρθε να τον διαψεύσει άλλη μία φορά. Οι δανειακές υποχρεώσεις για τα τέσσερα διαμερίσματα ήταν άλλωστε υπέρογκες και τα χρέη άρχισαν να συσσωρεύονται.

Τον Φεβρουάριο του 2019 δημοσιεύτηκε στη σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ως ημερομηνία που βγαίνουν στο σφυρί τα τέσσερα ακίνητα η 25η Σεπτεμβρίου 2019, ημερομηνία που θα κριθεί εάν θα αλλάξουν τελικά χέρια ή εάν ο εφοπλιστής θα καταφέρει να τα σώσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προαναγγελθέντος πλειστηριασμού, τα χρέη για τα διαμερίσματα «φιλέτα», που βρίσκονται στην ίδια πολυκατοικία, αγγίζουν τα 15.500.000 ευρώ.

Το ακριβότερο από αυτά είναι μια εντυπωσιακή κατοικία που εκτείνεται σε 700 τ.μ., η οποία προέκυψε από την ένωση του τρίτου και του τέταρτου ορόφου της πολυκατοικίας.

Η τιμή της πρώτης προσφοράς για το συγκεκριμένο διαμέρισμα με βάση την εμπορική αξία του είναι 9.150.000 ευρώ, ποσό που γεννά εύλογες απορίες αν θα βρεθεί υποψήφιος αγοραστής με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα.

Στο σφυρί βγαίνει επίσης διαμέρισμα επιφάνειας 390 τ.μ., που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας και η τιμή εκκίνησης για τον πλειστηριασμό ορίστηκε στα 4.875.000 ευρώ.

Ακολουθούν στη λίστα άλλα δύο διαμερίσματα, το πρώτο εμβαδού 134 τ.μ. στο ισόγειο και το δεύτερο 166 τ.μ. στον τρίτο όροφο με τιμές εκκίνησης 735.000 και 765.000 ευρώ αντίστοιχα. Τα διαμερίσματα αυτά αποτελούνται από πολλά υπνοδωμάτια, μπάνια και WC, γκαρνταρόμπες, ακόμη και δωμάτια για το προσωπικό!

Τα προβλήματα ρευστότητας για τον μπον βιβέρ επιχειρηματία και γόνο μιας εκ των ισχυρότερων οικογενειών της Ελλάδας τον είχαν οδηγήσει στην απόφαση να αποχωριστεί την πολυτελή θαλαμηγό του «Beluga», την οποία πούλησε το 2012 σε Σαουδάραβα κροίσο.

Υστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις το χρυσό deal έκλεισε στο Μονακό και το αντίτιμο για τη θαλαμηγό των 35 μέτρων ήταν 3.400.00 ευρώ! Το «Beluga» ήταν το προσωπικό καταφύγιο του Μιχάλη Γουλανδρή, αφού λειτουργούσε τόσο ως γραφείο όσο και ως χώρος χαλάρωσης και αναψυχής.

Μάλιστα ο εφοπλιστής συχνά φιλοξενούσε φίλους οργώνοντας τα νησιά του Αιγαίου και τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου.

Οι λανθασμένες επιχειρηματικές κινήσεις, η στροφή προς την αγορά του real estate σε μια περίοδο που η κρίση ήταν προ των πυλών αλλά και οι πανάκριβες συνήθειες που ένας γόνος της οικογένειας Γουλανδρή είναι μάλλον αδύνατον να απαρνηθεί έδωσαν εν τέλει στο όνομα του εφοπλιστή μια θέση στη λίστα εκείνων που κινδυνεύουν να χάσουν τα ακίνητά τους. Τι μέλλει γενέσθαι θα φανεί στις 25 Σεπτεμβρίου.

Η Όλγα, η Έλλη και το τρίτο στεφάνι

Πέρα από την αγάπη του για την τέχνη, την αδυναμία του για τα πανάκριβα συλλεκτικά ρολόγια και την αφοσίωσή του -όπως άλλωστε όλοι οι Γουλανδρήδες- στην Ανδρο, ο Μιχάλης Γουλανδρής ήταν ανέκαθεν λάτρης του ωραίου φύλου. Με τρεις γάμους στο ενεργητικό του και πολύ περισσότερους δεσμούς, από το 2015 βρήκε το λιμάνι που ονειρευόταν στην αγκαλιά της αγαπημένης του Νένας Παρασκευοπούλου.

Αν και άγνωστη στους εφοπλιστικούς κύκλους, η δυναμική μέχρι πρότινος καριερίστα, με θητεία σε κρίσιμους διευθυντικούς θώκους σε εταιρίες-κολοσσούς, βρήκε στο πρόσωπο του Μιχάλη Γουλανδρή τον σύντροφο της ζωής της κι εκείνος το άλλο του μισό, αποφασίζοντας να βάλει το τρίτο στεφάνι.

Το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου το καλοκαίρι του 2017 και ο ασυμβίβαστος εφοπλιστής περίμενε τη νύφη κρατώντας στα χέρια, αντί για ανθοδέσμη, τον σκύλο του! Μάλιστα ο τετράποδος φίλος του παρέμεινε στην αγκαλιά του καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και αναχώρησε από την εκκλησία μαζί με τους νεονύμφους.

Το μυστήριο τελέστηκε σε κλειστό κύκλο, με λίγους εκλεκτούς καλεσμένους, ενώ η αδελφή του γαμπρού παρέθεσε μικρή γαμήλια δεξίωση στο roof garden του αρχοντικού της διαμερίσματος στην οδό Βασιλέως Γεωργίου Β΄, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μολονότι ο εφοπλιστής δεν φαίνεται πως επιθυμούσε η προσωπική του ζωή να βγαίνει στα πρωτοσέλιδα, ο προηγούμενος γάμος του με την Ελλη Στάη ήταν φύσει αδύνατον να μείνει μακριά από τους προβολείς. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2008 υπό άκρα μυστικότητα στο δημαρχείο της Βουλιαγμένης και μάλιστα ο γάμος είχε γίνει στις… 9.30 το πρωί!

Μάλιστα οι φήμες λένε ότι ούτε ο προσωπικός οδηγός του επιχειρηματία δεν γνώριζε για την τελετή! Ωστόσο η παρουσία της παρουσιάστριας, που πρωταγωνιστεί επί σειρά ετών στη δημοσιογραφική σκηνή της χώρας, καθιστούσε αδύνατο οι εμφανίσεις τους να περνούν απαρατήρητες.

Η ίδια άλλωστε τον συνόδευε συχνά στις κερκίδες του Ολυμπιακού, ενώ δεν έλειπαν και οι εμφανίσεις τους σε κοσμικά κέντρα του Κολωνακίου. Η κοινή ζωή τους έληξε άδοξα τέσσερα χρόνια αργότερα, όταν το 2012 το ζευγάρι αποφάσισε να τραβήξει ξεχωριστούς δρόμους, με τις φήμες να μιλούν για επεισοδιακό χωρισμό.

Η Έλλη Στάη δεν ήταν η πρώτη δημοσιογράφος που στάθηκε στο πλευρό του επιχειρηματία. Ο Μιχάλης Γουλανδρής διατηρούσε επί σειρά ετών σχέση με την Ολγα Τρέμη, χωρίς να ανεβούν ποτέ τα σκαλιά της εκκλησίας. Ελάχιστες είναι και οι πληροφορίες όσον αφορά τον πρώτο γάμο του με την Ιωάννα Βότση, ο οποίος ωστόσο δεν κράτησε πολύ.

 

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί




Μποζουκια Αθηνα