Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Βομβιστής «τζογαδόρος»

Συνελήφθη 28χρονος για την επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ! Σύμφωνα με την εισαγγελία, είχε στοιχηματίσει σε πτώση της αξίας των μετοχών της γερμανικής ομάδας

Η κερδοσκοπία στο χρηματιστήριο και όχι ο τζιχάντ ήταν το κίνητρο του βασικού υπόπτου για τη βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο οποίος συνελήφθη χθες.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία, ο άντρας ήθελε να κερδίσει χρήματα με την τεχνική του σορταρίσματος, «στοιχηματίζοντας» στην πτώση της αξίας των μετοχών της ομάδας μετά την επίθεση.

Πρόκειται για τον 28χρονο Σεργκέι Β., ο οποίος έχει γερμανική και ρωσική υπηκοότητα και συνελήφθη από πράκτορες της επίλεκτης ομάδας GSG9 στην πόλη Τίμπιγκεν. Οπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία, ο 28χρονος τελεί υπό έρευνα για απόπειρα δολοφονίας, πρόκληση έκρηξης και επικίνδυνη επίθεση. Η εισαγγελία διευκρινίζει ότι το κίνητρό του δεν ήταν «τρομοκρατικό», αλλά οικονομικό, καθώς από ό,τι φαίνεται δεν ήταν τζιχαντιστής, αλλά κερδοσκόπος χρηματιστής.

Συγκεκριμένα, στις 11 Απριλίου, πριν κάνει την επίθεση με τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς στο λεωφορείο της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας στο οποίο επέβαινε και ο Ελληνας διεθνής Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο 28χρονος είχε σορτάρει 15.000 μετοχές της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Αυτό σημαίνει ότι είχε «παίξει» μια μορφή χρηματιστηριακού στοιχήματος, από το οποίο θα αποκόμιζε οικονομικό κέρδος σε περίπτωση που η αξία της μετοχής μειωνόταν σημαντικά σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το ποσό που θα κέρδιζε

Οπως εξηγούν οι εισαγγελικές Αρχές, ο Σεργκέι Β. ανέμενε ότι οι μετοχές θα έπεφταν απότομα αμέσως μετά τη βομβιστική επίθεση, ειδικά στην περίπτωση που κάποιος παίκτης σκοτωνόταν ή τραυματιζόταν σοβαρά. Υπενθυμίζουμε ότι από την επίθεση τραυματίστηκε στο χέρι ο ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα. Η αστυνομία προσπαθεί να προσδιορίσει ποιο θα ήταν το ποσό που θα κέρδιζε σε περίπτωση που η επίθεση είχε εξελιχθεί όπως την είχε σχεδιάσει.

Η αστυνομική έρευνα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας, έδειξε ότι ο 28χρονος είχε κλείσει δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι παίκτες της Μπορούσια Ντόρτμουντ, από το οποίο μπορούσε να παρακολουθεί το σημείο όπου έγιναν οι εκρήξεις. Για να πραγματοποιήσει το σορτάρισμα των μετοχών της ομάδας χρησιμοποίησε τη σύνδεση του ξενοδοχείου στο διαδίκτυο, ενώ τα χρήματα που απαιτούνταν τα είχε εξασφαλίσει λαμβάνοντας τραπεζικό δάνειο.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...