Παγκόσμιες κουκλάρες

ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιες κουκλάρες

Χρυσό... ομορφιάς! Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, που ξεκίνησε στο Λονδίνο την Παρασκευή 4/8 και ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή, πέρα από πολλά μετάλλια, σπουδαίες επιδόσεις και μεγάλες αθλητικές στιγμές, έχει να επιδείξει και λαμπερές παρουσίες ορισμένων αθλητριών.

Τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων υπάρχουν αθλήτριες που δίνουν ξεχωριστή και ιδιαίτερη λάμψη στη σημαντική διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια.

Η Ιβόνα Ντάντιτς, η Αλίσα Νιούμαν, η Ντάρια Κλισίνα και η δική μας Κατερίνα Στεφανίδη ανήκουν σ' αυτή την κατηγορία και διεκδικούν, χάρη στην απαράμιλλη ομορφιά τους, το... ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Ιβόνα Ντάντιτς

Η 24χρονη Αυστριακή πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο Λονδίνο, κατακτώντας την έκτη θέση στη συνολική βαθμολογία του επτάθλου και παράλληλα σημείωσε νέο ρεκόρ χώρας. Στη συλλογή της έχει ένα αργυρό μετάλλιο (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2017, στο πένταθλο) και δύο χάλκινα (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-23 και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα). Το μέλλον της αναμένεται λαμπρό αν συνεχίσει τη σκληρή δουλειά. Πάντως, δεν θα χρειαστεί να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να μπει στις... καρδιές των φίλων του στίβου, αφού το έχει καταφέρει ήδη με την αξεπέραστη ομορφιά της.

Αλίσα Νιούμαν

Η 23χρονη Καναδή αποτελεί κι αυτή μια φερέλπιδα αθλήτρια. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου κατέκτησε την έβδομη θέση στο επί κοντώ (έξι θέσεις πίσω από τη «χρυσή» Κατερίνα Στεφανίδη), ωστόσο το σίγουρο είναι ότι άξιζε μια θέση στο βάθρο. Τα άλματα προόδου της είναι μεγάλα, αλλά σταθερά, αφού μόλις πριν από περίπου έναν χρόνο είχε βρεθεί στη 17η θέση, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Επόμενος στόχος της είναι ένα μετάλλιο και είναι αποφασισμένη γι' αυτό. Εξάλλου, έδωσε «ραντεβού» στο Παγκόσμιο του 2019.

Ντάρια Κλισίνα

Η ιστορία της είναι ξεχωριστή, όπως και η ομορφιά της. Ηταν η μοναδική αθλήτρια στίβου της Ρωσίας που της επιτράπηκε να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (μετά τον αποκλεισμό των Ρώσων τον Νοέμβριο του 2015 για το σκάνδαλο ντόπινγκ και διαφθοράς). Για το γεγονός αυτό, η 26χρονη άλτρια χαρακτηρίστηκε «προδότρια» από τους συμπατριώτες της. Φέτος συμμετέχει στο Παγκόσμιο του Λονδίνου ως «ουδέτερη» με τη σημαία της IAFF, όπως και άλλοι 18 Ρώσοι αθλητές. Παλαιότερα, η Κλισίνα έκανε καριέρα και ως μοντέλο!

Κατερίνα Στεφανίδη

Οι συστάσεις περιττεύουν για τη «βασίλισσα» των αιθέρων! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ συνέχισε τις τρομερές επιδόσεις της και έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου στο Λονδίνο. Με άλμα στα 4.91 μ. (που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ισοφαρίζοντας παράλληλα την επίδοση των τριών σερί χρυσών του Κώστα Κεντέρη, αφού είχε προηγηθεί η πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η 27χρονη μοιάζει ανίκητη και το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να κρατά στα ουράνια τη γαλανόλευκη σημαία!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ