Τσίπρας και παραλλαγή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας και παραλλαγή

Με εικόνες βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία συνοδεύτηκε η πρώτη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα σε στρατιωτική άσκηση και συγκεκριμένα στην τελική φάση του «Παρμενίωνα».

Ο πρωθυπουργός φόρεσε τζάκετ παραλλαγής, όπου αναγράφονταν το όνομα και ο τίτλος του, και είδε, μεταξύ άλλων, μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα να χτυπούν με πραγματικά πυρά στόχους στο πεδίο βολής Ψηλός Στάλος στο Σουφλί, στην «πινέζα» του χάρτη. «Η πινέζα αυτή κρατάει τον χάρτη της Ελλάδας στη θέση του» δήλωσε ο ίδιος.

Δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα ήταν ο Πάνος Καμμένος, επίσης με στρατιωτική περιβολή (τζάκετ και φαιοπράσινο μπλουζάκι), που συνεχώς ανέλυε στον πρωθυπουργό από το παρατηρητήριο τα σενάρια της άσκησης. Την κυβερνητική αποστολή συμπλήρωναν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά. Εκεί βρέθηκε σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία, αλλά και η σύζυγος του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ελενα Τζούλη. Τα φλας των φωτογράφων άστραψαν την ώρα που ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε χειραψία με μία εντυπωσιακή υπαξιωματικό που συμμετείχε στην άσκηση, μπροστά από στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων.

Γυαλιά αλά «Top Gun»

Ο πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να ξεναγηθεί και στο κόκπιτ ενός C-130. Κάθισε στην καρέκλα του συγκυβερνήτη και με τα απαιτούμενα ακουστικά, φορώντας μαύρα γυαλιά αλά «Top Gun», έκανε πτήση προσομοίωσης, ρωτώντας για τις πτήσεις με τα μεταγωγικά αεροσκάφη που πραγματοποιούν καθημερινά οι Ελληνες πιλότοι. Στο τέλος ο κ. Τσίπρας επιβιβάστηκε μαζί με τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Παππά σε ελικόπτερο τύπου Χιούι και πέταξαν στη Σκόπελο, για να ενημερωθούν για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες.

«Θα επιστρέψω στην Αθήνα απόλυτα ικανοποιημένος ως πρωθυπουργός αλλά και υπερήφανος ως Ελληνας για τη δουλειά που γίνεται στις Ενοπλες Δυνάμεις. Αθόρυβα, χωρίς κομπασμούς, χωρίς υπερβολές, με επαγγελματισμό, τα στελέχη αλλά και οι στρατεύσιμοι που υπηρετούν τη θητεία τους ανταποκρίνεστε άριστα στην αποστολή σας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας εμφανώς εντυπωσιασμένος.

«Αποκατάσταση μισθών και συντάξεων στο ορατό μέλλον»

Ανοιχτό «παράθυρο» για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών, όμως στο «ορατό μέλλον», άφησε ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του από τον Εβρο, μετά την άσκηση «Παρμενίων», αναγνωρίζοντας ότι δοκιμάστηκαν από την οικονομική κρίση. «Δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ξέρετε τις δυσκολίες. Σας διαβεβαιώ ότι είναι στις προτεραιότητές μας στο ορατό μέλλον» δήλωσε. Μέχρι τότε, πάντως, όπως είπε ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας τις εξαγγελίες που έκανε κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων ο Πάνος Καμμένος, θα λυθεί ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα. «Εχουμε εγώ και ο υπουργός απόλυτη συναίσθηση των προβλημάτων. Από τις πρώτες αποφάσεις ήταν η άμεση χορήγηση των εκτός έδρας για τον Εβρο και τα νησιά του Αιγαίου. Προχωράμε άμεσα και στο επίδομα παραμεθορίου» δεσμεύτηκε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ