Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Η «αγαπημένη» της κυβέρνησης Σαμαρά!

❱❱ Γίνεται ειδική μνεία στη σχέση τους σε αναφορά της Novartis που υπογράφει ο αντιπρόεδρός τηςΗ προνομιακή σχέση της Novartis με την κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά αποτυπώνεται με τον πλέον σαφή τρόπο στην ετήσια αναφορά 2014 που φέρει την υπογραφή του Κωνσταντίνου Φρουζή προς τα επιτελικά στελέχη της πολυεθνικής εταιρίας.

Εκεί ο πρώην αντιπρόεδρος, αφού αναφέρεται περιχαρής σε όσα πέτυχε η Novartis στην ελληνική αγορά, θέτει τους στόχους για την επόμενη χρονιά (δηλαδή του 2015), κάνοντας ειδική μνεία στο γεγονός ότι «παραμένει η Novartis η αγαπημένη εταιρία της ελληνικής κυβέρνησης». Το κείμενο είναι γραμμένο στα αγγλικά και επί λέξει αναφέρει: «Remain the preferred partner of GoG (σ.σ. Government of Greece)».

Το σχετικό έγγραφο περιλαμβάνεται στα 165 αρχεία που διαβίβασε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.
Από την ίδια ετήσια αναφορά προκύπτει επίσης ο διακαής πόθος της Novartis να έχει υπό τον έλεγχό της τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης και σε πεδία πέραν τη φαρμακευτικής αγοράς και του χώρου της υγείας εν γένει. Δημοσιογράφοι του οικονομικού, επιχειρηματικού και πολιτικού ρεπορτάζ αντιμετωπίζονται από την εταιρία ως «μοχλοί» για να πετύχει η Novartis τις επιδιώξεις της, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από τον πρώην ισχυρό άνδρα της εταιρίας στην ίδια αναφορά «Leverage Media power by expanding our influence beyond HC (Health Care): financial, political, business journalists are key for promoting our key messages».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η φορτισμένη συναισθηματικά επιστολή του Φρουζή στον τότε διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο (μικρή φωτό) στις 28 Ιουνίου 2011 (ο πρώην διοικητής διώκεται σήμερα για κατάχρηση δημόσιου χρήματος από ταμεία του ΙΚΑ), από τον οποίο με μεγάλη… θέρμη τού ζητά να παραμείνει στη θέση του: «Ο χώρος και η χώρα μας χρειάζεται ανθρώπους σαν κι εσάς και δεν έχει την πολυτέλεια να τους στερεί τη διάθεση και τα κίνητρα να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές».

Η… δακρύβρεχτη επιστολή Φρουζή στον Σπυρόπουλο κλείνει με την εξής διευκρίνιση: «Πιστέψτε με, αγαπητέ μου, ότι κανένα προσωπικό, εταιρικό ή κλαδικό όφελος προσδοκώ μέσα από αυτό το μήνυμά μου». Το επιμύθιο βέβαια είναι ότι ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σύμφωνα με την κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος «Κελέση», έλαβε από τον πρώην αντιπρόεδρο για λογαριασμό της Novartis συνολικά 600.000 ευρώ προκειμένου να προωθήσει τις τιμές και την αποζημίωση των φαρμάκων έχοντας τη σχετική αρμοδιότητα.
Σύμφωνα πάντα με τη μάρτυρα, «ο χρηματισμός του γινόταν στο γραφείο του στο ΙΚΑ από τον ίδιο τον Φρουζή και πάντοτε για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Novartis».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...