Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ετοιμάζονται…

❱❱ Τελεσίγραφο έως σήμερα από τους αγρότες στην κυβέρνηση, πριν αποφασίσουν κάθοδο στην Αθήνα

Αποφασισμένοι για… σκληρό ροκ απέναντι στην κυβέρνηση είναι οι αγρότες, οι οποίοι έκοψαν τη χώρα στα δύο το Σάββατο κλείνοντας τα Τέμπη με τα τρακτέρ τους, ενώ πλέον δεν αποκλείουν ακόμη και… κάθοδο στην Αθήνα.

Χθες από το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες αποφάσισαν να στείλουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, δίνοντάς της διορία έως τις 7 σήμερα το απόγευμα, ώστε να ορίσει ραντεβού με κλιμάκιο υπουργών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση που πήραν οι αγρότες, αν έως το απόγευμα δεν έχει οριστεί το ραντεβού, τότε θα υπάρξει νέα κινητοποίηση με παρόμοιο στόχο με αυτόν του Σαββάτου, δηλαδή να κοπεί η Ελλάδα στα δύο. Αν η κυβέρνηση δεν απαντήσει στο αίτημά τους, τότε το επόμενο ραντεβού θα οριστεί για αύριο, Τρίτη, στις 4 το απόγευμα στον κόμβο του Πλατύκαμπου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι αγρότες φαίνονται αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν και να το φτάσουν στα άκρα, καθώς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ, αλλά και να κάνουν και άλλες αιφνιδιαστικές κινήσεις.

Κρίσιμα 24ωρα

Ο επικεφαλής των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας Κώστας Τζέλλας δήλωσε ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμα για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων και σημείωσε: «Ο προσωρινός αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου στις σήραγγες των Τεμπών το μεσημέρι του Σαββάτου ήταν ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι ο αγροτικός κόσμος ασφυκτιά και ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια να αγνοούνται τα πάγια και διαχρονικά αιτήματά του».

Παράλληλα πρόσθεσε: «Θέλουμε να συναντηθούμε άμεσα με υπουργικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη και τους συναρμόδιους υπουργούς, ώστε να συζητήσουμε διεξοδικά τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου».
Το μεσημέρι του Σαββάτου οι αγρότες κατευθύνθηκαν στις σήραγγες των Τεμπών, όπου στις 13.30 έκλεισαν με τα τρακτέρ τους το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και στις 14.15 πεζή το ρεύμα προς Αθήνα. Η εκτροπή των οχημάτων γινόταν από την Αστυνομία για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τον κόμβο του Πλαταμώνα, μέσω της παλιάς εθνικής οδού στα Τέμπη. Μάλιστα, κτηνοτρόφοι που βρίσκονταν στο σημείο πέταξαν γάλα στο οδόστρωμα.

Χθες το πρωί οι αγρότες της Αργολίδας προχώρησαν σε αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Ναυπλίου – Μυκηνών, στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Σήμερα, στις 10, οι αγρότες από τις Σέρρες θα προχωρήσουν σε δίωρο αποκλεισμό της εφορίας της πόλης. Στην άκρη του δρόμου παραμένουν παραταγμένα εκατοντάδες τρακτέρ σε Καρδίτσα, Λάρισα, Πιερία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...