Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Τα μηνύματα που κρύβει το πρώτο πορτρέτο του Καρόλου

Τα κρυμμένα μηνύματα στο αμφιλεγόμενο -μέχρι ανατριχιαστικό- πρώτο πορτρέτο...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

«Στην άκρη της Γης» με την υπέροχη φωνή της Θωμάης Απέργη

Η Θωμαή Απέργη κάνει δυναμική δισκογραφική επιστροφή και ταξιδεύει...

Θλιμμένη πριγκίπισσα Σίσσυ η Γκερέκου

Τη θλιμμένη πριγκίπισσα Σίσσυ θα ενσαρκώσει η Αντζελα Γκερέκου...

Πρωτιά με τη MarmΕλλάdα

Στον διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε η ομάδα με το βιολογικό ψωμί αρτοθαλασσιές έδωσε το «παρών» άλλη μία ομάδα φοιτητών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας (παράρτημα Καρδίτσας), η οποία κατέκτησε την πρωτιά με τη MarmΕλλάdα!

Στον διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε η ομάδα με το βιολογικό ψωμί αρτοθαλασσιές έδωσε το «παρών» άλλη μία ομάδα φοιτητών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας (παράρτημα Καρδίτσας), η οποία κατέκτησε την πρωτιά με τη MarmΕλλάdα! Το προϊόν διακρίθηκε στον διαγωνισμό για τη δημιουργία νέων οικολογικών – καινοτόμων προϊόντων διατροφής που διοργανώθηκε για πέμπτη χρονιά στην Ελλάδα. Ελαβε το πρώτο βραβείο και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ECOTROPHELIA που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης EXPO 2015: Feeding the Planet, Energy for Life στο Μιλάνο από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου.

Την ομάδα που ανέπτυξε την επαναστατική μαρμελάδα αποτελούν οι φοιτητές Πέτρος Ζαφειρίου, Λήδα Κετσιλή, Μιλένα Μαργέλη, Ελένη-Μαρία Φλωροδημήτρη και Εμμανουήλ Ακρίβος υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Θεοφάνη Γεωργόπουλου, ο οποίος τόνισε: «Η ΜarmΕλλάda είναι βιολογική μαρμελάδα που παρασκευάζεται με κολοκύθα και καρότα. Δεν περιέχει ζάχαρη και για γλυκαντικό βάζουμε stevia. Το προϊόν αυτό έχει μειωμένες θερμίδες, ενώ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και περιέχει φυσικές γλυκαντικές ύλες».

Το τρίτο βραβείο στον διαγωνισμό απέσπασε το προϊόν ΤΥΡΟΥΟ-Raisin Delight, που ανέπτυξε η τρίτη ομάδα φοιτητών του ίδιου τμήματος υπό την καθοδήγηση του δρα Ιωάννη Γιαβάση, επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Το ΤΥΡΟΥΟ-Raisin Delight είναι ένα βιολειτουργικό επιδόρπιο γιαούρτης που κατεβάζει τη χοληστερίνη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Με χιούμορ απάντησε ο Κουτσόπουλος στις φήμες για χωρισμό από τη Μιχαλοπούλου

Ποιος χώρισε; Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πάντως όχι. Παρά τις...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

Πού θα είναι του χρόνου η Τατιάνα Στεφανίδου;

Η ψυχαγωγία «έφαγε» την ενημέρωση στον Alpha. Οριστικό τέλος...

Ο Λύρας και ο «άσχημος» Αυγουστίδης

Την παράσταση «Ο άσχημος» με τον Ορφέα Αυγουστίδη και...

«Δράκος» στα στενά της Σακελλαροπούλου – Η επίθεση το βράδυ της Παρασκευής σε 19χρονη!

Σοκ, ανατριχίλα και έντονο προβληματισμό προκαλεί η αποκάλυψη που...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...