Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

Ξεχωριστή γιορτή για τα άτομα με αναπηρία στο Ελαιουργείο Ελευσίνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναγνώρισης Δικαιωμάτων των Ατόμων...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής...

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Εξιτήριο και επιστροφή στις πρόβες για την Παπαρίζου

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται πλέον η γνωστή τραγουδίστρια, η...

«Κλικ» της Ανδριολάτου με τον Παπακαλιάτη στην Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του...

Μαζί και «ερωτευμένοι» στη Βουδαπέστη ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και...

ΠΑΤΙΣΤΑΣ – «Εφυγε» ο «βασιλιάς των καλλυντικών»

❱❱ «Εφυγε» σε ηλικία 97 χρόνων ο «βασιλιάς των καλλυντικών» που μεσουρανούσε στα 80s.

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο αποκαλούμενος «βασιλιάς των καλλυντικών» Γιάννης Πατίστας, ο οποίος μεσουράνησε τη δεκαετία του ’80 στον χώρο της ομορφιάς και έγραψε ιστορία με τη θρυλική διαφήμισή του με τη χαρακτηριστική μελωδία!

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας απεβίωσε σε ηλικία 97 χρόνων στην Πάρο, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια με τη σύζυγό του Λίτσα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.fonitisparou.gr, ο Γιάννης Πατίστας γεννήθηκε στην Αίγινα και σε ηλικία 7 ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αθήνα. Στην Πλάκα, όπως είχε εκμυστηρευτεί, πήρε τα πρώτα ερεθίσματα για τη δουλειά από τον αδελφό της μητέρας του, ο οποίος είχε σπουδάσει αρωματοποιία στο Παρίσι και το 1915 άνοιξε το πρώτο αρωματοπωλείο μαζί με τον πατέρα του αποβιώσαντος επιχειρηματία.

Σοφή απόφαση

Αν και είχε σπουδάσει στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών -σημερινο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών-, ο νεαρός τότε Γιάννης δεν δίστασε στιγμή να εργαστεί στην επιχείρηση του πατέρα του, στο κατάστημα της οδού Ευριπίδου 4.

Η απόφασή του αυτή αποδείχθηκε σοφή, καθώς τα χρόνια που ακολούθησαν κατάφερε να απογειώσει τις πωλήσεις και να βάλει τις βάσεις της αυτοκρατορίας που έχτισε μαζί με τον αδελφό του Θανάση. Ο Γιάννης Πατίστας ήταν, επίσης, ο πρώτος που έφερε στο μαγαζί του το οικονομικό μακιγιάζ της Max Factor, καθιερώνοντας την πούδρα και το κραγιόν ως τα απαραίτητα εργαλεία κάθε γυναίκας.

«Είχα τη χαρά να ορίζω και να διαμορφώνω την τάση στην περιποίηση και την ομορφιά στις γυναίκες της Αθήνας και ολόκληρης της επαρχίας» έλεγε συχνά με καμάρι, προσθέτοντας πως για ένα διάστημα έξω από το κατάστημά του υπήρχαν αστυνομικοί για να συγκρατούν τους πελάτες!

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.



Μποζουκια Αθηνα