Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

Το αντίο του Σπύρου Μπιμπίλα στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Η ελληνική εταιρεία Balloon Fire που κάνει κάθε γιορτή έκρηξη χαράς!

Όταν σχεδιάζετε μια εκδήλωση, είτε πρόκειται για έναν γάμο,...

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη...

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Το στοίχημα της ανάπτυξης

❱❱ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για νέα μείωση φόρων! Μήνυμα από τη ΔΕΘ σε Αγκυρα – Τίρανα

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός ότι θα εξευρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος και το 2020 για να συνεχίσει την πολιτική μείωσης των φόρων, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η κυβέρνησή του θα κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης.

«Είχαμε δεσμευτεί ότι θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά που καθ’ υπερβολή τής πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση. Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και δεν θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία» τόνισε, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση «δίνει έμφαση στην ανάπτυξη».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα διεκδικήσει πιο ρεαλιστικά ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα, με όπλο τα θετικά αναπτυξιακά αποτελέσματα που θα φέρει η κυβέρνηση.

Αποκάλυψε δε ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα καταθέσει αίτημα για την αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, κάτι που, αν επιτευχθεί, θα μειώσει το συνολικό ποσό του δημόσιου χρέους.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε ανοιχτά την επιδίωξή του για επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων από τις ευρωπαϊκές τράπεζες τονίζοντας: «Πρόθεσή μας είναι να τα χρησιμοποιήσουμε για να κερδίσουμε δημοσιονομικό χώρο». Υποστήριξε, ακόμα, ότι αν και δεν θεωρεί πιθανή ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας, η απειλή θα πρόσθετε ακόμα ένα επιχείρημα υπέρ της Ελλάδας για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε, επίσης, έτοιμος για συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν προς εκτόνωση της έντασης στην περιοχή, επιβεβαιώνοντας ότι προτίθεται να τον συναντήσει στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις ΗΠΑ, στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπου θα παρουσιάσει με αυτοπεποίθηση τις θέσεις της χώρας. «Πρέπει ο κ. Ερντογάν να αποδείξει έμπρακτα ότι θέλει επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων» υπογράμμισε και αποσυνέδεσε το προσφυγικό ζήτημα και τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ από τις διμερείς σχέσεις Αθήνας – Αγκυρας, χαρακτηρίζοντάς τα θέματα που άπτονται των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στόχος του Ερντογάν με τις απειλές για το Προσφυγικό είναι να πάρει περισσότερα χρήματα από την Ε.Ε., άφησε αιχμές κατά της Αγκυρας για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές και επισήμανε ότι Μέρκελ και Μακρόν είδαν θετικά το αίτημά του για έξοδο από τη Σένγκεν των ευρωπαϊκών χωρών που δεν μοιράζονται τα βάρη του Προσφυγικού. Ηχηρό μήνυμα έστειλε ο κ. Μητσοτάκης και στην Αλβανία, διαμηνύοντας ότι η Ελλάδα δεν θα συναινέσει στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, αν τα Τίρανα δεν σεβαστούν τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης, αν και επέμεινε ότι πρόκειται για μια «εθνικά επιζήμια συμφωνία», έριξε εμφανώς τους τόνους σημειώνοντας «Τη θεωρούμε κακή συμφωνία, αλλά τη βρήκαμε. Την κληρονομήσαμε. Μόνο έλεγχος της εφαρμογής της μπορεί να γίνει», ενώ έριξε το βάρος στην ανάγκη στήριξης του brand της «αυθεντικής Μακεδονίας», καθώς «η βόρεια Ελλάδα χρειάζεται να γίνει ατμομηχανή της ανάπτυξης της χώρας».

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»



Μποζουκια Αθηνα