Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

«Κλικ» της Ανδριολάτου με τον Παπακαλιάτη στην Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του...

Μαζί και «ερωτευμένοι» στη Βουδαπέστη ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και...

Υστερα από 12 χρόνια, ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέστρεψε στο σανίδι

Υστερα από 12 χρόνια, ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέστρεψε στο...

Τζωρτζίνα Νικάκη: Σαρώνει με live εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και κλέβει την...

Φουλ από live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι ο Δεκέμβρης...

Τα 103α γενέθλια της ιστορικής εφημερίδας της Λάρισας, «Ελευθερία», με έναν ξεχωριστό...

Με μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού και έντονο αποτύπωμα ιστορικής...

Ο «Ωνάσης τση Κρήτης»

Ο Μανώλης Σφακιωτάκης με τις χίλιες παρδαλές γραβάτες και την πλούσια γενειάδα, «σερβίρει» τοπικές νοστιμιές και ιστορίες από τα ταξίδια του

Ο Μανώλης Σφακιωτάκης με τις χίλιες παρδαλές γραβάτες και την πλούσια γενειάδα, «σερβίρει» τοπικές νοστιμιές και ιστορίες από τα ταξίδια του

Ντυμένος πάντα με πουκάμισο (σε φανταχτερά χρώματα) και μία από τις χίλιες… παρδαλές γραβάτες της συλλογής του, ο Μανώλης Σφακιωτάκης ή «Ωνάσης τση Κρήτης» προσφέρει στους πελάτες της ταβέρνας του στους Μέσα Ποταμούς Λασιθίου κρητικές νοστιμιές.

Η κρητικής καταγωγής σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη συνάντησε τον εστιάτορα, όταν επισκέφτηκε για φαγητό την ταβέρνα Marianna και, όπως αναφέρει στο μπλογκ της (mirsini.gr), εντύπωση της έκανε η αυθεντικότητά του, η απολαυστική παρέα του και το πώς διηγείται ιστορίες από τη ζωή του, αγγίζοντας κάθε τόσο την πλούσια γενειάδα του!

Ο «Ωνάσης» του Λασιθίου μπάρκαρε μικρός σε γκαζάδικο, έβγαλε λεφτά, τα γλέντησε, όπως λέει (εξ ου και το… παρατσούκλι του), και έπειτα επέστρεψε στο χωριό του στους Μέσα Ποταμούς για να φτιάξει τον δικό του παράδεισο: μια ταβέρνα περιστοιχισμένη από κορομηλιές, μουριές, συκιές και μεγάλες μοβ ορτανσίες, έχοντας στο πίσω μέρος της ένα κατηφορικό μποστάνι γεμάτο κολοκυθιές, φασολιές και στοιχισμένες ντομάτες.

«Ο “Ωνάσης” είναι αυτό που λένε χαρά Θεού. Γελάει συνέχεια, χαϊδεύει το πυρόξανθο γένι του και μου λέει πως όλο τούτο το μποστάνι το καλλιεργεί μόνος του με τα χέρια του. Κάθε μέρα περνά τέσσερις πέντε ώρες σκάβοντας το χώμα και κανακεύοντας τα φυτά του. Νιώθει νέος και προκαλεί τους νεότερους να παραβγούν στο τρέξιμο! Τον πιστεύω, γιατί η σιλουέτα του είναι ψιλόλιγνη, σχεδόν ασκητική» γράφει η Μυρσίνη Λαμπράκη στο μπλογκ της και συνεχίζει: «Κι εκεί που πίνω τις ρακές μου μαζί του, εμφανίζεται η ήρεμη δύναμη του εστιατορίου! Η γυναίκα του η Μαριάννα…»

Η σύζυγος του κυρ Μανόλη βρίσκεται πάντα στο πλευρό του, ενώ είναι εκείνη που κάνει κουμάντο στην κουζίνα. Ζυμώνει εφτάζυμο παξιμάδι, ανάβει τη στόφα πετρελαίου και μαγειρεύει παραδοσιακές συνταγές: τηγανητό κολοκυθάκι (από το μποστάνι!) με τρία αβγά, ανθούς γεμιστούς, πιλάφι με κόκορα. Οσο για το γλυκό, η σπεσιαλιτέ είναι το ρυζόγαλο με κατσικίσιο γάλα.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.



Μποζουκια Αθηνα