Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Διαζύγια πριν τις διακοπές

❱❱ «Βροχή» οι χωρισμοί ζευγαριών το καλοκαίρι! ❱❱ Οι δικηγόροι δεν προλαβαίνουν να καταθέτουν αιτήσεις

❱❱ «Βροχή» οι χωρισμοί ζευγαριών το καλοκαίρι! ❱❱ Οι δικηγόροι δεν προλαβαίνουν να καταθέτουν αιτήσεις

Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια αποφασίζουν να πάρουν διαζύγιο ένα βήμα… πριν από την παραλία, τουλάχιστον όπως διαπιστώνει μια αρκετά μεγάλη μερίδα δικηγόρων, οι οποίοι την εποχή που διανύουμε δεν προλαβαίνουν να καταθέτουν αιτήσεις στα κατά τόπους αρμόδια Μονομελή Πρωτοδικεία.

Αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση ότι όσο ανεβαίνει ο υδράργυρος τόσο αυξάνεται ο αριθμός των παντρεμένων ζευγαριών που αποφασίζουν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Το αίσθημα της… φυγής από τον γάμο παραμένει αμείωτο και μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο τα διαζύγια, είτε συναινετικά είτε κατ’ αντιδικία, «πέφτουν βροχή»: «Είναι γεγονός ότι τα ζευγάρια χωρίζουν λίγο πριν από τις θερινές διακοπές. Το ίδιο συμβαίνει και αμέσως μετά την επιστροφή τους. Δεν μπορώ να το ερμηνεύσω ψυχολογικά ή κοινωνιολογικά, αλλά συμβαίνει» δηλώνει ο δικηγόρος Ηλίας Σιδέρης (μικρή φωτό), τονίζοντας ότι ο όγκος της δουλειάς του έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

Αν και θα περίμενε κανείς ότι για τα διαζύγια ευθύνεται κυρίως η… γκρίνια που φέρνει η οικονομική κρίση ή η ασυμφωνία χαρακτήρων στα ζευγάρια, η πραγματικότητα είναι άλλη. Οπως επισημαίνει ο κ. Σιδέρης, η κυριότερη αιτία χωρισμού κατά τους θερινούς μήνες είναι η απιστία, αφού είναι γνωστό ότι το καλοκαίρι παραμερίζονται οι αναστολές και τα ταμπού. Εξίσου έντονη είναι και η ανάγκη για «περιπέτεια» λίγο πριν από τις διακοπές: «Για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου δεν χρειάζεται να δηλωθεί κάποιος λόγος, απλώς βεβαιώνεται η βούληση των μερών ότι η συμβίωσή τους είναι αδύνατη. Στα διαζύγια κατ’ αντιδικία, το μεγαλύτερο ποσοστό και ο Νο 1 λόγος χωρισμού είναι η απιστία»!

Σπάνια πλέον οι καλοκαιρινοί έρωτες γεννιούνται στην ακροθαλασσιά, πλάι στο κύμα. Στα «δωμάτια επικοινωνίας» (chat rooms) και στο facebook «ανθούν» τα περισσότερα ειδύλλια: «Το ίντερνετ και το facebook είναι τα κύρια αποδεικτικά μέσα σε κάθε δίκη διαζυγίου.
Ακόμη και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας χωρίζουν για λόγους, τους οποίους αποδεικνύουν από αναρτήσεις στο facebook. Τα e-mails έχουν αποκτήσει μεγάλη αποδεικτική δύναμη, γιατί φέρουν βέβαια ημερομηνία, βέβαιο αποστολέα και παραλήπτη»!

Με την ίδια συχνότητα που παρατηρούμε ζευγάρια να χωρίζουν επειδή θέλουν να «τελειώσουν με το παρελθόν», άλλα αποφασίζουν να μείνουν μαζί, για να γλιτώσουν το κόστος του διαζυγίου, την καταβολή διατροφής ή τα έξοδα διαβίωσης που δημιουργεί ο χωρισμός: «Πολλά ζευγάρια δεν χωρίζουν τυπικά, αλλά στην ουσία είναι χωρισμένα, ακόμη και για πολλά χρόνια. Μόνο όταν κάποιες εφορίες τούς ζητήσουν αίτηση διαζυγίου για ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις προβαίνουν σε αίτηση. Το ίδιο συμβαίνει όταν για κάποιον άλλο λόγο το διαζύγιο είναι απαραίτητο, όπως για θέματα κληρονομικά, αγορές σπιτιών κ.λπ.» καταλήγει ο κ. Σιδέρης.

Τίτλοι τέλους λόγω του gay πελάτη

Εκτός από τους συνηθισμένους λόγους, τους οποίους επικαλούνται στις αγωγές τους τα ζευγάρια, πολλά είναι και τα παράδοξα που συναντούν οι δικηγόροι, οι οποίοι καλούνται να φέρουν εις πέρας ένα διαζύγιο.
Μία Πατρινή είχε υποψίες ότι ο άνδρας της, ο οποίος εργάζεται ως διανομέας φαγητού, ανάμεσα στις… παραδόσεις κατ’ οίκον, συναντούσε την ερωμένη του.

Ετσι τον παρακολούθησε και διαπίστωσε ότι επισκεπτόταν σε τακτική βάση ένα σπίτι. Η έκπληξή της ήταν μεγάλη όταν μπαίνοντας μέσα αντιλήφθηκε ότι η πελάτισσα που έδινε τις «παραγγελίες» ήταν… πελάτης! Σε άλλη περίπτωση… ανταλλαγής συντρόφων, απατημένος σύζυγος γνώρισε τη γυναίκα του εραστή τής εν διαστάσει συζύγου του και συνήψαν σχέση. Ετσι και τα διαζύγια βγήκαν και κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος!


offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...