Τρόμος στον αέρα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τρόμος στον αέρα

Σε εφιάλτη μετατράπηκε για 287 επιβάτες και το δωδεκαμελές πλήρωμα ενός αεροσκάφους της American Airlines η πτήση 759, με αφετηρία το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και προορισμό τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Εξαιτίας των σφοδρότατων αναταράξεων, άνθρωποι και αντικείμενα βρέθηκαν στον... αέρα και εκτινάσσονταν έως το ταβάνι, με αποτέλεσμα τρεις επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος να μεταφερθούν στο νοσοκομείο!

Ενας αεροσυνοδός, μάλιστα, έβγαλε τον ώμο του στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους επιβάτες. Οσοι βρέθηκαν το Σάββατο στην πτήση περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα στα ξένα μέσα ενημέρωσης την εμπειρία τους και με μία λέξη: χάος!

Οπως είπαν, οι αναταράξεις συνέβησαν λίγο προτού το αεροσκάφος «πατήσει» στο διεθνές αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας. Την ώρα εκείνη οι αεροσυνοδοί είχαν μόλις τελειώσει με το σέρβις των ποτών και η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά χαλαρή. Ομως, ξαφνικά το αεροπλάνο άρχισε να τραντάζεται, με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες να χτυπήσουν στα πλαστικά μέρη που βρίσκονταν πάνω από τα κεφάλια τους!

«Ξεκίνησε να τρέμει»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του Ιαν Σμιθ, ενός εκ των επιβατών, που είδαν τον χάρο με τα μάτια τους. Οπως δήλωσε στο ABC6, το αεροπλάνο «ξεκίνησε να πέφτει» μισή ώρα πριν από την προσγείωση:

«Οι αεροσυνοδοί βρίσκονταν στις τελευταίες σειρές του αεροσκάφους, όταν μας είπαν “δέστε τις ζώνες σας”. Προσπάθησαν να πάνε και εκείνοι στις θέσεις τους, αλλά ούτε καν πρόλαβαν. Ξεκίνησε να τρέμει (ενν. το αεροσκάφος) και αμέσως έκανε μια μεγάλη βουτιά. Μωρά ούρλιαζαν, άνθρωποι μπροστά μας χτυπούσαν στο ταβάνι» ανέφερε για την πτήση του τρόμου!

Η δημοσιογράφος της ProPublica, Jessica Huseman, η οποία ήταν επίσης μέσα στο αεροπλάνο, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter για την περιπέτειά της στον αέρα: «Καμία απολύτως προειδοποίηση. Το αεροσκάφος έσβησε στον αέρα. Ειλικρινά, τρομακτικό»!

Η Jessica Huseman ανάρτησε στο twitter και μια φωτογραφία, στην οποία διακρίνεται καφές που έχει χυθεί πάνω από ένα κάθισμα, ανάμεσα στη λάμπα και το προστατευτικό πλαστικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ