Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου, 2026

Θανάσης Κουρλαμπάς: «Έχω υπάρξει άδικος στη δουλειά, έχω μετανιώσει για πολλά πράγματα»

Με αφορμή την παράσταση Cancel στην οποία πρωταγωνιστεί, ο...

Τάσος Γιαννόπουλος: «Καβάλησα λίγο το καλάμι με το “Ευτυχισμένοι μαζί”, αλλά προσγειώθηκα»

Με αφορμή τη θεατρική του παρουσία τη φετινή σεζόν,...

Δούκισσα Νομικού: «Καλωσόρισε» τον Φεβρουάριο ντυμένη στα λευκά

Η Δούκισσα Νομικού είναι από τις πιο κομψές παρουσίες...

Αναστάσης Ροϊλός: «Η πατρότητα με τρομάζει όλο και λιγότερο»

Ο Αναστάσης Ροϊλός παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής...

Η «μητέρα Τερέζα» της ηρωίνης

❱❱ Τσάκωσαν στην Αθήνα τη διαβόητη «βασίλισσα των ναρκωτικών», μία από τις πλέον καταζητούμενες γυναίκες στον κόσμο ΑΠΟ ΤΟΥΣ
Θ.ΠΑΝΟΥ – Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Η διαβόητη «μητέρα Τερέζα της ηρωίνης», την οποία αναζητούσαν οι Αρχές στις περισσότερες χώρες του κόσμου ως επικεφαλής παγκόσμιου δικτύου διακίνησης, έπεσε τελικά την Τρίτη στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής!

Η «βασίλισσα της ηρωίνης», με ηγετικό ρόλο σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών, συνελήφθη στην Αθήνα, με τους αστυνομικούς να σημειώνουν μια παγκόσμια επιτυχία.

Η 49χρονη από την Τανζανία ήταν μία από τις πλέον καταζητούμενες γυναίκες στον κόσμο, καθώς είχε στήσει ένα τεράστιο και πολυεθνικό δίκτυο διακίνησης, με βάση την Αφρική. Από εκεί εντόπιζε φτωχούς ανθρώπους από χώρες όπως η Κένυα, το Μαρόκο και η Τυνησία, οι οποίοι εκπαιδεύονταν κατάλληλα και μετέφεραν για λογαριασμό της μεγάλες ποσότητες της λευκής σκόνης που σκόρπιζε τον θάνατο σε όλη την Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους.

Η «μητέρα Τερέζα» της λευκής σκόνης στρατολογούσε φτωχούς και απελπισμένους, και είχε φτάσει στο σημείο να πραγματοποιεί -με αφετηρία αφρικανικές χώρες- έως και 108 αποστολές διακίνησης την ημέρα, με κάθε βαποράκι της να μεταφέρει περίπου δύο κιλά ηρωίνης.

Πιστούς «στρατιώτες»

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό η συγκεκριμένη γυναίκα διοχέτευε μέσω του «στρατού» της σε καθημερινή βάση την τεράστια ποσότητα των 216 κιλών!

Η 49χρονη Τανζανή φρόντιζε καλά τους πιστούς «στρατιώτες» της και έδινε γενναίο μεροκάματο για τη μεταφορά σε ανθρώπους που, μέχρι να στρατολογηθούν, λιμοκτονούσαν στα λασπόνερα της Αφρικής. Αυτός ήταν και ο λόγος που το αμερικανικό FBI τής είχε αποδώσει το προσωνύμιο «μητέρα Τερέζα».

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη της ύστερα από μια πληροφορία που έφτασε στα «αυτιά» των έμπειρων στελεχών της για την άφιξη στη χώρα μας της Νο 1 καταζητούμενης γυναίκας. Οταν η πληροφορία επιβεβαιώθηκε, συγκρότησαν μια ειδική ομάδα προκειμένου να καταφέρουν να την εντοπίσουν και να τη συλλάβουν. Με αλλεπάλληλες παρακολουθήσεις κατόρθωσαν τελικά να φτάσουν στα ίχνη της και να της περάσουν χειροπέδες στην Αθήνα.

Η 49χρονη είχε εμπλακεί πρόσφατα και σε υπόθεση εισαγωγής στο Βέλγιο, μέσω της αεροπορικής οδού, 4,7 κιλών ηρωίνης, ενώ ερευνάται η συμμετοχή της σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε αρκετές χώρες του κόσμου.

Η συλληφθείσα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα και η τύχη της θα κριθεί ανάλογα με το αν διαπιστωθεί η εμπλοκή της σε αξιόποινες πράξεις στη χώρα μας. Σε διαφορετική περίπτωση είναι άγνωστο τι θα συμβεί, καθώς σε βάρος της εκκρεμούν πολλά διεθνή εντάλματα σύλληψης και αρκετές χώρες αναμένεται να τη… διεκδικήσουν.

Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξουν νέα πεδία έρευνας και είναι αρκετά πιθανή η διεθνής συνεργασία όλων των υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών που ερευνούσαν την υπόθεση, καθώς επρόκειτο για παγκόσμιο κύκλωμα. Μπορεί η ΕΛ.ΑΣ. να συνέλαβε την κεφαλή του κυκλώματος, αλλά είναι άγνωστο αν το… έργο της εγκληματικής οργάνωσης θα συνεχιστεί και αν έχει παρακλάδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «Εspresso» βρήκε και μίλησε με την «Κρητικιά μάνα» που σαρώνει στα social media

Το ότι υπάρχουν Κρητικές μάνες λεβέντισσες το ξέρετε! Το ότι υπάρχει όμως μια Κρητικά μάνα που η ντοπιολαλιά της και οι ατάκες της την έχουν κάνει viral στο διαδίκτυο το γνωρίζετε;

Σοκ με την «Κατερίνα» της Τρούμπας

Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και πεσμένη στο πάτωμα του σπιτιού...

Διάσημη ηθοποιός με μελαχρινή καλλονή!

Αποκλειστικό ρεπορτάζ! Ο παθιασμένος έρωτας για το... ίδιο φύλο...

Φαίη Σκορδά: Επιστροφή στο Κιλκίς – Οι εικόνες από το πατρικό και το τζάκι

Η Φαίη Σκορδά ταξίδεψε στο Κιλκίς και πέρασε το...

Το μπούλινγκ της Μοσχολιού πάνω στην πίστα και η πικρία της Αλίκης για τον Σπυρόπουλο

Είναι μία από τις τελευταίες σπουδαίες κυρίες του ελληνικού...

Διαζύγιο – βόμβα μετά από 15 χρόνια γάμου για γνωστό ηθοποιό

Έπειτα από 15 χρόνια έγγαμου βίου η ηθοποιός σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, τονίζοντας ότι ο γάμος τους έχει «οριστικά καταστραφεί».

Ο Αρναούτογλου junior στην κηδεία της γιαγιάς του συνοδευόμενος από τη μητέρα του

Το τελευταίο αντίο στη μητέρα του είπε σήμερα ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Η κηδεία έγινε στη Χαλκιδική και ήταν παρών και ο γιος του, Αναστάσης.