Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Δωρεάν ακίνητα λόγω κρίσης!

❱❱ Η Αρχιεπισκοπή ανάρτησε πίνακα διαμερισμάτων και καταστήματος που τα διαθέτει σε πολίτες με χαμηλό εισόδημαΠαραχωρεί ακόμα και δωρεάν διαμερίσματα και καταστήματα η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, καθώς λόγω της κρίσης πολλά ακίνητα μένουν στα «αζήτητα». Μητροπόλεις στην Αττική αλλά και στην περιφέρεια έχουν πολλά ξενοίκιαστα ακίνητα, ακόμα και όταν τα ενοίκια είναι πολύ χαμηλά ή και συμβολικά.

Ταυτόχρονα, τα εκκλησιαστικά ΝΠΔΔ επιβαρύνονται με τους φόρους των αδιάθετων ακινήτων, αφού ο νόμος δεν εξαιρεί κανένα ακίνητο, πέραν των ναών, από την καταβολή των προβλεπόμενων φόρων.
Μπροστά, λοιπόν, στον κίνδυνο τα ανοίκιαστα ακίνητα να μείνουν κλειστά και να παραδοθούν στη φυσική φθορά, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών πήρε δραστικά μέτρα. Στην ιστοσελίδα της είναι αναρτημένος διαδραστικός πίνακας με στοιχεία για 10 διαμερίσματα και ένα εμπορικό κατάστημα που δεν βρίσκουν ενοικιαστές.

Τα συγκεκριμένα ακίνητα δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των έγγειων περιουσιακών στοιχείων που θέλει να αξιοποιήσει μέσω της κοινής εταιρίας με το Δημόσιο και πολλά έχουν αποκτηθεί από δωρεές. Μερικά είναι ιδιαίτερα παλαιά, ενώ η πτώση της εμπορικής τους αξίας είναι μεγαλύτερη για όσα βρίσκονται σε περιοχές που δεν θεωρούνται «φιλέτα».

«Είναι ακίνητα παλαιά, που μπορούμε να τα διαθέσουμε σε πολίτες με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα, χωρίς να τους επιβαρύνουμε με κάποιο αντίτιμο ενοικίου» δήλωσε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτης. Ακόμα όμως και εμπορικά ακίνητα βρίσκονται στα αζήτητα, όπως ισόγειο κατάστημα 50 τ.μ. με πατάρι 25 τ.μ. και υπόγεια αποθήκη 50 τ.μ. επί της λεωφόρου Αχαρνών και Νιόβης.
Υπό διαφορετικές οικονομικές συνθήκες και αν βρισκόταν σε κάποια άλλη περιοχή, το συγκεκριμένο κατάστημα, λόγω εμβαδού και αποθηκευτικών χώρων, θα ήταν περιζήτητο, αλλά τώρα διατίθεται για δωρεάν παραχώρηση.

Στη Βούλα

Στην οδό Ανδρέα Παράσχου, στου Γκύζη, διατίθεται δωρεάν διαμέρισμα 44 τ.μ. στον 3ο όροφο πολυκατοικίας. Διαμέρισμα στην περιοχή της Νεάπολης Εξαρχείων, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, εμβαδού 67 τ.μ. στον 1ο όροφο διατίθεται για δωρεάν παραχώρηση. Οπως και ισόγειο διαμέρισμα 40 τ.μ. στην οδό Ιουστινιανού και Σκυλίτση. Στην Κυψέλη για δωρεάν παραχώρηση διατίθεται διαμέρισμα 5ου ορόφου 21 τ.μ. στην οδό Κίου.

Διαμέρισμα 22,5 τετραγωνικών στην οδό Καυταντζόγλου, στα Πατήσια, διατίθεται δωρεάν. Διαμέρισμα επί της λεωφόρου Συγγρού 63, εμβαδού 46,5 τ.μ., στον 5ο όροφο, διατίθεται δωρεάν.
Επίσης, στο Παγκράτι, στην οδό Πύρρου, διατίθεται προς μίσθωση διαμέρισμα 92,8 τ.μ. στον 5ο όροφο πολυκατοικίας. Το διαμέρισμα βρίσκεται υπό ανακαίνιση.

Διαμέρισμα 56 τ.μ. στον 2ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Αθηνάς, στη Βούλα, διατίθεται προς μίσθωση. Νικηφόρου Λύτρα 1, Αθήνα, διαθέσιμο προς μίσθωση διαμέρισμα 92 τετραγωνικών στον 4ο όροφο υπό ανακαίνιση, μαζί με αποθήκη 1,30 τ.μ. του ημισογείου ορόφου και μια αποθήκη 13,98 τ.μ. επί του δώματος. Στην ίδια πολυκατοικία διατίθεται προς μίσθωση και ένα άλλο διαμέρισμα ημισόγειο 58,9 τ.μ.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...