Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Πιο κοντά από ποτέ στην «ώρα μηδέν»!

❱❱ Τρόμος από το «Ρολόι της Αποκάλυψης»! Απομένουν πλέον μόλις δύο λεπτά (πριν από τα μεσάνυχτα) για την απόλυτη καταστροφήΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ο Αρμαγεδδών που θα φέρει την απόλυτη καταστροφή στον πλανήτη μας είναι πιο κοντά από ποτέ άλλοτε τα τελευταία 65 χρόνια, προειδοποιούν οι επιστήμονες που ελέγχουν το «Ρολόι της Αποκάλυψης».

Οι δείκτες του μετακινήθηκαν άλλα 30 δευτερόλεπτα πιο κοντά στην «Ωρα μηδέν» σε σχέση με πέρυσι και πλέον απέχουμε μόλις «δύο λεπτά» από τα «μεσάνυχτα», που σηματοδοτούν την ώρα της Αποκάλυψης.

Πριν από έναν χρόνο, όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, οι επιστήμονες είχαν μετακινήσει τους δείκτες του συμβολικού ρολογιού 2,5 λεπτά πριν από τα «μεσάνυχτα», με αφορμή την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Φέτος ο διαχειριστής του «Ρολογιού της Αποκάλυψης» στην Ουάσινγκτον Λόρενς Κράους φέρνει ακόμη πιο κοντά το τέλος του κόσμου, επικαλούμενος ξανά τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά αυτήν τη φορά για την κόντρα του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν πάνω από τα κουμπιά με τα οποία απειλούν να εξαπολύσουν πυρηνικές επιθέσεις ο ένας στη χώρα του άλλου. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει δηλώσει ότι το κουμπί με το οποίο θα καταστρέψει τις ΗΠΑ βρίσκεται στο γραφείο του, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε ότι το δικό του κουμπί είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο ισχυρό.

«Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στα μεσάνυχτα και αποφασίσαμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι ο κόσμος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος» δήλωσε ο Κράους, προσθέτοντας ότι το πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι ισχυροί του πλανήτη μας δεν λαμβάνουν σοβαρές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των πυρηνικών αλλά και της κλιματικής αλλαγής.

Οπως τόνισε η Ρέιτσελ Μπρόνσον, πρόεδρος και εκδότρια του Δελτίου των Ατομικών Επιστημόνων, πίσω από το οποίο βρίσκονται οι δημιουργοί του ρολογιού, η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Βόρεια Κορέα έχει «χτυπήσει κόκκινο», ενώ την ίδια ώρα έχουν αυξηθεί τα αποθέματα πυρηνικών όπλων της Κίνας, της Ινδίας και του Πακιστάν. Ο ερευνητής του Περιβαλλοντικού Ινστιτούτου της Στοκχόλμης Σίβαν Κάρθα, από την άλλη, αν και συμφωνεί με τη μετακίνηση προς τα εμπρός των δεικτών του ρολογιού, πιστεύει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα είναι «η γενική αποδυνάμωση των θεσμών».

Βόμβες υδρογόνου

Η μοναδική φορά που το ρολόι έφτασε ξανά μόλις δύο λεπτά πριν από την Αποκάλυψη ήταν το 1953, έναν χρόνο αφότου οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ενωση πραγματοποίησαν με επιτυχία τις πρώτες δοκιμές βόμβας υδρογόνου. Εκείνη την εποχή το «Ρολόι της Αποκάλυψης» είχε μόλις έξι χρόνια ζωής, καθώς δημιουργήθηκε το 1947. Δημιουργοί του ήταν επιστήμονες που είχαν εργαστεί στις ΗΠΑ στο Πρόγραμμα Μανχάταν για την παραγωγή της πρώτης ατομικής βόμβας που χρησιμοποιήθηκε το 1945 στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόθεση των επιστημόνων ήταν να κατασκευάσουν ένα κατανοητό στο ευρύ κοινό «εργαλείο» με το οποίο θα αναδεικνύουν τη σοβαρότητα του κινδύνου που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα από τα πυρηνικά όπλα και άλλες απειλές.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...