Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Ιερή συλλογή!

❱❱ Η εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» προσφέρει τρεις εικόνες της Παναγίας σε προνομιακή τιμήΤα ιστορικά κειμήλια της αγιογραφίας με την «Ορθόδοξη Αλήθεια». Από σήμερα αρχίζει η μεγάλη συλλεκτική προσφορά της εφημερίδας, που δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες να αποκτήσουν τρεις εξαίσιες κειμηλιακές εικόνες της Παναγίας (Ελεούσα, Οδηγήτρια και Νικοποιός) σε προνομιακή τιμή και με πολύ μεγάλη έκπτωση. 

Η απόκτησή τους μπορεί να γίνει με τηλεφωνική παραγγελία και αποστολή κατ’ οίκον, αξιοποιώντας το ειδικό κουπόνι που υπάρχει στην έκδοση. Πρόκειται για εικόνες σε ασημοχρυσοτυπία, οι οποίες έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία και αποκατάσταση φθορών, και αποτελούν μέρος της Οικογένειας Αγιογραφιών Ρόδαξ ExactReplicas.

Η συγκεκριμένη συλλογή απαρτίζεται από ξύλινες εικόνες που απεικονίζουν εικόνες με εξαιρετική πιστότητα και αποτελούν μοναδικές χρυσοτυπίες και ασημοτυπίες με μεγάλη αντοχή. Είναι αγιογραφίες που έχουν προκύψει από σάρωση υψηλής ευκρίνειας των πρωτοτύπων και έχουν υποστεί προσαρμογή με επεξεργασία ψηφιακής αποκατάστασης για τυχόν ατέλειες.

Αριστουργήματα

Συγκεκριμένα, η εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας χρονολογείται στο α’ μισό του 15ου αιώνα και θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της ορθόδοξης αγιογραφίας. Η εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας, η οποία ανάγεται στο β’ μισό του 15ου αιώνα, έχει δημιουργηθεί από τον μεγαλύτερο αγιογράφο της εποχής της Αλωσης, ενώ η Παναγία Νικοποιός, του έτους 1594, είναι μια εικόνα η οποία συνόδευε τους αυτοκράτορες στη διάρκεια νικηφόρων εκστρατειών.

Μαζί με την εφημερίδα δίδεται ακόμη ένας σκληρόδετος τόμος (96 σελίδες) στον οποίο είναι συμπυκνωμένη όλη η ιστορία της ορθόδοξης αγιογραφίας και είναι πλούσια εικονογραφημένος με τα αριστουργήματα της ιερής τέχνης. Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Ιστορικά κειμήλια ορθοδόξου αγιογραφίας» και σε αυτό, εκτός από ιστορικές πληροφορίες, θα μπορεί να θαυμάσει κανείς μια πλούσια συλλογή από μοναδικά ψηφιδωτά, νωπογραφίες αλλά και φορητά εικονίσματα. Το αξιοσημείωτο είναι πως το υλικό που συνθέτει την πλούσια αυτή έκδοση έχει προκύψει έπειτα από ενδελεχή έρευνα, με σκοπό τη συγκέντρωση και την επεξεργασία με σύγχρονο τρόπο των καλύτερα διατηρημένων αγιογραφιών μας προκειμένου να αναπαραχθούν με νεότερα μέσα. 

Ανάμεσα στα κειμήλια που θα αντικρίσει κανείς ξεφυλλίζοντας την έκδοση είναι μια φορητή εικόνα του Παντοκράτορα από τη Μονή Σινά, του 6ου αιώνα, που θεωρείται ότι είναι η αρχαιότερη εικόνα του Ιησού.

Ακόμη, ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να μάθει περισσότερα για το ασύλληπτο ψηφιδωτό που κοσμεί αριστοτεχνικά το ημιθόλιο του Ιερού της Αγίας Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη. Η «Πλατυτέρα», όπως ονομάζεται το ψηφιδωτό, σε χρυσό φόντο και πάνω από τα γύρω παράθυρα, με τα παιχνιδίσματα του φωτός, δίνει την εντύπωση πως αιωρείται στους ουρανούς.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...