Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

«Φιλί ζωής» για την Boxer

❱❱ Δικαστική απόφαση αυξάνει στα 15 χρόνια το διάστημα εξόφλησης των οφειλών της ιστορικής υποδηματοποιίας σε Ταμεία και ΔημόσιοΑπό τη
Μαρία Μεϊμάρη

Σημαντική ανάσα δίνει στην ιστορική υποδηματοποιία Boxer Φειδάς η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία αυξάνει στα 15 χρόνια το διάστημα αποπληρωμής των οφειλών της εταιρίας προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δίνοντας περίοδο χάριτος ως το 2020 για την αποπληρωμή των δόσεων!

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται πολύ σημαντική για το μέλλον της ελληνικής βιομηχανίας παπουτσιού, η οποία του χρόνου συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής, καθώς ανατρέπει το καθεστώς εξόφλησης των 120 δόσεων, δηλαδή τα 10 χρόνια, και ανάβει το πράσινο φως για τη διαδικασία εξυγίανσής της.
Ειδικότερα, η απόφαση του Πρωτοδικείου προβλέπει την εξόφληση των οφειλών της ελληνικής εταιρίας προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο σε 180 δόσεις και, ταυτόχρονα, τη διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων.

Επιπλέον οι οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά την 1η Μαΐου 2017 θα ρυθμίζονται σε 90 δόσεις, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τις οφειλές προς τους εργαζομένους, οι οποίοι θα αποπληρωθούν σε 24 μηνιαίες δόσεις. Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει ακόμη ότι η υποδηματοποιία Φειδάς θα περάσει σε κερδοφορία εμφανίζοντας ως το 2029 κέρδη ύψους 11.995.686 ευρώ!

Από το 1919

Η εταιρία Boxer Φειδάς είναι μία από τις μακροβιότερες ελληνικές επιχειρήσεις στον χώρο της υποδηματοποιίας. Επιστρέφοντας το 1919 από την Αμερική όπου διδάχθηκε την τέχνη του παπουτσιού, ο Ιωάννης Φειδάς ξεκίνησε στην Καλαμάτα την κατασκευή χειροποίητων δερμάτινων υποδημάτων. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα ηνία της επιχείρησης πήρε ο γιος του Δημήτρης, που άνοιξε την πρώτη μικρή βιοτεχνία στην περιοχή του Ψυρρή.

Στη συνέχεια η κόρη του Δημήτρη Φειδά, Μίνα, μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη Νταή, έβαλαν την εταιρία σε νέα ανοδική τροχιά. Ομως, λίγο μετά τα εγκαίνια του τρίτου εργοστασίου, το 2010, η επιχείρηση «χτυπήθηκε» από την οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα να υποβάλει αίτηση επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο.

Μίνα Φειδά – Νταή: «Σιδηρά» επιχειρηματίας και… αγρότισσα

Εδώ και χρόνια η σιδηρά κυρία των ελληνικών υποδημάτων Boxer Μίνα Φειδά – Νταή εργάζεται άοκνα στην υποδηματοποιία της οικογένειάς της έχοντας στο πλευρό της τον έναν από τους δύο γιους της, τον Παναγιώτη. Με τον ίδιο ζήλο και αγάπη ασχολείται και με το αγρόκτημά της στον Μαραθώνα, όπου καταφθάνουν καθημερινά δεκάδες Αθηναίοι για να προμηθευτούν βιολογικό λάδι, ελιές, κρασί, τυρί, αβγά και οπωροκηπευτικά!

«Η οικογένειά μου δεν είχε καμία σχέση με την αγροτική ζωή. Είχαν φτιάξει τη βιομηχανία παπουτσιών και ήταν αστοί. Εγώ, όμως, επέλεξα να γίνω αγρότισσα!» είχε δηλώσει η κυρία Φειδά σε μία από τις σπάνιες εξομολογήσεις της στην «Espresso», πριν από μερικά χρόνια.
Αν και στον ελεύθερο χρόνο της θα μπορούσε να απολαμβάνει πολυτελείς ανέσεις και ταξίδια, εκείνη προτίμησε να μπει στο… χωράφι και να προάγει την οικολογική συνείδηση: «Οι επισκέπτες βλέπουν εδώ τις αγνές δημιουργίες της γης και επεξεργάζονται το οικολογικό μήνυμά τους. Δεν έχει σημασία που δεν βγάζω χρήματα. Μου αρκεί που ο κόσμος βλέπει πόσα μπορεί να του δώσει η φύση…» είχε πει ακόμα η αεικίνητη βιομήχανος, αποκαλύπτοντας ότι η σπεσιαλιτέ της είναι το… τυρί, το οποίο φτιάχνει μόνη της με τη συνταγή που της έδωσε μια γιαγιά, η κυρία Μαρία!

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.




Μποζουκια Αθηνα