Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Τους ληστές των θυρίδων «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

❱❱ Εξετάζεται το σενάριο οι δύο «ποντικοί» με καλάσνικοφ που έκαναν «ντου» σε τράπεζα στον Αγιο Παντελεήμονα να είναι μέλη της συμμορίας που χτυπάει υποκαταστήματαΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Ενα περίεργο σενάριο, που ίσως να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα, εξετάζουν τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής σχετικά με την απόπειρα ληστείας και ομηρίας των υπαλλήλων και του διευθυντή τράπεζας στον Αγιο Παντελεήμονα το πρωί της Τετάρτης.

Οι έμπειροι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο ληστές, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή όταν είδαν την ομάδα ΔΙΑΣ έξω από την τράπεζα, να είναι μέλη της «επαγγελματικής» συμμορίας που έχει αδειάσει τις θυρίδες δύο υποκαταστημάτων της ίδιας τράπεζας στην Αθήνα και στον Πειραιά, πριν από τρία και δύο χρόνια αντίστοιχα.

Από τις δύο εισβολές, σε υποκατάστημα επί της λεωφόρου Κηφισίας τον Αύγουστο του 2016 και σε άλλο ένα στον Πειραιά τον Απρίλιο του 2017, υπολογίζεται ότι η σπείρα αποκόμισε ποσά άνω του 1.500.000 ευρώ!

Οι αστυνομικοί θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο οι δύο ένοπλοι με το καλάσνικοφ και το πιστόλι, που εισέβαλαν από την πίσω πόρτα στο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, να ήταν προπομποί άλλων κακοποιών που ίσως έμειναν αθέατοι απέξω περιμένοντας να τους δώσουν σήμα να μπουν, αφού πρώτα θα απενεργοποιούσαν τα συστήματα ασφαλείας της θωρακισμένης εισόδου.

Οι «τεχνικοί»

Αλλωστε στις προηγούμενες δύο περιπτώσεις οι πέντε ληστές είχαν μπει στα υποκαταστήματα αφού πρώτα οι συνεργοί τους είχαν απενεργοποιήσει όλα τα συστήματα ασφαλείας, ώστε να μπορέσουν οι «τεχνικοί» της συμμορίας να περάσουν τους κόφτες, τους ηλεκτρικούς τροχούς και μικρές μπουκάλες οξυγόνου για να παραβιάσουν τις θυρίδες.

Στον Αγιο Παντελεήμονα οι ένοπλοι είχαν αντικλείδια για την πόρτα της διπλανής πολυκατοικίας, στην οποία τρύπωσαν λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα και πέρασαν τη νύχτα κρυμμένοι στο υπόγειο.

Οταν άνοιξε η τράπεζα, περάσαν στον ακάλυπτο του κτιρίου και άνοιξαν την πίσω πόρτα του υποκαταστήματος με άλλο αντικλείδι που είχαν.Ομως, ένας από τους υπαλλήλους πάτησε το κουμπί του κρυφού συναγερμού, με αποτέλεσμα να φτάσουν άμεσα έξω από την τράπεζα άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Στη θέα τους οι οπλοφόροι τράπηκαν σε φυγή, όπως -προφανώς- και οι συνεργοί τους που περίμεναν κρυμμένοι σε κάποιο βαν με τα εργαλεία που θα χρησιμοποιούσαν για να ξηλώσουν τις θυρίδες ή και το χρηματοκιβώτιο.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...