Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΙσως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε...

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Στον τελικό δεν υπήρξε χαμένος!

Ο Παναθηναϊκός Kυπελλούχος, όμως ο ΠΑΟΚ των χιλίων προβλημάτων ήταν συγκλονιστικός

Σχολιάζει
ο Γιώργος Σηφάκης

Η ρήση «η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή» ταιριάζει απόλυτα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κατέκτησε το τρόπαιο για 19η φορά στην ιστορία του και να έφτασε τις… 24 σερί χρονιές που βάζει κάποιον τίτλο στο παλμαρέ του, όμως τα συγχαρητήρια ανήκουν και στον ΠΑΟΚ που ήταν συγκλονιστικός! Το γεγονός ότι ο Ρικ Πιτίνο, αλλά και όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδωσαν συγχαρητήρια στο συγκρότημα του Παπαθεοδώρου λέει πολλά.

Μετά τα όσα έγιναν κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος. Όμως η καλοδουλεμένη μηχανή του ΠΑΟΚ και κυρίως η άμυνα ζώνης έφερε γρήγορα την ισορροπία και έγινε ένα παιχνίδι συναρπαστικό που το χάρηκαν και τα παιδάκια που ήταν στο γήπεδο και όλοι εμείς που το είδαμε από την τηλεόραση. Αυτό είναι το μπάσκετ, δεν είναι πόλεμος!
Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο γιατί έχει ποιοτικότερη ομάδα και γιατί οι παίκτες του έπαιξαν με καθαρό μυαλό στο τέλος. Για να λέμε όμως του στραβού το δίκιο, οι Πράσινοι έδειξαν ξανά πάρα πολλά προβλήματα, κυρίως στο ριμπάουντ και στο τρίποντο, και αν δεν βελτιωθούν η οκτάδα στην Ευρωλίγκα θα γίνει όνειρο θερινής νυχτός.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τη συμπάθεια όλης της Ελλάδας με την εμφάνισή του. Ο Παπαθεοδώρου κάνει φοβερή δουλειά και αν βρεθεί κάποιος να βοηθήσει την ομάδα οικονομικά –ίσως ο Σαββίδης–, αυτή μπορεί κάλλιστα να γίνει η ανερχόμενη δύναμη στη χώρα και, πιστέψτε με, το μπάσκετ έχει ανάγκη από πολλές δυνατές ομάδες.

Πάμε και στον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι τιμωρήθηκαν με -6, κάτι που τους επιτρέπει να ξαναφύγουν από παιχνίδι χωρίς να μηδενιστούν. Ομως, αν φύγουν τρεις φορές στα πλέι οφ, θα υποβιβαστούν στην Α2 μαθηματικά, απλώς δεν θα αφανιστούν.

Μιλάμε για αστεία πράγματα, που δείχνουν ότι οι Αγγελόπουλοι κάπου έχουν… χαθεί. Κάπου έχουν μπερδέψει τα πράγματα και κινδυνεύουν να βάλουν τον Ολυμπιακό σε μία περιπέτεια που ίσως αποδειχθεί μεγαλύτερη από αυτό που και οι ίδιοι φαντάζονταν.

Γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή που είναι αδιαπραγμάτευτα. Καταστάσεις που όσο κι αν νομίζεις ότι μπορείς να τις ελέγξεις, δεν μπορείς. Και με μαθηματική ακρίβεια θα χάσεις! Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός δεν πήρε σφυρίγματα κυρίως στο πρώτο δεκάλεπτο του ημιτελικού με τους Πράσινους, αλλά τέτοια σφυρίγματα δεν είχε πάρει και ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα στο μεταξύ τους ματς. Τέτοια σφυρίγματα δεν παίρνουν και οι αντίπαλοι απέναντι στους «αιώνιους», όμως δεν έφυγαν ποτέ από το παρκέ!

Στο παιχνίδι υπάρχει και η νίκη και η ήττα. Κάτι που δεν μπορούσε να φανταστεί κάποιος να συμβαίνει στον ελληνικό αθλητισμό ήταν να φεύγει μία ομάδα από το γήπεδο με εντολή της διοίκησής της. Είχαμε δει πολλά, αλλά δεν είχαμε δει κάτι τέτοιο. Ο Ντέιβιντ Μπλατ έδειξε μάλιστα να μη συμφωνεί με αυτήν την απόφαση των Αγγελόπουλων, μιλώντας στο Sport 5. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού φαίνεται ότι με τρόπο παίρνει αποστάσεις από την απόφαση αποχώρησης, καθώς και το 2001 ήταν κάθετα αντίθετος στην τότε απόφαση της Χάποελ να αποχωρήσει από τον αγώνα απέναντι στη δική του ομάδα, Μακάμπι Τελ Αβίβ. «Είναι μία πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση. Υποστηρίζω τους ιδιοκτήτες και τη διοίκηση 100% αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι συμφωνώ με την απόφαση να αποχωρήσουμε από το γήπεδο». Η δήλωση του Μπλατ δείχνει ότι η κατάσταση στον Ολυμπιακό είναι μπερδεμένη.

ΥΓ. Το έργο του Μαρτίνς φάνηκε χθες στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός έπαιξε φοβερό ποδόσφαιρο στο β’ μέρος και δίκαια νίκησε την ΑΕΚ. Η ομάδα του Χιμένεθ –και σε αυτό δεν φταίει ο Ισπανός– ήταν σαν να μην παρουσιάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός πλέον κουνάει… σεντόνι και ετοιμάζεται για το ματς του Γιουρόπα Λιγκ. Η ΑΕΚ πρέπει να ρίξει το βάρος στο Κύπελλο για να μην πάει εντελώς χαμένη η φετινή χρονιά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...