Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Νέες διώξεις για τη Folli Follie

❱❱ Με τι κινδυνεύουν να κατηγορηθούν σύμφωνα με το dikastiko.gr οι Δημήτρης, Τζώρτζης και Κατερίνα Κουτσολιούτσου

Νέο γύρο διώξεων -και μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα- αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι πρώην διοικούντες και οικονομικά υπεύθυνοι της άλλοτε κραταιάς Folli Follie, έπειτα από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Εισαγγελία. Συνολικά κλήθηκαν ως ύποπτα 13 άτομα και, αν οι εξηγήσεις τους δεν κριθούν επαρκείς, θα οδηγήσουν σε απαγγελία νέων κατηγοριών.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης κινδυνεύουν να κατηγορηθούν και για το κακούργημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ η Κατερίνα Κουτσολιούτσου ενδέχεται να αντιμετωπίσει δίωξη για άμεση συνέργεια στη χειραγώγηση της αγοράς.

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Το πρώτο σκέλος της προκαταρκτικής εξέτασης είχε ολοκληρωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο και είχε οδηγήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των τριών μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμα 11 εμπλεκομένων. Οι κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι ανωμοτί καταθέσεις των 13 υπόπτων που ολοκληρώθηκαν κλείνουν το δεύτερο σκέλος της έρευνας για ενδεχόμενη χειραγώγηση της μετοχής της εταιρίας. Οι κατηγορίες για τις οποίες κατέθεσαν ως ύποπτοι -και συνεπώς κινδυνεύουν να διωχθούν ποινικά- είναι της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο Κινέζος επικεφαλής και ο Ελληνας υπεύθυνος των οικονομικών στη θυγατρική του ομίλου στην Ασία, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία με την επιβαρυντική διάταξη του ν. 1608/50 (εν αναμονή της κατάργησής του από τον νέο Ποινικό Κώδικα) οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, της χειραγώγησης της αγοράς οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ενώ της άμεσης συνέργειας στη χειραγώγηση της αγοράς η Κατερίνα Κουτσολιούτσου.

Ακόμη τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας που ενέκριναν τις επίμαχες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Folli Follie την επίδικη περίοδο σε Ελλάδα και Ασία και δύο Κινέζοι, υπεύθυνοι στον όμιλο της Ασίας, θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για πλαστογραφία, άμεση συνέργεια στην πλαστογραφία και άμεση συνέργεια στη χειραγώγηση της αγοράς, κατά περίπτωση.

Ολοι αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή, ενώ στα υπομνήματά της η οικογένεια Κουτσολιούτσου ανέπτυξε μόνο τα νομικά της επιχειρήματα και επιφυλάχθηκε να προσκομίσει στην ανακρίτρια αποδεικτικά στοιχεία, όταν κληθεί σε απολογία για τις κατηγορίες που θα αντιμετωπίσει.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...