Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Περηφάνια και παρατράγουδα

❱❱ Πάνω από 100.000 διαδήλωσαν στο 15ο Athens Pride με συνθήματα αγάπης, ελευθερίας και σεβασμού στη διαφορετικότηταΜε χρώματα, τύμπανα, συνθήματα, χιλιάδες διαδηλωτές, μια εκρηκτική Φουρέιρα, αλλά και πολλά… ευτράπελα και παρατράγουδα ολοκληρώθηκε το φετινό, 15o Athens Pride.

Με κεντρικό σύνθημα «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία», το φετινό Athens Pride ξεπέρασε από θέμα συμμετοχής κάθε προσδοκία, αφού πάνω από 100.000 άτομα, σύμφωνα με τους διοργανωτές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, παρέλασαν στο κέντρο της Αθήνας φωνάζοντας συνθήματα αγάπης, ελευθερίας και σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο πρόσωπο του αδικοχαμένου Ζακ Κωστόπουλου, με μέρος της παρέλασης να σταματάει έξω από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο ακτιβιστής στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πλακάτ στα χέρια που έγραφαν: «Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Ζακ» και «Δικαίωση για τον Ζακ». Από το φετινό φεστιβάλ δεν έλειψαν οι εκκεντρικές εμφανίσεις και τα παρατράγουδα, ιδιαίτερα όταν στους δρόμους του Συντάγματος εμφανίστηκε γυμνός ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος με την ελληνική σημαία στους ώμους θέλησε να υποκλιθεί μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

f4 4824156
Ο γυμνός με την ελληνική σημαία μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη

Τον απομάκρυναν

Αμέσως τον πλησίασαν αστυνομικοί, οι οποίοι του ζήτησαν να ντυθεί και να απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ στον ίδιο χώρο βρέθηκε και μια μικρή ομάδα «Χριστιανών», που κραδαίνοντας ξύλινους σταυρούς διαμαρτυρόταν για την εκδήλωση. Πολλά ήταν και τα ομόφυλα ζευγάρια τα οποία με φόντο την Ελληνική Βουλή αγκαλιάστηκαν και φιλήθηκαν στο στόμα, ως ένδειξη διεκδίκησης ελευθερίας και ταυτόχρονα διαμαρτυρίας κατά της βιαιότητας στους δρόμους.

f2 4824248

f3 4824313

f5 4824049

Στα χρώματα του Athens Pride, στηρίζοντας συμβολικά τη διοργάνωση, ντύθηκε μέχρι και η Βουλή, η πρόσοψη της οποίας το βράδυ φωταγωγήθηκε στους τόνους του ουράνιου τόξου. Την ίδια ώρα, στην πλατεία Συντάγματος η ένταση και ο παλμός ανέβαιναν διαρκώς, καθώς το πάρτι μόλις ξεκινούσε. Το σύνθημα έδωσε ο ηθοποιός Θανάσης Αλευράς σε ρόλο παρουσιαστή, ενώ το κοινό ήταν εκεί για να το διασκεδάσουν μουσικά η Ελένη Φουρέιρα, η Τάμτα, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης και ο Φοίβος Δεληβοριάς.

f6 61278841 361179948084966 4390945332970184033 n1
Η Ελένη Φουρέιρα

—-

ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ»

f7 4824152
Ο Νάσος Ηλιόπουλος με τη Ρένα Δούρου

Αρκετοί ήταν και οι πολιτικοί που στήριξαν με την παρουσία τους τη μεγάλη γιορτή της διαφορετικότητας. Ανάμεσά τους ήταν ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Ρένα Δούρου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία και ο Παύλος Γερουλάνος.

f8 4824139
Παύλος Γερουλάνος

«Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα, είναι ένα ιστορικό έτος για τις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, διότι φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ιστορική εξέγερση στο Stonewall, στη Νέα Υόρκη, που σηματοδότησε την απαρχή ενός μεγάλου και δύσκολου αγώνα για τα δικαιώματα της κοινότητας, για το δικαίωμα στην ορατότητα, για το δικαίωμα στην ισότητα και την ελευθερία» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον χαιρετισμό του πριν από την έναρξη του φετινού Athens Pride.

f10 4824148
Θανάσης Θεοχαρόπουλος

f9 4824046
Φώφη Γεννηματά

H Νέα Δημοκρατία εκπροσωπήθηκε στο Athens Pride 2019 από τον γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργο Σταμάτη, ενώ εκεί ήταν και οι υποψήφιες στις εθνικές εκλογές του κόμματος στην Α’ Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή και Αλεξάνδρα Χαριτάτου. Τη στήριξή της στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και στο Athens Pride εξέφρασε και η Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψή της το μεσημέρι στο περίπτερο για τους ΛΟΑΤΚΙ του Κινήματος Αλλαγής στο Σύνταγμα.

—-

Ο «πατήρ Κλεομένης» και οι… πιστοί του ξόρκισαν το «κακό»

6 7 f15 4824164
Μπροστά στη Βουλή ο «πατήρ Κλεομένης» με τα πρωτοπαλίκαρά του

Κρατώντας σταυρούς στα χέρια, μια ομάδα φανατικών με επικεφαλής τον αυτοαποκαλούμενο «πατήρ Κλεομένη» εμφανίστηκε στο Σύνταγμα επιχειρώντας από τη μία με τα λεγόμενά της να ξορκίσει το «κακό» και από την άλλη να χαλάσει το νόημα του 15ου Athens Pride.

Προκειμένου να μην προκληθεί κάποιο επεισόδιο ανάμεσα στους «χριστιανούς» και τους συμμετέχοντες στην παρέλαση, αμέσως επενέβησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι κατάφεραν και τους απομάκρυναν. Με τις ίδιες προθέσεις ο «πατήρ Κλεομένης» είχε εμφανιστεί και στο περσινό Athens Pride.

Τότε, μετά τα επεισόδια που είχαν προκληθεί, η Ιερά Σύνοδος είχε αναγκαστεί να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία τόνιζε πως ο συγκεκριμένος δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος.

—-

Διοργανώνουν Straight Pride ανήμερα της «πολύχρωμης» παρέλασης στη Θεσσαλονίκη

Την πραγματοποίηση του 1ου Straight Pride Parade Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν διαδικτυακά οι «Ελληνες Μακεδόνες» για τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 22 Ιουνίου, δηλαδή την ίδια ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η «πολύχρωμη» πορεία του 8ου Thessaloniki Pride.

Ωστόσο, δεν αναφέρεται ο τόπος διοργάνωσης της συγκεκριμένης εκδήλωσης, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις προσεχείς ημέρες από πλευράς των διοργανωτών.

«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια. Θέλουμε λύσεις για το Δημογραφικό, την υπογεννητικότητα και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μέση ελληνική οικογένεια».

Παραδοσιακοί

«Στηρίζουμε επίσης τις παραδόσεις, τις διαχρονικές αξίες και το κλασικό πρότυπο της οικογένειας. Περισσότερα θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών» αναφέρεται στο σχόλιο που αναρτήθηκε στη σελίδα των «Eλλήνων Μακεδόνων» στο facebook.

Σημειωτέον ότι η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από το σχήμα «Ενωμένοι Μακεδόνες για τον Δήμο Θεσσαλονίκης», που έχει επικεφαλής τον Δημήτρη Ζιαμπάση, ενώ είναι ένας από τους τρεις συνδυασμούς που απέρριψε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και εκ τούτου δεν κατήλθαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Η ανακοίνωση της πραγματοποίησης του 1ου Straight Pride Parade Θεσσαλονίκης για την ίδια ημέρα που θα γίνει το 8ο Thessaloniki Pride απασχολεί και τις αστυνομικές Αρχές, που αναμένεται για παν ενδεχόμενο να σχεδιάσουν μέτρα για να μη «διασταυρωθούν» οι δύο πορείες στους δρόμους της πόλης.

offer

{{-PCOUNT-}}37{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...