Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ελληνίδα για Οσκαρ!

Η διακεκριμένη ενδυματολόγος Μέρι Ζόφρις (Ζαφειροπούλου), που «έντυσε» τους stars του «La La Land», υποψήφια για χρυσό αγαλματάκι

Είναι η ταινία που έφερε το «παλιό» μουσικό Χόλιγουντ στο προσκήνιο και εξασφάλισε 14 υποψηφιότητες στα αυριανά Οσκαρ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των φιλμ «Τιτανικός» και «Ολα για την Εύα».

Από την
Ελισσάβετ Κυρίτση

Υποψήφια για το χρυσό αγαλματάκι είναι και η ενδυματολόγος του μιούζικαλ «La la Land» Μέρι Ζόφρις (φωτό δεξιά), η οποία έφερε αέρα 50s και 60s στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σε συνέντευξή της, η… Ζαφειροπούλου -όπως είναι κανονικά το επώνυμό της, αφού ναι μεν γεννήθηκε στη Φλόριντα, ο πατέρας της όμως κατάγεται από τα Ιωάννινα- περιέγραψε πώς κατέληξε στα φορέματα της Εμα Στόουν και στα παντελόνια (μόνο δύο στον αριθμό!) του Ράιαν Γκόσλινγκ.

fge5rgfer 2

«Θέλαμε οι γυναίκες να νιώσουν πως… πολιορκούνται από τον Ράιαν και οι άνδρες να αναπτύξουν ρομαντικά αισθήματα για την Εμα» είπε η ενδυματολόγος, η οποία έχει δουλέψει στις επίσης βραβευμένες ταινίες «No Country for Old Men» και «Interstellar», και συμπλήρωσε ότι επισκέφτηκε τα βιντεοκλάμπ της γειτονιάς της για να πάρει ταινίες της «χρυσής εποχής» των μιούζικαλ και να εξοικειωθεί με το στιλιστικό κομμάτι.

Κατάλληλα για χορό

Η Ζόφρις λέει πως αυτό που ορίζει τον Σεμπάστιαν (Ράιαν Γκόσλινγκ) -που θέλει να διαπρέψει ως μουσικός της τζαζ- είναι τα… παπούτσια του. «Πήγα σε ένα κατάστημα ειδών χορού και διάλεξα το μοντέλο Nuevo Epoca Buenos Aires σε μαύρο και λευκό δέρμα. Ο Ράιαν τα αγάπησε, ήταν τα κατάλληλα για τον χαρακτήρα του και για τον χορό» δηλώνει. Τα παπούτσια πρωταγωνίστησαν, ωστόσο, και στη σκηνή όπου ο Σεμπάστιαν και η Μία (Εμα Στόουν) κάθονται σε παγκάκι, με τα πόδια τους δίπλα δίπλα. Τότε ήταν που η διακεκριμένη ενδυματολόγος θέλησε να τους… σετάρει. «“Πρέπει να φορέσουν τα ίδια παπούτσια” είπα, έτσι πρώτος τα έβαλε ο Ράιαν και έπειτα η Εμα, η οποία έβγαλε τα ψηλοτάκουνά της και φόρεσε αυτά» επισημαίνει.

fge5rgfer 1

Η Στόουν, πάντως, εμφανίζεται στην ταινία ως επί το πλείστον με φορέματα και φούστες. «Σχεδιάσαμε τα πάντα έτσι ώστε να μπορεί να χορέψει» λέει η Ζόφρις και προσθέτει: «Το κίτρινο φόρεμα είχε από μέσα ασορτί εσώρουχα! Αγοράσαμε κάποια κομμάτια από μαγαζιά με vintage ρούχα, ανάμεσά τους μια ροζ φούστα, την οποία συνδύασα με ένα μπλουζάκι των 5 δολαρίων από τα H&M». Το μπλε ναυτικό φόρεμα στο τέλος του έργου είναι του σχεδιαστή Τζέισον Γου – το μόνο με υπογραφή οίκου μόδας. «Μου θύμισε ένα φόρεμα που φορούσε η Κατρίν Ντενέβ» υποστηρίζει η ενδυματολόγος και συμπληρώνει πως το λευκό φουστάνι στον επίλογο του φιλμ είναι το αγαπημένο της, γιατί της θυμίζει την Τζίντζερ Ρότζερς.

fge5rgfer 3

Και αν η Εμα Στόουν είχε στη διάθεσή της μια πλούσια γκαρνταρόμπα, ο Ράιαν Γκόσλινγκ… την έβγαλε σε όλη την ταινία με δύο ψηλόμεσα παντελόνια με φαρδιά μπατζάκια, ένα επίσημο και δύο πρόχειρα πουκάμισα, και δύο σακάκια. Η έμπνευση των ρούχων του ήρθε στη Μέρι μελετώντας τις εμφανίσεις του Τζέιμς Ντιν, του πιανίστα Μπιλ Εβανς και του ηθοποιού και μουσικού Χόγκι Καρμάικλ.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...