Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ τραγουδιστής και οι δύο συνεταίροι του!

Ακόμα μία ηχηρή περίπτωση εκτεταμένης φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι... Ράμπο...

Γιάννης Φέρτης: «Έφυγε» σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός!

«Ηθοποιός σημαίνει φως» ερμήνευε κάποτε ο μεγάλος Δημήτρης Χορν,...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Από τα φλας στο ράσο!

❱❱ Καλλονές που απαρνήθηκαν τη λαμπερή ζωή για να αφοσιωθούν στον Θεό Αποτίναξαν από πάνω τους καθετί που θύμιζε την άλλοτε λαμπερή ζωή τους και αφοσιώθηκαν για πάντα στον Θεό, φορώντας το ράσο της μοναχής, καθώς ανακάλυψαν μέσα τους πως η πίστη είναι αυτή που τις αγαλλιάζει και τις μπολιάζει με περισσότερη όρεξη για ζωή. 

Αυτό τις έκανε να απαρνηθούν τα φώτα της δημοσιότητας και μια καριέρα γεμάτη φήμη και δόξα.

Μπορεί η Ναταλία Λιονάκη, σήμερα μοναχή Φεβρωνία, να είναι η τελευταία που καταγράφεται στη λίστα με τις επώνυμες που ακολούθησαν τον δρόμο του μοναχισμού, ωστόσο υπήρξαν και άλλες πανέμορφες γυναίκες της showbiz, που όχι μόνο είδαν τη ζωή τους να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά και αποφάσισαν εν μια νυκτί να απομακρυνθούν από τον χώρο που είναι γεμάτος χρυσόσκονη.

Γενναία απόφαση

Ανάμεσά τους είναι η Αλεξανδριανή Σικελιανού, η Αννια Φυσσούν, η Γεωργία Αποστόλου και η Μαίρη Αλεξοπούλου… Μια γενναία απόφαση, απογοήτευση, τραγικά γεγονότα που δεν μπόρεσαν να αντέξουν ή προσηλυτισμός;

Δεν θα μάθουμε ποτέ την πραγματική αιτία που τις ώθησε προς αυτή την κατεύθυνση, αφού στην ουσία μόνο εκείνες γνωρίζουν βαθιά μέσα τους την πραγματική αλήθεια.

Μαίρη Αλεξοπούλου, μοναχή Θεονύμφη

weghearg

Γνώρισε τη δόξα τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 και ως τα 42 χρόνια της κατάφερε να συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Συνεργασίες της, όπως εκείνες με τον Γιάννη Πουλόπουλο, τον Γιάννη Βογιατζή, τον Φίλιππο Νικολάου και τον Γιώργο Κατσαρό, έχουν μείνει στην ιστορία, όπως και η συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο μαζί με την Κλειώ Λενάρδου με το τραγούδι με τίτλο «Πανηγύρι».

Δυστυχώς, όμως, ο πρόωρος θάνατος της 18χρονης κόρης της σε τροχαίο δυστύχημα την έκανε να καταλάβει ότι όλα είναι μάταια κι έτσι ακολούθησε τον δρόμο του μοναχισμού.

Ως δούλη του Κυρίου, η μοναχή Θεονύμφη, πλέον, επέλεξε να τον υπηρετεί από το 1992 ως και σήμερα στο ησυχαστήριο – μοναστήρι της Παναγίας Θεονύμφης, που δημιούργησε στο Κορωπί.

Αννια Φυσσούν, μοναχή Πορφυρία

weqrgwr

Η ζωή πριν από δεκατρία χρόνια για την Αννια Φυσσούν ήταν εντελώς διαφορετική, αφού η πανέμορφη κοπέλα είχε κληρονομήσει όλο το ταλέντο του πατέρα της Πέτρου Φυσσούν, αλλά και του παππού της Κώστα Χατζηχρήστου.

Τα πάντα, όμως, άλλαξαν ξαφνικά… Το γλυκό κοντοκουρεμένο ξανθό κορίτσι εγκαταλείπει τα εγκόσμια και κλείνεται σε μοναστήρι της Βοιωτίας μετά την κουρά της ως μοναχή Πορφυρία. Αργότερα μεταφέρεται σε μονή της Εύβοιας, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

Η τελευταία φορά που έπεσαν πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στην κηδεία του πολυαγαπημένου της πατέρα Πέτρου Φυσσούν, τον Δεκέμβριο του 2016.

Ναταλία Λιονάκη, μοναχή Φεβρωνία

qrgarwg

Για το απόλυτο είδωλο της δεκαετίας του 2000, την πανέμορφη ηθοποιό Ναταλία Λιονάκη, ήταν θέμα χρόνου να φορέσει τα ράσα της μοναχής.

Μπορεί να πέρασαν συνολικά οκτώ χρόνια από τον πολυετή αγώνα της μέχρι την κουρά της τον περασμένο Αύγουστο, όμως μόνο εκείνη ξέρει πόση υπομονή και πίστη έδειξε, ώσπου να λάβει το χρίσμα και να μετονομαστεί σε μοναχή Φεβρωνία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Η λίστα με τις αγαπημένες επώνυμες Ελληνίδες που εγκατέλειψαν την καριέρα για χάρη της πίστης τους μεγαλώνει, όταν σε αυτήν προστίθενται ονόματα όπως της Αλεξανδριανής Σικελιανού και της αδικοχαμένης qargarg 1Γεωργίας Αποστόλου, που μπορεί να μην έφτασαν στο σημείο να ακολουθήσουν τον δρόμο του μοναχισμού, ωστόσο η καθεμία για τους δικούς της λόγους βρέθηκε να περπατά το προσωπικό της μονοπάτι προς τον Θεό.

Αλεξανδριανή Σικελιανού

Μπορεί το στίγμα της να έχει εντοπιστεί στα Ιεροσόλυμα εδώ και λίγα χρόνια, ωστόσο άγνωστο παραμένει αν έχει γίνει μοναχή το πανέμορφο κορίτσι που λατρέψαμε το 1995 μέσα από το σίριαλ «Πρόβα νυφικού» σε σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη. Οι τελευταίες πληροφορίες ήθελαν την Αλεξανδριανή Σικελιανού να έχει εγκατασταθεί μόνιμα στους Αγίους Τόπους και να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη βιβλιοθήκη του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου.

Γεωργία Αποστόλου

Η γλυκιά ηθοποιός, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών, το καλοκαίρι του 2016, ήταν ακόμη μια επώνυμη που βρέθηκε στον δρόμο του Θεού για να διαχειριστεί ένα δραματικό γεγονός. Η πρωταγωνίστρια των σειρών «Το μονοπάτι της αγάπης», «Καραμπόλα» και «Ερωτας» έμελλε να βιώσει τον θάνατο του συντρόφου της και να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της. Κλείστηκε στον εαυτό της και ζήτησε την προστασία του Θεού, ως τη στιγμή που έφυγε κι εκείνη από τη ζωή.

offer


{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...