Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Οικογενειακές στιγμές στα Νότια για τον Σόμμερ και τη σύζυγό του Βαλεντίνη

Οικογενειακές στιγμές στη Γλυφάδα μοιράστηκαν ο Κώστας Σόμμερ και...

Σε ειδικό χώρο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο φονιάς της...

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε, χθες το μεσημέρι,...

Νίκος Χρηστίδης: Ο παρ’ ολίγον βιασμός του από πασίγνωστο make-up artist και...

Την ώρα που το κίνημα #MeToo βρίσκεται ξανά στην...

«Εφυγε» η «Big Mamma»

❱❱ Η Βέτα Μπετίνη «έσβησε» σε ηλικία 60 ετών σκορπώντας τη θλίψη στους οικείους τηςΑπό τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ 

«Η Βέτα μάς την… έκανε γιατί δεν ήθελε να ταλαιπωρείται και να ταλαιπωρεί κανέναν! Εζησε μια ζωή γεμάτη, όπως την επιθυμούσε… Κι εγώ μαζί της πέρασα τα καλύτερα από μια υπέροχη μαμά. Ηταν προστατευτική απέναντί μου, αλλά και απέναντι σε όλους τους ανθρώπους της, συγγενείς, φίλους και συναδέλφους της. Δικαίως την αποκαλούσαν “Big Mamma”. Ηταν η “Big Mamma” όλων μας».

Τα λόγια της μονάκριβης κόρης της Βέτας Μπετίνη, Λιάνας Καραγιαννίδου, στην «Espresso», λίγες ώρες μετά τον θάνατο της αγαπημένης ηθοποιού, συγκινούν. Η αγαπημένη Βέτα, που με το χιούμορ της και το πληθωρικό ταλέντο της έβαλε το δικό της στίγμα σε ταινίες, σειρές, ακόμη και σε τραγούδια, έφυγε χθες ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 60 χρόνων.

Πέθανε ήσυχα στο δημόσιο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν από την περασμένη Δευτέρα.

f1 22520177 10213045001111978 6654459460951445170 o

«Οπως ξέρετε, πριν από μερικά χρόνια η Βέτα είχε περάσει ένα δύσκολο χειρουργείο στο εξωτερικό με έναν όγκο σαν πορτοκάλι που είχε βγάλει στο κεφάλι της, και το πάλεψε σαν παλικάρι που ήταν. Και κατάφερε να βγει νικήτρια. Τελευταία είχε κάποια προβλήματα υγείας και μπήκε στον Ευαγγελισμό για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά τελικά έφυγε για το δικό της ταξίδι με μοναδική αποσκευή την αγάπη μας. Αυτή ήταν όμως η Βέτα, η αγαπημένη μου μανούλα, έκανε πάντα αυτό που ήθελε εκείνη και πάνω από όλα δεν ήθελε να επιβαρύνει τους άλλους» συνεχίζει η Λιάνα, η οποία τώρα σφίγγει τα δόντια για να μπορέσει να ξεπεράσει τον χαμό της.

Η Ελισσάβετ Χουρμπιλιάδου, όπως ήταν το κανονικό της όνομα, γεννήθηκε στην Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη, κι από μικρή ασχολήθηκε με ιδιαίτερα χιουμοριστικά σόου.
Το πρώτο μεγάλο μπαμ, ωστόσο, το έκανε στο κέντρο «Μον Σενιέρ» με τη Ρίτα Σακελλαρίου τραγουδώντας και χορεύοντας με πολυμελές αντρικό μπαλέτο το κομμάτι «Οι άντρες με θέλουν».
Επειτα συνεργάστηκε με τον Γιώργο Μαρίνο στη «Μέδουσα», με τον Χάρρυ Κλυνν στη «Διαγώνιο», ενώ εμφανίστηκε και σε άλλες μπουάτ της δεκαετίας του 80.

Με τον Βέγγο

Το θεατρικό ντεμπούτο της έγινε το 1984 στην παράσταση «Δουλειά δεν είχε ο διάολος» στο θέατρο «Αθηνά». Κατόπιν δούλεψε στο θέατρο με τους Θανάση Βέγγο, Ηλία Λογοθέτη, Γιάννη Ζουγανέλη, Σάκη Μπουλά, Σωτήρη Μουστάκα, Γιώργο Κωνσταντίνου, Κώστα Τσάκωνα.
Με τον τελευταίο συμπρωταγωνίστησε στη βιντεοταινία «Κλασική περίπτωση βλάβης», ενώ με τον Στάθη Ψάλτη ξεχώρισε στο φιλμ «Καμικάζι, αγάπη μου». Σε ό,τι αφορά την τηλεόραση έπαιξε στις σειρές: «Βεγγαλικά», «Η αλεπού κι ο μπούφος», «Τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρή» «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη» και στο «Πενήντα πενήντα», όπου έκανε την τελευταία τηλεοπτική εμφάνισή της το 2005.

f2 13301329 10208411854966220 6156497320559068759 o

Ως στιχουργός υπέγραψε τραγούδια από τον πρώτο δίσκο του Μανόλη Λιδάκη, αλλά και το περίφημο «Μη γυρίσεις» με τους αδελφούς Κατσιμίχα (για το οποίο, μάλιστα) είχε παραπονεθεί πως το όνομά της δεν είχε μπει στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού), όπως επίσης το «Σ’ αγαπάω, ρε βλάκα», που τραγούδησε η ίδια με τον Θωμά Πέτρου.

«Ξεκληρίστηκε η παρέα μας»

Η μοίρα επιφύλασσε άσχημο παιχνίδι στη Βέτα Μπετίνη και στον Γιώργο Σαρρή, ο οποίος ήταν καλός φίλος της από την εποχή που η ηθοποιός διατηρούσε το καλλιτεχνικό στέκι «Σκηνικό» στην παραλιακή.
Μάλιστα, την περασμένη Δευτέρα που κηδεύτηκε ο τραγουδιστής εκείνη μπήκε στο νοσοκομείο. «Η Βέτα το έμαθε πως πέθανε ο Γιώργος, που τόσο πολύ αγαπούσε. Εγώ δε μπόρεσα να πάω στην κηδεία του γιατί μπήκαμε στον Ευαγγελισμό την ίδια μέρα» μας λέει η κόρη της.

Οι κολλητοί
Πριν από δύο χρόνια οι δύο φίλοι είχαν χάσει κι ένα τρίτο μέλος της παλιάς παρέας τους, τον χορευτή και χορογράφο Αλέξη Γεωργίου. Επειτα από τον χαμό και της Βέτας, λοιπόν, τρεις κολλητοί φίλοι δεν υπάρχουν πια. Γι’ αυτό η ηθοποιός Γκέλυ Γαβριήλ -που υπήρξε κι εκείνη μέλος της ίδιας συντροφιάς- μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο της ηθοποιού, μας είπε κλαίγοντας: «Πάει, ξεκληρίστηκε η παρέα μας»!

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...