Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Πανσέληνος γεμάτη «αστέρια» στην ΕΡΤ

❱❱ Με το μυθιστόρημα  του Σεφέρη «Εξι νύχτες στην Ακρόπολη» επιστρέφει στη μυθοπλασία η δημόσια τηλεόρασηΑπό την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

H ΕΡΤ, επιτέλους, ύστερα από χρόνια μπαίνει δυνατά στη μυθοπλασία, ποντάροντας σ’ ένα σίριαλ που δεν έχει μόνο πολύ ενδιαφέρον σενάριο, αλλά και λαμπρό καστ ηθοποιών.

Με τον τρόπο αυτόν βάζει στόχο να κερδίσει μεγάλη μερίδα τηλεθεατών που είχαν «δραπετεύσει» στα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία ακόμη και σε χαλεπούς καιρούς επένδυαν στην ελληνική μυθοπλασία.

Η σειρά που θα «ζωντανέψει» στη μικρή οθόνη βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γιώργου Σεφέρη «Εξι νύχτες στην Ακρόπολη». Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της «Δι@ύγειας», η έγκριση της συγκεκριμένης παραγωγής από το διοικητικό συμβούλιο της δημόσιας τηλεόρασης. Οσο για την πρεμιέρα της, αναμένεται να γίνει με τη νέα σεζόν, από τον Οκτώβριο του 2018. Αλλωστε, πρόκειται για μια απαιτητική παραγωγή, το συνολικό κόστος της οποίας φαίνεται ότι θα ανέλθει στα 300.000 ευρώ. Κι αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για μίνι σειρά έξι επεισοδίων, τότε το κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται στα 50.000 ευρώ. Αυτό που θέλουν οι υπεύθυνοι της εν λόγω παραγωγής είναι να μη γίνει καμία «έκπτωση» στην ποιότητά της. Γι’ αυτό ένα μέρος των γυρισμάτων θα γίνει στην Ελλάδα κι ένα άλλο στο εξωτερικό, προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Εξάλλου, ο στόχος τους με τη συγκεκριμένη σειρά δεν είναι μόνο η προβολή της στην εγχώρια τηλεόραση, αλλά και η διάθεσή της σε διεθνείς αγορές.

Οι βασικοί ρόλοι

Τη σκηνοθεσία θα έχει ο Γιάννης Διαμαντόπουλος, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Δημήτρης Γιαμλόγλου. Οσο για τους πρωταγωνιστές; Βασικό ρόλο θα έχει, όπως ακούγεται , ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ο οποίος, μετά τον ρόλο του Νίκου Καζαντζάκη στην ομώνυμη κινηματογραφική επιτυχία του Γιάννη Σμαραγδή έχει ανεβάσει πολύ τις «μετοχές» του στο χρηματιστήριο της εγχώριας showbiz. Κοντά σε συμφωνία λέγεται ότι είναι και η Μαρία Ναυπλιώτου, η οποία έχει επιλέξει να απέχει από το γυαλί τα τελευταία χρόνια, διοχετεύοντας την καλλιτεχνική ενέργειά της στο θέατρο. Τέλος, ο πολυτάλαντος Ιβάν Σβιτάιλο «φλερτάρει» επίσης με έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της νέας, φιλόδοξης παραγωγής. Τον Ιβάν έχουμε να τον δούμε από τη σειρά του Λευτέρη Παπαπέτρου «Κάτω Παρτάλι». Φυσικά, οι επαφές συνεχίζονται καθημερινά και με άλλα γνωστά ονόματα του χώρου, προκειμένου να ολοκληρωθεί το καστ.

Σύμφωνα με την υπόθεση του μυθιστορήματος του Γιώργου Σεφέρη «Εξι νύχτες στην Ακρόπολη», μια παρέα επτά νέων διανοουμένων στην Αθήνα, το 1928, αποφασίζει να συναντηθεί στην Ακρόπολη για έξι συνεχείς πανσελήνους, βάζοντας ένα πνευματικό στοίχημα και προσπαθώντας να ανακαλύψει τον κρυμμένο συμβολισμό του μνημείου, σε αναζήτηση νοήματος για τις ανέλπιδες ζωές τους.

Οι συναντήσεις τους στην Ακρόπολη γίνονται και το κλίμα ερωτισμού και καλλιτεχνικής αναζήτησης μεταξύ των ηρώων οδηγεί σε μια σειρά ακραίων συναισθηματικών και ερωτικών συγκρούσεων. Στη σειρά θα υπάρχει σύνδεση του παρελθόντος με το σήμερα και οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν παράλληλα την ιστορία επτά ηθοποιών που πραγματοποιούν στην Ακρόπολη τα γυρίσματα μιας ταινίας, η οποία βασίζεται στη νουβέλα του Σεφέρη «Εξι νύχτες στην Ακρόπολη». Οι επτά ήρωες του σήμερα, λοιπόν, θα συνδεθούν με έναν τρόπο μεταφυσικό και σχεδόν θα ταυτιστούν με τους ήρωες του χθες, τους οποίους καλούνται να ενσαρκώσουν on camera.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...