Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Στα Οσκαρ η κόρη του Ζανό

❱❱ Η Ξένια Ντάνια, που πρωταγωνιστεί στην ταινία «Amerika square», μιλάει στην «Espresso»ΑΠΟ ΤΟΝ
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Μια Ελληνίδα φλερτάρει με τα Οσκαρ! Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ξένια Ντάνια, κόρη του ηθοποιού Ζανό Ντάνια, κρατάει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη νέα ταινία «Amerika square» του Γιάννη Σακαρίδη, που αποτελεί την ελληνική πρόταση για τα αμερικανικά κινηματογραφικά βραβεία του 2018 στην κατηγορία της Ξενόγλωσσης Ταινίας. «Οπως είναι φυσικό, είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που συμμετέχω σε μια ταινία που προτάθηκε από τη χώρα μας για τα Οσκαρ. Τι να πω… Ελπίζω και εύχομαι τα καλύτερα!» λέει στην «Espresso» με τη σεμνότητα που τη διακρίνει η 24χρονη κόρη του Ζανό Ντάνια, την οποία απέκτησε από τον γάμο του με την Τζαμαϊκανή Μαρία Φλορίς Νόρμαν.

Στην ταινία στην οποία κάνει και το κινηματογραφικό ντεμπούτο της η εξωτικής ομορφιάς Ξένια υποδύεται την Τερέζα, μια Αφρικανή μετανάστρια στην Ελλάδα, η οποία ασχολείται με το τραγούδι και πέφτει θύμα ενός γκάνγκστερ που την εξωθεί στην πορνεία. «Είναι η ιστορία τρομερής εκμετάλλευσης μιας κοπέλας που βρίσκεται στην Ελλάδα και μπορώ να πω ότι σαν την Τερέζα υπάρχουν πάρα πολλές κοπέλες που σήμερα κυκλοφορούν ανάμεσά μας και, όπως εκείνη, έχουν πέσει θύματα κάθε είδους εκμετάλλευσης και απλά δεν το γνωρίζουμε» υποστηρίζει η νεαρή καλλιτέχνις και διευκρινίζει ότι η ίδια δεν βίωσε ρατσισμό στη χώρα μας εξαιτίας του χρώματός της.

Η ενασχόλησή της με το τραγούδι ξεκινάει από την παιδική ηλικία της, όταν μάζευε τους συγγενείς της για να τους κάνει σόου και, μάλιστα, ζητώντας τους να πληρώσουν και εισιτήριο. Από τότε ο πατέρας της την προέτρεπε να δει μιούζικαλ που έχουν γράψει ιστορία και να ακούει σημαντικούς καλλιτέχνες του τραγουδιού και όχι μόνο. Σήμερα η 24χρονη Ξένια είναι φοιτήτρια στο Ωδείο Αθηνών και συμμετέχει στο κουαρτέτο Sera Bello’s, το οποίο παίζει τζαζ και σόουλ μουσική. «Γράφω στίχους και θα ήθελα να δημιουργήσω τα δικά μου κομμάτια.

Πάντα στα αγγλικά, για να απευθύνονται σε όλο τον κόσμο. Λατρεύω τη Νίνα Σιμόν, η οποία, εκτός από τη σπουδαία φωνή της, ξεχώρισε και για τον ακτιβισμό της μέσα από τα τραγούδια της» μας λέει και προσθέτει πως, αν άγραφε ένα τραγούδι με αφορμή την οικολογική καταστροφή με τη διαρροή πετρελαίου στον Σαρωνικό, θα καυτηρίαζε κυρίως τον ρόλο της Πολιτείας «που επιτρέπει στον καθένα να κάνει ό,τι θέλει».

Σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, η Ξένια θα ήθελε ύστερα από 20 χρόνια να έχει κάνει τη δική της οικογένεια και, ως πολίτης του κόσμου, να ταξιδεύει τραγουδώντας σε διάφορα φεστιβάλ.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί




Μποζουκια Αθηνα