Ο Βαγγέλης που θέλει να γίνει Ανδρομέδα

❱❱ 30χρονος κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης και ζητά να διορθωθεί το φύλο από «άρρεν» σε «θήλυ» ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ 

Στο Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης έφτασε η υπόθεση του Βαγγέλη που θέλει να λέγεται Ανδρομέδα δίχως εγχείρηση αλλαγής φύλου! Συγκεκριμένα, η Μυτιληνιά Ανδρομέδα Ψαρού, που γεννήθηκε ως Ευάγγελος Ψαρός, ζητά να διορθωθεί η ληξιαρχική πράξη γέννησης και βάφτισης.

Οπως σημείωσε στο δικαστήριο η 30χρονη, ζητά να διορθωθεί το αναγραφόμενο φύλο από «άρρεν» σε «θήλυ», το κύριο όνομα να γίνει «Ανδρομέδα» αντί του «Ευάγγελος» και το επώνυμο να διορθωθεί ως προς την κατάληξή του και αντί του «Ψαρός» να γίνει «Ψαρού».

Η 30χρονη βρέθηκε στο δικαστήριο μαζί με φίλες και φίλους για να υπερασπιστεί το αίτημά της. Βασικός μάρτυρας υπεράσπισής της ήταν η Μυτιληνιά στιχουργός Ντέπη Χατζηκαμπάνη. «Είσαι βέβαιη ότι θες να είσαι γυναίκα;» ρώτησε το δικαστήριο την Ανδρομέδα κι εκείνη απάντησε: «Δεν θα είχα μπει σε όλη αυτή τη διαδικασία αν δεν το ήθελα».

Προβλήματα

Η Ανδρομέδα, όπως ξεκαθαρίζει, δεν θέλει να κάνει επέμβαση για να αλλάξει το φύλο της, δηλαδή να αφαιρέσει τα ανδρικά γεννητικά όργανά της, παρά μόνο να αλλάξει την ταυτότητά της.

Οπως λέει, αντιμετωπίζει πολλές φορές προβλήματα ταυτοπροσωπίας, αφού η ταυτότητά της δεν συνάδει με τη φυσική της παρουσία.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Μυτιλήνης για την υπόθεση αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου τέσσερις μήνες. Μιλώντας στην «Espresso», η δικηγόρος της 30χρονης Ανδρομέδας, Δήμητρα Χατζηλεωνίδα, ανέφερε πως «πρόκειται από τις πρώτες υποθέσεις πανελλαδικά που αφορούν την αλλαγή ταυτότητας χωρίς να έχει προηγηθεί επέμβαση με χειρουργείο.

Εμείς επικαλούμαστε μια νομολογία η οποία έχει να κάνει με τα δικαιώματα του ανθρώπου και του δικαιώματος του αυτοκαθορισμού. Αυτό σημαίνει να δηλώνω ό,τι αισθάνομαι, ανεξάρτητα από το πώς γεννιέμαι. Και, με βάση αυτά, γίνεται η προσφυγή στο δικαστήριο, για να επιλυθούν κυρίως πρακτικά ζητήματα.

Για παράδειγμα, αυτή η κοπέλα ήθελε να κάνει μια ανάληψη στην τράπεζα και δεν μπορούσε, ήθελε να ταξιδέψει αεροπορικώς και ήταν αδύνατον, γιατί τα στοιχεία της ταυτότητάς της δεν συνάδουν με την εξωτερική εμφάνιση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παθιασμένα φιλιά για γνωστή ηθοποιό στο αεροδρόμιο – Νέος έρωτας στη σόουμπιζ;

Νέος έρωτας για τη γνωστή ηθοποιό που εθεάθη να δίνει παθιασμένα φιλιά στο αεροδρόμιο

D3lta: Ο γιος του εφοπλιστή Κούστα αποκαλύπτει γιατί άλλαξε το όνομά του

Ο Ρομπέρτο Κούστας, γνωστός ως D3lta είναι γιος του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα. Ο καλλιτέχνης καλεσμένος της εκπομπής «Στούντιο 4» αναφέρθηκε στον λόγο που άλλαξε το όνομά του.

Ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ παντρεύεται μετά από χρόνια σχέσης και δύο παιδιά

Πιστεύαμε πως δεν θα φάμε ποτέ κουφέτα από το συγκεκριμένο ζευγάρι!

Πέθανε ο σκηνοθέτης Γιώργος Πανουσόπουλος – Δύσκολες ώρες για τη σύζυγό του, Μπέτυ Λιβανού

Σε ηλικία 84 ετών πέθανε ο σπουδαίος κινηματογραφιστής, σκηνοθέτης...

Ιδού το «παλάτι» των Ντε Γκρες

Η «Espresso» ανακάλυψε το ρετιρέ 400 τετραγωνικών στην Ηρώδου...

Έγινε ξανά γιαγιά Ελληνίδα ηθοποιός – «Γεννήθηκε η δεύτερη εγγονή μου»

Η γνωστή ηθοποιός έγινε γιαγιά πριν από λίγες ημέρες...

«Ο γάμος είναι μια ωραία συμφωνία που δεν χρειάζομαι. Με βαραίνει ένας άνδρας – υπάλληλος»

Η ηθοποιός καλεσμένη της εκπομπής «Με τον Ρένο» αναφέρθηκε στο κεφάλαιο γάμος.

Δύσκολες ώρες για τον Νίκο Στραβελάκη – Εκτός εκπομπής σήμερα

Ο Νίκος Στραβελάκης απουσίαζε από την εκπομπή «10 παντού»...