Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Ιστορικός γάμος με άρωμα Ελλάδας

❱❱ Ο πρίγκιπας Φίλιππος παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του Ντανίκα Μαρίνκοβιτς με υψηλούς καλεσμένους και από τη χώρα μας Από τον
Θάνο Μακρογαμβράκη

Με άρωμα Ελλάδας θα γίνει στον καθεδρικό ναό του Αρχάγγελου Μιχαήλ στο Βελιγράδι ο βασιλικός γάμος του πρίγκιπα Φιλίππου Καραγεώργεβιτς με την εκλεκτή της καρδιάς του Ντανίκα Μαρίνκοβιτς, καθώς ανάμεσα στους υψηλούς καλεσμένους θα βρίσκονται σημαντικές προσωπικότητες και μέλη εφοπλιστικών και επιχειρηματικών οικογενειών της χώρας μας.

Στη λίστα των υψηλών καλεσμένων, εκτός από τα ονόματα της πρώην βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας και γαλαζοαίματων από κάθε σημείο του πλανήτη, ξεχωρίζουν αυτά των οικογενειών Βαρδινογιάννη, Λάτση, Λαιμού και Γουλανδρή, οι οποίες διατηρούν εδώ και χρόνια φιλικές σχέσεις με τον πατέρα του γαμπρού, πρίγκιπα Αλέξανδρο της Σερβίας, και τη δεύτερη σύζυγό του, την ελληνικής καταγωγής πριγκίπισσα Αικατερίνη.

Mε λαμπρότητα

Ο γάμος θα τελεστεί με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τιμές, καθώς θεωρείται ιστορικός για το πρώην βασίλειο της Σερβίας, αφού θα είναι ο πρώτος που θα πραγματοποιηθεί 95 χρόνια μετά τον γάμο του βασιλιά Αλέξανδρου του Μεγάλου με τη βασίλισσα Μαρία το 1922 και 16 χρόνια μετά τη διά νόμου επιστροφή της βασιλικής οικογένειας από την εξορία στο Λευκό Παλάτι.

Η γαμήλια τελετή θα αρχίσει στις 3 αύριο το απόγευμα, χοροστατούντος του Πατριάρχη Σερβίας και παρουσία χιλιάδων πολιτών που αναμένεται να κατακλύσουν από νωρίς τους δρόμους γύρω από το παλάτι και τον καθεδρικό ναό. Το πανέμορφο ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από λίγα χρόνια στο Λονδίνο και όσοι τους γνωρίζουν καλά λένε πως βίωσαν έναν έρωτα με την πρώτη ματιά. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να είναι διαφορετικά, αφού η όμορφη Ντανίκα, με ευγενική καταγωγή και σπουδές στις καλές τέχνες και στο σχέδιο μόδας, είχε όλα τα προσόντα που θα μπορούσαν να γοητεύσουν τον Φίλιππο, ο οποίος ξεχωρίζει με τον low profile χαρακτήρα του.

Σήμερα, πρώτη μέρα των γαμήλιων εκδηλώσεων, το ζευγάρι μαζί με τους γονείς του θα δώσει ένα κοκτέιλ πάρτι για τους καλεσμένους, οι οποίοι θα αρχίσουν να καταφθάνουν από μακριά. Υπολογίζεται πως εκεί θα βρίσκονται πλήθος γαλαζοαίματων και μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, αφού η βασίλισσα Ελισάβετ είναι νονά του πρίγκιπα Αλέξανδρου, τον οποίο είχε βαπτίσει στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Η δεξίωση και το γαμήλιο γεύμα θα δοθούν στις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου στο Λευκό Παλάτι, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στο brunch που θα δοθεί στις 11 το πρωί.

3 0

Ο Φίλιππος, που γεννήθηκε το 1982 μαζί με τον δίδυμό του Αλέξανδρο, είναι παιδί του πρίγκιπα Αλέξανδρου από τον πρώτο γάμο του με την πριγκίπισσα Μαρία ντα Γκλόρια, με την οποία το 1980 απέκτησε και τον μεγαλύτερο γιο του Πέτρο. Με την πριγκίπισσα Αικατερίνη παντρεύτηκαν το 1985 στο Λονδίνο, ωστόσο δεν απέκτησαν παιδιά, καθώς και εκείνη έχει δύο από τον πρώτο γάμο της. Παρότι έζησαν πολλά χρόνια στην εξορία, κράτησαν και οι δύο πάντοτε ζωντανή στην ψυχή τους τη Σερβία. Από τον Ιούλιο του 2001, όταν τους δόθηκε η άδεια να επιστρέψουν στο Βελιγράδι και να ζήσουν στο παλάτι, συνέβαλαν σημαντικά, προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στους συμπολίτες τους, ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικής καταγωγής.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...