Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Αντώνης Φωκάς: Δύναμη και παρηγοριά μου η μουσική

❱❱ Η συμμετοχή στο «X-Factor», το έμφραγμα σε νυχτερινό κέντρο και τα δάκρυα της γιαγιάς του  Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην όμορφη Χίο, την οποία αγαπώ πολύ. Από τα έξι μου έως τα 15 έζησα στη Χαλκίδα. Οταν έχω χρόνο, μου αρέσει να επιστρέφω στη Χίο – είναι το ησυχαστήριό μου.

■ Οι σπουδές που έχω κάνει δεν έχουν σχέση με τη μουσική. Αν και πέρασα σε κάποια σχολή μέσω πανελλήνιων εξετάσεων, δεν τη συνέχισα, γιατί η αγάπη μου για το τραγούδι ήταν ανέκαθεν μεγαλύτερη.

 Η πρώτη επαφή μου με τον χώρο ήταν στα 13 μου, τραγουδώντας σε μια σχολική εκδήλωση! Παρότι τραγουδούσα και παλαιότερα μόνος στο σπίτι, τότε ήταν η ευκαιρία μου να με ακούσει και ο κόσμος.

1 Οι άνθρωποι που με ενέπνευσαν σε έναν βαθμό είναι η μητέρα μου και οι παππούδες μου. Βέβαια, είναι σύνηθες να εμπνέεσαι από ανθρώπους. Στη δική μου περίπτωση, αυτό που με ώθησε και με ενέπνευσε είναι κάποιες δύσκολες καταστάσεις, και εκεί η μουσική ήρθε και έγινε η δύναμη και η παρηγοριά μου!

■ Το όνομά μου ακούστηκε όταν έλαβα μέρος στο μουσικό σόου ταλέντων «X-Factor», το 2016, κι έπειτα μέσα από κάποιες συνεργασίες που ακολούθησαν.

■ Η πιο πρόσφατη δουλειά μου είναι και το πρώτο δισκογραφικό βήμα μου. Σε συνεργασία με την εταιρία Spicy κυκλοφόρησα το single με τίτλο «Τι κι αν μου λέγανε», το οποίο έχω τη χαρά και την τιμή να παρουσιάζω αυτή την περίοδο στον Βοτανικό.

■ Τρόμαξα όταν, ενώ τραγουδούσα σ’ ένα νυχτερινό μαγαζί στην Κατερίνη, ήρθε ξαφνικά μια γυναίκα και μου είπε να καλέσω έναν γιατρό από το μικρόφωνο, διότι κάποιος έπαθε έμφραγμα. Πραγματικά, ήταν σοκαριστικό…

 Συγκινήθηκα όταν είχαν έρθει να με ακούσουν η γιαγιά μου και ο παππούς μου, με τους οποίους είμαι πολύ δεμένος. Μάλιστα, ενώ τραγουδούσα, σε κάποια φάση έπιασα τη γιαγιά μου να δακρύζει και διέκρινα στο βλέμμα της μια τεράστια χαρά και υπερηφάνεια. Κρατήθηκα τότε για να μη δακρύσω κι εγώ…

■ Το χειρότερο σχόλιο σε κριτική που άκουσα για μένα ήταν στο ξεκίνημά μου, όταν διάφορα πρόσωπα, κοντά στην ηλικία μου, προσπάθησαν να με αποθαρρύνουν και να με μειώσουν. Δεν τα κατάφεραν, βέβαια, διότι μέσω αυτής της κατάστασης έγινα πιο δυνατός και αγάπησα περισσότερο αυτό που κάνω!

 Στη δουλειά μου με «φτιάχνει» να βλέπω την ικανοποίηση στα μάτια των ανθρώπων και στο χαμόγελό τους! Να βλέπω τον κόσμο να διασκεδάζει και να χορεύει – ειδικά σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, αυτό είναι το σημαντικό! Ο κόσμος είναι αυτός που μας δίνει τη δύναμη και μας ωθεί στο κάτι παραπάνω. Από την άλλη μεριά, με «χαλάει» το γεγονός ότι πολύς κόσμος, που παλαιότερα δεν μου μιλούσε καν, τώρα με πλησιάζει για τη δουλειά μου και όχι για μένα, σαν άνθρωπο! Υπάρχουν, εννοείται, και εξαιρέσεις.

■ Το επόμενο project στο οποίο δουλεύω είναι το δεύτερο τραγούδι μου, το οποίο ετοιμάζουμε με την εταιρία μου, τη Spicy, και θα το ανακοινώσω και επίσημα σε λίγο καιρό!

■ Χαλαρώνω όταν περνάω ώρες με αγαπημένα μου πρόσωπα και φίλους, είτε μένοντας στο σπίτι είτε βγαίνοντας για έναν χαλαρό καφέ ή για φαγητό σε μια ήσυχη ταβέρνα!

 Η θέση του έρωτα στη ζωή μου αυτή τη στιγμή είναι δευτερεύουσα, καθώς έχουν προτεραιότητα η δουλειά μου και όλα όσα ετοιμάζω.

Το μεγάλο όνειρό μου από μικρός ήταν να γίνω αγαπητός στον κόσμο και να μπορώ να εμπνέω μέσω της δουλειάς μου, καθώς και να μπορώ να ζω από αυτήν. Αυτό για μένα θα ήταν η πραγματική ευλογία.

*Ο Αντώνης Φωκάς είναι τραγουδιστής

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...