Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Ελένη Κοκκίδου: «Σκυλομαμά» σε safe mode

Μια άνω τελεία στα επαγγελματικά της έβαλε η Ελένη...

Χριστούγεννα με εκπλήξεις* από το XMAS Calendar του opaponline.gr

Η Χριστουγεννιάτικη διάθεση μεγαλώνει ακόμα περισσότερο με το XMAS Calendar...

ΟΠΑΠ: Φρέσκια και δυναμική καμπάνια για το Υπεύθυνο Παιχνίδι με Χριστουγεννιάτικη διάθεση

Η προστασία των παικτών και η υπεύθυνη διασκέδαση στο...

Κιτρίνισε η κορυφή

❱❱ Η «Ενωση» νίκησε τον ΠΑΟΚ 1-0 σε ένα επεισοδιακό ντέρμπι και έπιασε τον Ατρόμητο στην πρώτη θέση Από τον 
Γιώργο Σηφάκη 

Τίποτα δεν τη σταματά. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ, με κατάθεση ψυχής, κέρδισαν τον ΠΑΟΚ με 1-0, ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ατρόμητο και πάνε φουλ για τίτλο.

Το παιχνίδι μύριζε… μπαρούτι από τα πρώτα λεπτά. Κάτι η κόντρα των οργανωμένων με την Αστυνομία, κάτι το πάθος από την κρισιμότητα του αγώνα έφερε την… έκρηξη. 

Ο Αραούχο στο 8′ δέχθηκε κόκκινη κάρτα για χτύπημα πάνω στο Σαμπράνο (στη φάση τον χτύπησε πρώτος αυτός), ενώ και ο ίδιος ο παίκτης του ΠΑΟΚ πήρε κίτρινη κάρτα. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή, απλά ανέβασε στην κορυφή τον Λιβάγια (αντί του μέχρι πριν την αποβολή του Αραούχο) και η εξέλιξη τον δικαίωσε. Στο 25′ ο Γκάλο έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, κατέληξε στον Σιμόες, ο Πορτογάλος έκανε τη σέντρα και ο Λιβάγια, ο οποίος είχε κινηθεί πιο γρήγορα από τον Σαμπράνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 και δικαιώνοντας τον Χιμένεθ για την επιλογή του.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειχναν να τα έχουν χαμένα και το κακό έγινε ακόμα χειρότερο με την αποβολή του Σαμπράνο στο 35′, με δεύτερη κίτρινη. 

Στην επανάληψη παίχθηκε μία παρτίδα σκάκι από τους δύο προπονητές. Η ΑΕΚ με 4-4-1 χωρίς αλλαγή, με τον Λιβάγια μοναδικό επιθετικό, και ο ΠΑΟΚ με το ίδιο σύστημα ( 4-4-1). ο Μανόλο Χιμένεθ είχε στήσει αριστοτεχνικά την ΑΕΚ, αν σκεφτεί κανείς ότι έχασε τον Τσόσιτς στην προθέρμανση, είδε τον Αραούχο να αποβάλλεται στο 8′ και είχε τον Ανέστη τραυματία στα πλευρά από το 35′. Αγωνιστικά, οι δύο ομάδες έκλεισαν περισσότερο την άμυνά τους, αν και η ομάδα του Λουτσέσκου όσο περνούσε ο χρόνος ανέβασε ταχύτητα και ειδικά μετά το 70′ πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού πιέζοντας, αλλά χωρίς να μπορεί να κάνει τη μεγάλη φάση.Η αποβολή στο 90’+1′ του Μπίσεσβαρ (χτύπησε τον Μπακασέτα) ήταν το κερασάκι στην τούρτα γα μία ακόμα κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ μακριά από την Τούμπα. 

ΑΕΚ(Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Λιβάγια (66′ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (74′ Γαλανόπουλος), Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Λέοβατς (42′ Κρέσπο), Βαρέλα, Τσίμιροτ, Σάχοβ (46′ Κάμπος), Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Πέλκας (69′ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

«Κερδίσαμε με την καρδιά και όχι παίζοντας ποδόσφαιρο»

Το πάθος των ποδοσφαιριστών του ήταν αυτό που συνέβαλε ώστε η ΑΕΚ να κατακτήσει τη νίκη, σύμφωνα με τον Μανόλο Χιμένεθ: «Είμαι περήφανος πολύ γιατί όλοι ήταν έτοιμοι να παίξουν αυτό το παιχνίδι. Ενας αντίπαλος ξεκούραστος, η ΑΕΚ κουρασμένη και στην αρχή μια αποβολή. Σήμερα κερδίσαμε με την καρδιά και όχι παίζοντας ποδόσφαιρο. Προσπάθησα να πω στον διαιτητή ότι δεν είδε τη φάση και γι’ αυτό αποβλήθηκα».

Στην αγωνιστική συμπεριφορά του «Δικεφάλου του Βορρά» εκτός Τούμπας στάθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου: «Οταν βρισκόμαστε στην Αθήνα, δεν έχουμε τη σωστή προσέγγιση να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ματς. Τη διαφορά την έκανε η εξυπνάδα της ΑΕΚ, δεν τα παράτησαν τη στιγμή που έπαιζαν με δέκα παίκτες. Σκόραραν, πήραμε μια δεύτερη ηλίθια κάρτα και το ματς έγινε πολύ δύσκολο για εμάς. Ο έξυπνος τρόπος της ΑΕΚ έκανε τη διαφορά».

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...



Μποζουκια Αθηνα