Μεγάλος Καλάθης

Με εμφάνιση (29 π.,1 0 ασίστ) βγαλμένη από το NBA οδήγησε τον ΠΑΟ σε νίκη μέσα στην Πόλη επί της Εφές (82-81) Από τη
Μαρία Τσίχλα

O μυθικός Νικ Καλάθης, με ρεκόρ καριέρας στους πόντους και στην αξιολόγηση, χάρισε στον Παναθηναϊκό την εκτός έδρας νίκη με 82-81 κόντρα στην Αναντολού Εφές για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. 

Ο διεθνής πόιντ γκαρντ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 29 πόντους (7/13 δίπ., 3/4 τρίπ., 6/8 βολές), εννέα ριμπάουντ και 10 ασίστ, φτάνοντας τις 42 μονάδες στο ranking, επίδοση που είναι η τρίτη καλύτερη Ελληνα στη διοργάνωση! 

Οι παίκτες του Πασκουάλ ξεκίνησαν δυνατά, πιάνοντας εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση, ωστόσο δυσκολεύτηκαν να σταματήσουν τους ψηλούς των γηπεδούχων. Με αυτόν τον τρόπο η Εφές έμεινε σε επαφή με τους «πρασίνους» (πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 48-44).

Ο ρυθμός της αναμέτρησης άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες να δίνουν περισσότερη προσοχή στην άμυνα. Οι Τούρκοι «ροκάνισαν» τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο και πήραν κεφάλι στο σκορ με την έναρξη της τελευταίας περιόδου. Ο Καλάθης όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα.

Συνεχίζοντας να κάνει πράγματα και θάματα στα τελευταία πέντε λεπτά, πήρε από το χέρι το «Τριφύλλι» και του χάρισε την πέμπτη νίκη του και τρίτη συνεχή στην Ευρώπη (έχει και τρεις ήττες). Μοιραίος για το σύνολο του Περάσοβιτς (βρίσκεται πλέον στο 2-6), ο ΜακΚόλουμ, ο οποίος δέχτηκε τάπα από τον Γκιστ στη τελευταία επίθεση της αναμέτρησης!

Τα δεκάλεπτα: 21-28, 44-48, 60-62, 81-82.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Λέντο 4, ΜακΚόλουμ 16, Μπαλμπάι 2, Μότουμ 21 (3), Ανταμς 5, Στίματς 15, Μούριτς, Ντάνστον 12, Σιμόν 6 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1), Ρίβερς 5 (1), Παππάς 3 (1), Ντένμον 2, Γκιστ 11 (1), Βουγιούκας 9, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 2, Λοτζέσκι 4, Καλάθης 29 (3), Αντετοκούνμπο 6.

Με Ερυθρό Αστέρα ο ορεξάτος Ολυμπιακός

Με… φόρα από την Πόλη, ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21.00, Novasports 1) τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ, για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Η ψυχολογία των «ερυθρολεύκων», έπειτα από τη νίκη στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης Φενέρ, είναι στα ύψη και θέλουν διακαώς την έκτη νίκη τους (έχουν και δύο ήττες) στη διοργάνωση. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του ακόμα μία φορά τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και τον Τιλί. Το ζητούμενο για τον προπονητή των Πειραιωτών είναι ο Μπράιαν Ρόμπερτς να συνεχίσει με το… πόδι κολλημένο στο γκάζι, δίνοντας λύσεις στην επίθεση. «Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον Ερυθρό Αστέρα, είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και είναι σαν λαβωμένο θηρίο. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Οι παίκτες μας αντέχουν. Γι’ αυτό είναι στον Ολυμπιακό, για να αντέχουν, παρά την κούραση. Αυτή είναι η δουλειά τους» ανέφερε σχετικά με τον αποψινό αγώνα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε: «Οταν μπαίνουμε στο γήπεδο είναι όλοι ίσοι. Πρέπει να δώσουμε το 100% όλοι οι παίκτες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη πένθους για τα θύματα στις πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Αττική και συμπαράστασης για τους πληγέντες.

Wonder boy!

30 και super mom

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Φως στο τούνελ» για τον ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο

Ανησυχία στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» ενός...

Αφροδίτη Γραμμέλη: Χέρι χέρι με τον νέο της σύντροφο – Το τρυφερό στιγμιότυπο

Μια όμορφη περίοδο φαίνεται πως διανύει στην προσωπική της...

Τα «έσπασε» στη Βανδή παρέα με τον κούκλο γιο της

Η ίδια πόσταρε φωτογραφίες και έγραψε: «Μα τι βραδιά κι αυτή! Ξημερώσαμε! Πάντα τέτοιες χαρές εύχομαι σε όλο το κόσμο!

Κατερίνα Παναγοπούλου: Το «αντίο» που λύγισε τους πάντες – «Ένα μόνο δεν σου συγχωρώ»

Με λόγια που «σπάνε» την καρδιά, η Κατερίνα Παναγοπούλου...

Ο Μπισμπίκης junior έφυγε μόνος για το πρώτο του ταξίδι – Το συγκινητικό μήνυμα της Κωνσταντίνας Μπεκιάρη

Η Κωνσταντίνα Μπεκιάρη το πρωί της Πέμπτης συνόδευσε τον γιο της, Μιχάλη στο αεροδρόμιο για να φύγει ταξίδι με την ομάδα μπάσκετ που παίζει.

Δημήτρης Στάμου: Θυμάστε τον παρουσιαστή ειδήσεων του ΑΝΤ1 – Δείτε πώς είναι σήμερα

Ο Δημήτρης Στάμου υπήρξε παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 επί σειρά ετών αλλά εδώ και 15 χρόνια έχει αφήσει πίσω του την τηλεόραση.

Κατερίνα Καινούργιου: Νέες φωτογραφίες από τα γενέθλιά της – Η πιπίλα και τα ροζ τριαντάφυλλα

Ξεχωριστή ήταν η Παρασκευή για την Κατερίνα Καινούργιου, καθώς...