Έβαλε χέρι στον θησαυρό της μαφίας των Ρομά

❱❱ Πώς κατάφερνε να δρα κάτω από τη μύτη των αστυνομικών Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Εβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα στην ΕΛ.ΑΣ.! Ο πασίγνωστος κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου, τον οποίο για χρόνια εμπιστεύονταν οι υπηρεσίες της ως επίσημο εκτιμητή για τα κλεμμένα τιμαλφή που προέρχονταν από κατασχέσεις, αποδείχθηκε ότι… έκλεβε τα κλοπιμαία και τα αντικαθιστούσε με άλλα,  ευτελούς αξίας! 

Το πρωτοφανές σκάνδαλο αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι οποίοι τού είχαν δώσει για εκτίμηση τα κλοπιμαία που είχαν βρει στην κατοχή των «ληστών με το σίδερο».

Στο πλαίσιο της προανάκρισης μετά την εξάρθρωση της σπείρας των Γεωργιανών κακοποιών, οι αστυνομικοί είχαν φωτογραφίσει ένα προς ένα τα κλοπιμαία προτού τα παραδώσουν στον παραδοσιακό κοσμηματοπώλη για να εκτιμήσει την αξία τους και στη συνέχεια να τα παραδώσουν στο Παρακαταθηκών και Δανείων. Αλλωστε, στον ίδιο κατέφευγαν επί χρόνια η Ασφάλεια Αττικής και όλες οι υπηρεσίες που εξιχνίαζαν διαρρήξεις, λόγω των σπουδών του και της εμπειρίας του στην αργυροχρυσοχοΐα.

Οταν, όμως, ο Κολωνακιώτης χρυσοχόος τούς επέστρεψε τα κλοπιμαία συνοδεύοντάς τα με τις έγγραφες εκτιμήσεις του για την αξία κάθε κομματιού, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν έκπληκτοι πως έλειπαν πολλά από τα κοσμήματα και τα χρυσαφικά που είχαν αρπάξει από τα θύματά τους οι αδίστακτοι ληστές.

Αμέσως ενημέρωσαν τον εισαγγελέα και εξασφάλισαν ένταλμα για έρευνα στο σπίτι και το κατάστημα του κοσμηματοπώλη, όπου ανακάλυψαν τα συγκεκριμένα πολύτιμα κομμάτια, των οποίων φωτογραφίες είχαν κρατήσει στο αρχείο τους!

Μετά τη σύλληψη του κοσμηματοπώλη ενημερώθηκαν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες που τον είχαν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς, μεταξύ των οποίων και η Ασφάλεια Αμαρουσίου που είχε εξαρθρώσει τη μεγάλη σπείρα των «Gipsy Kings», η οποία ρήμαζε επί 12 χρόνια περιουσίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Από έναν πρώτο έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στα εκατοντάδες κλοπιμαία διαπίστωσαν πως σε αρκετές περιπτώσεις ο γνωστός κοσμηματοπώλης είχε παρακρατήσει πανάκριβα κομμάτια -κυρίως χρυσές καδένες μεγάλης αξίας-, βάζοντας στη θέση τους… φο μπιζού ευτελούς αξίας, όπως έγραφε στην επίσημη έκθεση εκτίμησης που υπέβαλλε! Την Τετάρτη ο κοσμηματοπώλης θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί μετά τη δίωξη που του άσκησε ο εισαγγελέας.

Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

Η συμμορία των «Gipsy Kings», που δρούσε για περισσότερο από μία 20ετία σε ολόκληρη την Ελλάδα, με την… τεχνογνωσία των κλοπών να περνάει από πατέρα σε γιο, εξαρθρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από το τμήμα
Ασφάλειας Αμαρουσίου, έπειτα από πολύμηνες έρευνες. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, όταν άρχισε το «ξήλωμα» της συμμορίας η λεία της από περίπου 2.000 διαρρήξεις υπολογιζόταν σε μερικές δεκάδες… εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπήρχαν πληροφορίες πως τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ είχαν «φύγει» στο εξωτερικό!

Η «μαφία των Ρομά» αριθμούσε πάνω από 40 μέλη και ήταν χωρισμένη σε τέσσερις ομάδες, τα νήματα των οποίων κινούσαν τοπικοί «αρχηγοί». Ολοι, όμως, έδιναν λόγο σε έναν άνθρωπο, τον capo dei capi, που είχε εφαρμόσει πρώτος το σύστημα των απανωτών κλοπών το 1995!

Οι κακοποιοί είχαν προτίμηση στα σπίτια διασήμων, όπως αυτά της Αννας Βίσση, του Πέτρου Κωστόπουλου και άλλων δημοσιογράφων, παρουσιαστών, επιχειρηματιών, στιχουργών και τραγουδιστών.

Η μεγάλη αποκάλυψη για τη σπείρα ήταν η ταυτότητα του κλεπταποδόχου της, που δεν ήταν άλλος από τον γνωστό μπον βιβέρ Αλέξανδρο Αγγλούπα (φωτό), ο οποίος ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες και έχει προφυλακιστεί. Για την ίδια υπόθεση είχαν γίνει έρευνες σε κοσμηματοπώλες του Κολωνακίου και του κέντρου των Αθηνών, καθώς οι Ρομά φέρεται ότι είχαν δημιουργήσει ένα δίκτυο στο οποίο διοχέτευαν τα κλοπιμαία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «θησαυρός» της Μαρινέλλας – Η βίλα, οι επενδύσεις και τα πνευματικά δικαιώματα

Η Μαρινέλλα, στα 65 χρόνια καριέρας της στο τραγούδι,...

«Πριν από 17 χρόνια μετά από καμάκι γνώρισα αυτό το υπέροχο κορίτσι»

«Και ναι, πέρασαν 17 χρόνια σα να ήταν ψέμα»

Λαμπερό πάρτι γενεθλίων για γνωστή παρουσιάστρια μετά το διαζύγιο

Η παρουσιάστρια δείχνει έτοιμη να αφήσει το παρελθόν πίσω της και να επικεντρωθεί σε όσα έχουν πραγματική σημασία, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή της νέας της καθημερινότητας με αισιοδοξία και δύναμη.

Τέλος ο Κατερινόπουλος από τον Κουσουλό – Η ανατροπή που άλλαξε τα πάντα

Μια στιγμή που έμοιαζε καθοριστική εκτυλίχθηκε στον αέρα της...

Η Σταρ Ελλάς και ο «πρίγκηψ» των Ρομά

Έξι χρόνια πριν, όταν το ζευγάρι κοσμούσε τις σελίδες lifestyle περιοδικών, η σχέση του αποτελούσε είδηση: μια πρώην Σταρ Ελλάς είχε ερωτευτεί τον «πρίγκιπα των Τσιγγάνων», όπως τον αποκαλούσαν, έναν άνδρα που συστηνόταν ως επιχειρηματίας.

Ερωτευμένη ξανά η Σοφία Μαριόλα; Τα τρυφερά τετ-α-τετ σε έξοδο με γοητευτικό κύριο

Η Σοφία Μαριόλα ερωτεύτηκε ξανά; Πρόσφατα έγινε γνωστός ο χωρισμός της με τον Στράτο Τζώρτζογλου ο οποίος αποκάλυψε πως χώρισαν

Τρελά ερωτευμένος μετά από 15 χρόνια γάμου γνωστός τραγουδιστής – «Θα σε διάλεγα σε κάθε ζωή»

«Είσαι η αλήθεια μέσα σε όλο τον θόρυβο, η γαλήνη σε κάθε καταιγίδα και το φως που με οδηγεί πάντα πίσω στο σπίτι»

Η μικρούλα της σειράς «Έτσι ξαφνικά» έγινε δημοσιογράφος – Δείτε σε ποια πετυχημένη εκπομπή δουλεύει

Η σειρά «Έτσι ξαφνικά» του MEGA γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Προβλήθηκε το 2004 και σάρωσε!