Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Ποια ηθοποιός και πρωταγωνίστρια πετυχημένης σειράς της σεζόν είναι η μικρούλα της...

Το χαριτωμένο κοριτσάκι που διασκέδαζε σε παιδικό πάρτι γενεθλίων μεγάλωσε και είναι καταξιωμένη ηθοποιός της χώρας μας.

Μιχάλης Αεράκης: Πρεμιέρα με τη σύζυγο και την αδελφή στο πλευρό του

Ο Μιχάλης Αεράκης έκανε πρεμιέρα με την παράσταση «Νίκος Ξυλούρης - Ο Αρχάγγελος της Κρήτης» στο Θέατρο Ήβη που πραγματεύεται τη ζωή του τραγουδιστή.

Γεννητούρια! Μανούλα για πρώτη φορά γνωστή ηθοποιός

Μαμά έγινε γνωστή ηθοποιός της χώρας μας! Έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο αγοράκι και αποκάλυψε το όνομα που θα του δώσουν

Επετειακή εκδήλωση: 15 χρόνια «δημοκρατία»

Η εφημερίδα «δημοκρατία» γιορτάζει 15 χρόνια κυκλοφορίας με μια...

Έβαλε χέρι στον θησαυρό της μαφίας των Ρομά

❱❱ Πώς κατάφερνε να δρα κάτω από τη μύτη των αστυνομικών Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Εβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα στην ΕΛ.ΑΣ.! Ο πασίγνωστος κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου, τον οποίο για χρόνια εμπιστεύονταν οι υπηρεσίες της ως επίσημο εκτιμητή για τα κλεμμένα τιμαλφή που προέρχονταν από κατασχέσεις, αποδείχθηκε ότι… έκλεβε τα κλοπιμαία και τα αντικαθιστούσε με άλλα,  ευτελούς αξίας! 

Το πρωτοφανές σκάνδαλο αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι οποίοι τού είχαν δώσει για εκτίμηση τα κλοπιμαία που είχαν βρει στην κατοχή των «ληστών με το σίδερο».

Στο πλαίσιο της προανάκρισης μετά την εξάρθρωση της σπείρας των Γεωργιανών κακοποιών, οι αστυνομικοί είχαν φωτογραφίσει ένα προς ένα τα κλοπιμαία προτού τα παραδώσουν στον παραδοσιακό κοσμηματοπώλη για να εκτιμήσει την αξία τους και στη συνέχεια να τα παραδώσουν στο Παρακαταθηκών και Δανείων. Αλλωστε, στον ίδιο κατέφευγαν επί χρόνια η Ασφάλεια Αττικής και όλες οι υπηρεσίες που εξιχνίαζαν διαρρήξεις, λόγω των σπουδών του και της εμπειρίας του στην αργυροχρυσοχοΐα.

Οταν, όμως, ο Κολωνακιώτης χρυσοχόος τούς επέστρεψε τα κλοπιμαία συνοδεύοντάς τα με τις έγγραφες εκτιμήσεις του για την αξία κάθε κομματιού, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν έκπληκτοι πως έλειπαν πολλά από τα κοσμήματα και τα χρυσαφικά που είχαν αρπάξει από τα θύματά τους οι αδίστακτοι ληστές.

Αμέσως ενημέρωσαν τον εισαγγελέα και εξασφάλισαν ένταλμα για έρευνα στο σπίτι και το κατάστημα του κοσμηματοπώλη, όπου ανακάλυψαν τα συγκεκριμένα πολύτιμα κομμάτια, των οποίων φωτογραφίες είχαν κρατήσει στο αρχείο τους!

Μετά τη σύλληψη του κοσμηματοπώλη ενημερώθηκαν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες που τον είχαν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς, μεταξύ των οποίων και η Ασφάλεια Αμαρουσίου που είχε εξαρθρώσει τη μεγάλη σπείρα των «Gipsy Kings», η οποία ρήμαζε επί 12 χρόνια περιουσίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Από έναν πρώτο έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στα εκατοντάδες κλοπιμαία διαπίστωσαν πως σε αρκετές περιπτώσεις ο γνωστός κοσμηματοπώλης είχε παρακρατήσει πανάκριβα κομμάτια -κυρίως χρυσές καδένες μεγάλης αξίας-, βάζοντας στη θέση τους… φο μπιζού ευτελούς αξίας, όπως έγραφε στην επίσημη έκθεση εκτίμησης που υπέβαλλε! Την Τετάρτη ο κοσμηματοπώλης θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί μετά τη δίωξη που του άσκησε ο εισαγγελέας.

Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

Η συμμορία των «Gipsy Kings», που δρούσε για περισσότερο από μία 20ετία σε ολόκληρη την Ελλάδα, με την… τεχνογνωσία των κλοπών να περνάει από πατέρα σε γιο, εξαρθρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από το τμήμα
Ασφάλειας Αμαρουσίου, έπειτα από πολύμηνες έρευνες. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, όταν άρχισε το «ξήλωμα» της συμμορίας η λεία της από περίπου 2.000 διαρρήξεις υπολογιζόταν σε μερικές δεκάδες… εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπήρχαν πληροφορίες πως τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ είχαν «φύγει» στο εξωτερικό!

Η «μαφία των Ρομά» αριθμούσε πάνω από 40 μέλη και ήταν χωρισμένη σε τέσσερις ομάδες, τα νήματα των οποίων κινούσαν τοπικοί «αρχηγοί». Ολοι, όμως, έδιναν λόγο σε έναν άνθρωπο, τον capo dei capi, που είχε εφαρμόσει πρώτος το σύστημα των απανωτών κλοπών το 1995!

Οι κακοποιοί είχαν προτίμηση στα σπίτια διασήμων, όπως αυτά της Αννας Βίσση, του Πέτρου Κωστόπουλου και άλλων δημοσιογράφων, παρουσιαστών, επιχειρηματιών, στιχουργών και τραγουδιστών.

Η μεγάλη αποκάλυψη για τη σπείρα ήταν η ταυτότητα του κλεπταποδόχου της, που δεν ήταν άλλος από τον γνωστό μπον βιβέρ Αλέξανδρο Αγγλούπα (φωτό), ο οποίος ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες και έχει προφυλακιστεί. Για την ίδια υπόθεση είχαν γίνει έρευνες σε κοσμηματοπώλες του Κολωνακίου και του κέντρου των Αθηνών, καθώς οι Ρομά φέρεται ότι είχαν δημιουργήσει ένα δίκτυο στο οποίο διοχέτευαν τα κλοπιμαία.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

Η ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι ενώ δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο.



Μποζουκια Αθηνα