Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Πόλεμος» για τη μεταμόσχευση κεφαλιού!

❱❱ Κινέζος συνεργάτης του αμφιλεγόμενου Ιταλού χειρουργού Σέρτζιο Καναβέρο διέψευσε ότι έγινε η επέμβαση σε ανθρώπινο πτώμαΑπό την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Αγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του αμφιλεγόμενου Ιταλού χειρουργού Σέρτζιο Καναβέρο και του επικεφαλής της κινεζικής ομάδας συνεργατών του, Ρεν Σιαοπίνγκ, για τη φερόμενη ως πρώτη μεταμόσχευση κεφαλιού σε ανθρώπινο πτώμα παγκοσμίως.

Ο 56χρονος Σιαοπίνγκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Harbin Medical University, αρνήθηκε ότι έχει πραγματοποιηθεί τέτοιου είδους μεταμόσχευση, όπως είχε ανακοινώσει μερικά 24ωρα νωρίτερα ο Καναβέρο. Οπως διευκρίνισε, αυτό που πέτυχαν ο ίδιος και η ομάδα του ήταν η δημιουργία του «πρώτου χειρουργικού μοντέλου» για μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού και όχι «επέμβαση».

Τόνισε, μάλιστα, ότι δεν γνωρίζει αν και εφόσον θα γίνει ποτέ μια τέτοια μεταμόσχευση, καθώς «είναι μεγάλη η απόσταση που πρέπει να διανυθεί». Ο Σιαοπίνγκ πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η ομάδα του είχε φέρει σε πέρας με επιτυχία μεταμόσχευση κεφαλιού σε σκύλο, κατά το παρελθόν, λύνοντας έτσι το πρόβλημα σύνδεσης της σπονδυλικής στήλης.

Ο χειρουργός εξήγησε ότι η σπονδυλική στήλη του σκύλου είχε αποκοπεί πλήρως από το πείραμα και η ομάδα του κατάφερε να την επανασυνδέσει με το νέο κεφάλι, με τη χρήση πολυαιθυλενογλυκόλης. Οπως είπε, ο σκύλος κατάφερε να περπατήσει ύστερα από δύο εβδομάδες και να τρέξει έπειτα από δύο μήνες, αν και παραδέχτηκε ότι δεν μπορούσε να συμπεριφερθεί σαν απολύτως φυσιολογικός σκύλος.

Συνέντευξη Τύπου

Οι δηλώσεις του Σιαοπίνγκ έρχονται, ωστόσο, σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Σέρτζιο Καναβέρο, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου στη Βιένη ότι ο ίδιος, σε συνεργασία με την ομάδα του Κινέζου χειρουργού, πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση κεφαλιού σε ανθρώπινο πτώμα, ύστερα από επέμβαση διάρκειας 18 ωρών.

Ο Καναβέρο είχε βιαστεί, μάλιστα, να προσθέσει ότι επίκειται ανάλογη επέμβαση σε ζωντανό άνθρωπο, καθώς αποδείχτηκε πως ήταν δυνατή η πλήρης επανασύνδεση της σπονδυλικής στήλης, των νεύρων και των αιμοφόρων αγγείων ενός αποκομμένου κεφαλιού. Ο Καναβέρο δεν έδωσε στη δημοσιότητα αποδεικτικά στοιχεία του εγχειρήματος, ωστόσο είπε ότι θα ακολουθήσει σχετική επιστημονική δημοσίευση.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...