Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ν.Δ. με λαϊκό προφίλ!

❱❱ Εξαγγελία του Μητσοτάκη στο τακτικό συνέδριο για μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών Με ιδιαίτερη έμφαση στον «λαϊκό» και «κοινωνικό» χαρακτήρα της Νέας Δημοκρατίας ολοκλήρωσε χθες τις εργασίες του το διήμερο 11ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, στο Metropolitan Expo στα Σπάτα. 

Τόσο ο πρόεδρος όσο και οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος στις ομιλίες τους έδωσαν το στίγμα της «κοινωνικής Νέας Δημοκρατίας», επιχειρώντας εμμέσως πλην σαφώς να δώσουν μια απάντηση σε όσους κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι είναι το κόμμα της «ελίτ», μια εικόνα που καλλιεργούν συστηματικά και τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη.

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είχε την άνεση να ξεδιπλώσει την ατζέντα και την πολιτική της, αφού πριν από την έναρξη του συνεδρίου, νωρίς το Σάββατο το πρωί, με διαδοχικές δηλώσεις τους μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς έστειλαν το μήνυμα της ενότητας και της ομοψυχίας.

Οι δύο πρώην πρόεδροι του κόμματος ήταν παρόντες και στις δύο ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Σάββατο το πρωί και την Κυριακή το μεσημέρι. Παράλληλα η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι κατανοεί και σέβεται την πολυσυζητημένη απόφαση του κ. Μητσοτάκη να την αποκλείσει από μελλοντικό υπουργικό σχήμα με τον ίδιο πρωθυπουργό.

Ετσι, με διασφαλισμένη εξαρχής την εικόνα της ενότητας, ο πρόεδρος και τα στελέχη της Ν.Δ. μίλησαν εμφατικά για τη Ν.Δ. ως «το μεγάλο όχι μόνο φιλελεύθερο αλλά και λαϊκό κόμμα της Ελλάδας», που «δεν έχει ταξικό πρόσημο», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επίσης έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην εξαγγελία του για μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών.

Ξεχωριστά βίντεο

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. «ανταπέδωσε» τη στήριξη των προκατόχων του τόσο με ξεχωριστές αναφορές στην ομιλία του όσο και με ένα βίντεο που προβλήθηκε για την ιστορία του κόμματος, με αποσπάσματα από ομιλίες τους, όπως επίσης και από ομιλίες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Μιλτιάδη Εβερτ και του Γεωργίου Ράλλη.

4323585

Ως αργά χθες το βράδυ η Ν.Δ. δεν είχε δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που έγινε ανάμεσα στους συνέδρους σε 15 ερωτήματα πολιτικής. Παρουσίασε, ωστόσο, τις απαντήσεις που έδωσαν συνολικά 18.395 συμμετέχοντες στο ερωτηματολόγιο του συνεδρίου. Οι πολίτες απάντησαν μεταξύ άλλων ότι τους ενοχλούν περισσότερο στον δημόσιο διάλογο ο λαϊκισμός και τα ψέματα (60,8%), ότι τις μεγαλύτερες ευθύνες που τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως τα θέλαμε στην Ελλάδα φέρουν οι βουλευτές (54,4%) και οι συνδικαλιστές (52,7%) και ότι το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης κυβέρνησης πρέπει να είναι (60,9%) ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα, που θα μειώνει τον ΕΝΦΙΑ και τους συντελεστές για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...