Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025

«Να μ’αγαπάς»: Ρεκόρ σεζόν και πρωτιά σε σύνολο και δυναμικό κοινό

Οι εξελίξεις, το σενάριο και οι συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της καθημερινής σειράς του Alpha «Να μ’ αγαπάς», έκαναν

Δημήτρης Γιώτης: Γιορτάζει 20 χρόνια στη δισκογραφία με νέο τραγούδι του Κυριάκου...

Με μία μπαλάντα, που σε κερδίζει από το πρώτο της άκουσμα, κάνει δυναμικό come back στη δισκογραφία, o Δημήτρης Γιώτης.

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Ελένη Κοκκίδου: «Σκυλομαμά» σε safe mode

Μια άνω τελεία στα επαγγελματικά της έβαλε η Ελένη...

«Wi-Fi» στον εγκέφαλο

❱❱ Μελέτες αναφέρουν ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικό του «ασύρματο δίκτυο», το οποίο συγκεντρώνει συνεχώς πληροφορίες για τους άλλουςΤα προαισθήματα και αυτά που λέει το ένστικτο είναι αποτέλεσμα του «ασύρματου δικτύου» που διαθέτει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, το οποίο συγκεντρώνει συνεχώς πληροφορίες για άλλους ανθρώπους. Αυτό είναι το συμπέρασμα καθηγητή του πανεπιστημίου του Σέφιλντ στη Βρετανία, ο οποίος υποστηρίζει ότι η ερευνητική δουλειά του δείχνει πως η γλώσσα παίζει περιορισμένο ρόλο σε ό,τι αφορά την επικοινωνία.

Την άποψη του καθηγητή Ντίγκμπι Τατούμ συμμερίζονται εδώ και χρόνια οι επαγγελματίες παίκτες πόκερ, οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να ψαρέψουν σημάδια για το αν έχουν καλό χαρτί οι αντίπαλοί τους ακόμα και από ανεπαίσθητες κινήσεις. 

«Μπορούμε τώρα να γνωρίζουμε απευθείας τι αισθάνονται οι άλλοι άνθρωποι αλλά και πού εστιάζουν την προσοχή τους. Αυτό είναι εφικτό χάρη στην απευθείας σύνδεση μεταξύ του εγκεφάλου μας και αυτού άλλων ανθρώπων. Αυτό το αποκαλώ διεγκέφαλο (interbrain)» δήλωσε ο καθηγητής στη «Sunday Telegraph».

Ο κλινικός καθηγητής Ψυχοθεραπείας, που έχει γράψει τα σχετικά συμπεράσματά του στο βιβλίο «The Interbrain», προσθέτει ότι οι άνθρωποι έρχονται κοντά σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, συναυλίες και θρησκευτικές τελετές χάρη στον διεγκέφαλο, ενώ προειδοποίησε ότι η επικοινωνία μέσω βιντεοκλήσης μπορεί να μην επιτρέπει τη λειτουργία αυτής της διαδικασίας. «Η συναισθηματική μετάδοση εκδηλώνεται με την ταχύτητα του φωτός, όχι με την ταχύτητα της ηλεκτρονικής μετάδοσης. Η πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία συνοδεύεται από ήχο, από χειρονομίες, από τη μυρωδιά του ιδρώτα, από τη δυνατότητα της αφής και από μια σύνδεση» καταλήγει ο καθηγητής.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...




Μποζουκια Αθηνα