Μετάλλιο σε έναν «ήρωα»

❱❱ Η Πολιτεία τίμησε τον αστυνομικό Βασίλη Μαρτζάκλη που έχασε τη ζωή του για να σώσει τον φίλο τουΗ αυτοθυσία που επέδειξε ο αστυνομικός Βασίλης Μαρτζάκλης, ο οποίος, αν και εκτός υπηρεσίας, έχασε τη ζωή του από τις μαχαιριές διαρρήκτη, όταν προσπάθησε να τον εμποδίσει να ανοίξει σπίτι στην Ανδραβίδα και να ξεφύγει, είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. 

Η γενναία αυτή πράξη ήρθε η ώρα να αναγνωριστεί και από την Πολιτεία, που μετά θάνατον του απένειμε το μετάλλιο του «Αστυνομικού Σταυρού», αναγνωρίζοντας ότι επέδειξε σπάνια προσήλωση στο καθήκον και στην προστασία του πολίτη. Τον Μάιο του 2014 ο 35χρονος αστυνομικός περπατούσε με φιλικό ζευγάρι.

Φτάνοντας στο σπίτι του ζευγαριού είδαν έναν κακοποιό που προσπαθούσε να εισβάλει σε αυτό.

Ο διαρρήκτης επιτέθηκε στον φίλο του Βασίλη Μαρτζάκλη, ιδιοκτήτη του σπιτιού, και τότε ο αστυνομικός όρμησε και έσωσε τον φίλο του από τον διαρρήκτη, ο οποίος πάνω στη συμπλοκή τού κατάφερε δύο μαχαιριές.

Ο αστυνομικός στιγμές αργότερα σωριάστηκε νεκρός στο πεζοδρόμιο, ενώ ο δράστης συνελήφθη αργότερα σε καταυλισμό Ρομά της περιοχής.

Ο 30χρονος Ρομά ήταν σεσημασμένος κακοποιός, ομολόγησε την πράξη του, καταδικάστηκε, φυλακίστηκε και πέθανε στη φυλακή το 2016.

Με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2017, ύστερα από πρόταση του Νίκου Τόσκα, του απονεμήθηκε το μετάλλιο αναγνωρίζοντας τη γενναιότητα του Βασίλη Μαρτζάκλη, που άφησε ορφανά δύο παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φοίβος Παπαδάκης: Βραδινή έξοδος με τη σύντροφό του δύο μήνες μετά την απώλεια του πατέρα του

Ο γιος του Γιώργου Παπαδάκη, Φοίβος προσπαθεί να σταθεί...

Παγιδευμένη η Βάσια Λόη με τα παιδιά της στο Ντουμπάι – «Είδαμε ένα σύννεφο καπνού, ξεκίνησε ο τρόμος»

Δύσκολες ώρες πέρασε η Βάσια Λόη με τα παιδιά της καθώς εγκλωβίστηκαν στο Ντουμπάι.

Σπάνια δημόσια εμφάνιση για την τραγουδίστρια Μαρίνα – Δείτε πώς είναι σήμερα

Η τραγουδίστρια Μαρίνα γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα τέλης της...

Τέλος στη δικαστική διαμάχη Παπαρίζου – Μαυρίδης: Οριστική συμφωνία για τη μεζονέτα

Δόθηκε ένα τέλος στο δικαστικό πόλεμο του πρώην ζευγαριού Έλενας Παπαρίζου – Τόνυ Μαυρίδη.

Έξαλλος ο Μικρούτσικος: «Το καλύτερο είναι να μου δώσετε μια άνευ αποδοχών άδεια»

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος το πρωί της Παρασκευής εμφανίστηκε στην εκπομπή «Buongiorno» με κακή διάθεση. Τι του συνέβη;

Η Κατερίνα Παναγοπούλου πέταξε τα ταγιέρ – Με σέξι εμφάνιση σε έξοδό της

Την Κατερίνα Παναγοπούλου την έχουμε συνηθίσει με ταγιέρ και...