Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Στο κελί για για σατανισμό Έλληνες μουσικοί

❱❱ Συνέλαβαν στη Γεωργία τα ιδρυτικά μέλη του ελληνικού heavy metal γκρουπ πριν από προγραμματισμένη συναυλία τουςΤο δικό τους εξπρές του μεσονυκτίου έζησαν τα μέλη ενός ελληνικού συγκροτήματος. Αν και ξεκίνησαν για συναυλία, κατέληξαν στο κελί, κατηγορούμενοι για… σατανισμό!

Η απίστευτη περιπέτεια, που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει σενάριο ταινίας θρίλερ, έλαβε χώρα στη Γεωργία, με πρωταγωνιστές το ελληνικό heavy metal συγκρότημα Rotting Christ, το οποίο οι Αρχές συνέλαβαν με κατηγορίες για σατανισμό και τρομοκρατία.

Σημειώνεται ότι οι Rotting Christ θεωρούνται το μεγαλύτερο ελληνικό συγκρότημα στον χώρο του metal και μια υπολογίσιμη δύναμη στα διεθνή metal μουσικά δεδομένα.

Τα αδέρφια Σάκης και Θέμης Τόλης, ιδρυτικά μέλη της μπάντας, συνελήφθησαν πριν από λίγες μέρες στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης και έπρεπε να περάσουν κάποιες ώρες στη φυλακή μέχρι να τους επιτραπεί να αποχωρήσουν, να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη εμφάνισή τους και να ταξιδέψουν στη γειτονική Αρμενία. Ο frontman Σάκης Τόλης αφηγήθηκε την περιπέτειά τους, μέσω ανακοίνωσης της εταιρίας τους.

rotting christ

«Το πρωί της Πέμπτης 12 Απριλίου φτάσαμε στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων η αστυνομία σταμάτησε εμένα και τον αδερφό μου και μας ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε και να απαντήσουμε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Κράτησαν τα διαβατήρια και τα κινητά μας, και μας έβαλαν στη φυλακή. Δεν μας έδωσαν καμία απάντηση για τη σύλληψή μας, λέγοντας ότι είναι “εμπιστευτικό”. Αργότερα οι δικηγόροι μας μάς ενημέρωσαν ότι είμαστε στη λίστα των ανεπιθύμητων ατόμων, με την κατηγορία ότι είμαστε σατανιστές και πιθανοί τρομοκράτες» περιγράφει ο τραγουδιστής και συνεχίζει:

«Βρεθήκαμε στη φυλακή, σε ένα κελί βρόμικο και χωρίς επικοινωνία με τον κόσμο ή με την πρεσβεία για περίπου 12 ώρες. Ευτυχώς, μόνο το όνομα “Τόλης” ήταν στη λίστα ανεπιθύμητων και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας μπορούσαν να ξεκινήσουν τις νομικές διαδικασίες. Επειτα από σκληρές προσπάθειες από τον τοπικό διοργανωτή, δημοσιογράφους, δικηγόρους και ακτιβιστές μπορέσαμε να απελευθερωθούμε».

Στη συνέχεια ο τραγουδιστής ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν να αφεθούν ελεύθεροι, συμπληρώνοντας: «Τελικά καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τη συναυλία μας και η βραδιά εξελίχθηκε καταπληκτική. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους Γεωργιανούς μεταλλάδες αδερφούς μας για την υποστήριξή τους».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...