Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025

Στέλλα Κονιτοπούλου: «Γι’ αυτό έσμιξα ξανά τους Κονιτοπουλαίους»

Μια ιδέα να συνενωθούν όλα τα μέλη της θρυλικής...

Το τραγικό τέλος της 4χρονης, που ήταν στα αζήτητα για έξι ημέρες

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η δράση της αδίστακτης 32χρονης...

«Ο Χορός του Γαλαξία»: Η φαντασμαγορική παράσταση χορού έρχεται στην Αθήνα

Ο οίκος μόδας Pierre Cardin και ο κορυφαίος χορευτής...

Μεγαλείο ψυχής από την ηθοποιό Κωνσταντίνα Μιχαήλ

❱❱ Το «δεν ξεχνάμε και βοηθάμε» δεν είναι μόνο τα κεράκια, αλλά η έμπρακτη βοήθεια σε όσους υποφέρουν, λέει στην «Espresso»  Από την
ΚΛΑΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ πρωτοστατεί ως εθελόντρια στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης, όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από την πυρκαγιά.

Η ηθοποιός βοηθά στην απογραφή και την καταγραφή των πραγμάτων και, όπως μας διαμήνυσε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της, υπάρχει ανάγκη από επιπλέον εθελοντές, αυτοκίνητα και ειδικούς που μπορούν να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη σε αυτούς τους ανθρώπους.

«Καθένας από το μετερίζι του μπορεί να βοηθήσει. Το “δεν ξεχνάμε και βοηθάμε” δεν είναι μόνο τα κεράκια και τα μνημόσυνα, αλλά η δράση και η έμπρακτη βοήθεια στους ανθρώπους που υποφέρουν. Θρηνήσαμε όλοι μας για τα θύματα της πυρκαγιάς, πρέπει τώρα να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που επέζησαν κι έχει αλλάξει δραματικά η ζωή τους. Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας» τονίζει η Κωνσταντίνα στην «Espresso» και προσθέτει: «Δεν υπάρχουν οργάνωση και συντονισμός, γιατί οι άνθρωποι είναι λίγοι, βρίσκονται συνέχεια εκεί και κουράζονται. Υπάρχει ανάγκη επίσης για μέσα μεταφοράς των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που δεν μπορούν να έρθουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης να τα πάρουν».

«Το θεώρησα χρέος μου»

Η δημοφιλής ηθοποιός αναφέρεται επίσης στην ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης όλων αυτών που είδαν τη ζωή τους να καταστρέφεται από τη μια στιγμή στην άλλη και δικούς τους ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

«Ειδικοί σε αυτόν τον τομέα ας βοηθήσουν εθελοντικά. Οι άνθρωποι αυτοί θα χρειάζονται βοήθεια για τουλάχιστον δύο μήνες. Εκεί είναι ακόμα αποκαΐδια… Γίνονται και συσσίτια. Πηγαίνουμε κι εκεί. Ξέρω ότι και σ’ αυτόν τον τομέα χρειάζονται επιπλέον εθελοντές. Προσωπικά το θεώρησα μεγάλο χρέος μου απέναντι στον κόσμο να είμαι εδώ και θα συνεχίσω να είμαι» μας λέει, καλώντας όλους μας, καθέναν από τη θέση του και με τη δυνατότητά του, να συμπράξουμε σε αυτό το σπουδαίο έργο.

Μαζί της βρίσκεται και ο γνωστός δικηγόρος και καλός της φίλος Αλέξανδρος Κασσανδρινός, ο οποίος ανέβασε στα social media βίντεο από τη δραστηριότητά τους, ζητώντας τη συνδρομή και άλλων εθελοντών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ανάμεσα στους επωνύμους που πρόσφεραν εθελοντική εργασία γι’ αυτόν τον σκοπό ήταν και ο Σάββας Πούμπουρας, η Μαίρη Συνατσάκη και η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

—-

Κρατούμενοι στις Φυλακές Κύπρου έστειλαν 2.014 ευρώ στους πυροπλήκτους

Ακόμη και στους κρατουμένους στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου έφτασε το συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική!

Η διευθύντρια του σωφρονιστικού καταστήματος Αννα Αριστοτέλους παρέδωσε εκ μέρους 146 κρατουμένων στον επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννη Γιαννάκη μία επιταγή με το ποσό των 2.014 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για να βοηθηθούν τα παιδιά στις πυρόπληκτες περιοχές.

Οπως ανέφερε η κυρία Αριστοτέλους, το ποσό συγκεντρώθηκε από συνεισφορές κρατουμένων και υποδίκων, είτε από τα ημερομίσθιά τους για τον μήνα Ιούλιο είτε από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Ο επίτροπος Εθελοντισμού, παραλαμβάνοντας την επιταγή, έκανε από την πλευρά του λόγο για μια ιδιαίτερα συγκινητική χειρονομία εκ μέρους των κρατουμένων αφού, όπως ανέφερε, πολλοί έχουν δώσει το υστέρημά τους.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση, με την οποία η διεύθυνση και το προσωπικό των φυλακών συνέχαιραν τους κρατουμένους και τους υποδίκους για τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη τους προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της ανατολικής Αττικής.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επιθυμία της Μοσχολιού που θα γίνει πραγματικότητα είκοσι χρόνια από τον θάνατό της

«Μήνας Βίκυς Μοσχολιού» θα έπρεπε να ονομαστεί ο Αύγουστος,...

«Τσάκωσαν» γνωστή τραγουδίστρια σε ρομαντικό δείπνο με πολιτικό

Τι συνέβη με την τραγουδίστρια και τον πολιτικό;

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι ηθοποιών – Ερωτεύτηκαν στα γυρίσματα

Ερωτεύτηκαν στα γυρίσματα και έγιναν ζευγάρι στη ζωή. Για ποιους πρόκειται;

Πώς τραγουδιστής κατέληξε στο Α.Τ. Αλμυρού

Σε φιάσκο κατέληξε η εμφάνιση λαϊκού τραγουδιστή στη Νέα...

Μελίνα Νικολαΐδη: Νέα αρχή μετά τον χωρισμό με τον Φιντιρίκο – Η μετακόμιση και η μελαγχολία

Η Μελίνα Νικολαΐδη χώρισε πρόσφατα με τον Δημήτρη Φιντιρίκο και έφυγε από το σπίτι του καθώς έμενε μαζί του όταν βρισκόταν στην Ελλάδα.

Δακρυσμένη on camera η Εβελίνα Νικόλιζα: «Μου έχουν σπάσει όλοι τα νεύρα»

Συναισθηματικά φορτισμένη η Εβελίνα Νικόλιζα ανέβασε το νέο της vlog στο youtube μη κρύβοντας τα δάκρυά της.

Το ελληνικό καλοκαίρι της «πριγκίπισσας του τσιμέντου» Αλίνας Καλτσίδου

Τι κι αν κάνει διακοπές στα πιο εξωτικά μέρη...

Τίνα Μεσσαροπούλου: Η γνωριμία με τον Γιώργο Μυλωνάκη, ο έρωτας και ο γάμος

Θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το σχόλιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου...
spot_img
spot_img