Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Ζωντανός βάτραχος σε συσκευασία των σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος

❱❱ Σάλος από ζωντανό βατραχάκι μέσα σε συσκευασία των σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος! Τι λέει η εταιρίαΣάλο έχει προκαλέσει εδώ και λίγα 24ωρα μία φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, στην οποία φαίνεται ένας… ολοζώντανος βάτραχος (!) μέσα σε μια σακούλα με έτοιμη σαλάτα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος.

Αν και ξέσπασε μία άτυπη ιντερνετική «μάχη» σχετικά με το αν πρόκειται για πραγματικό γεγονός ή για ακόμη μία ψεύτικη είδηση (fake news), η εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι διερευνά την υπόθεση.

«Το θέμα που αφορά τη σαλάτα ΑΒ μέσα στην οποία βρέθηκε ζωντανό βατραχάκι είναι ένα γεγονός που μας προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη, κυρίως λόγω της πιστοποιημένης παραγωγικής διαδικασίας, αλλά και των αυστηρών ποιοτικών ελέγχων που ακολουθούνται.

Από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε, είμαστε σε συνεχή επαφή με τον προμηθευτή μας, ο οποίος διερευνά το θέμα από την πλευρά του και έχει προχωρήσει ήδη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί πλήρως ότι δεν θα υπάρξει αντίστοιχο περιστατικό στο μέλλον» αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.
Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, ο χημικός, πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ και ερευνητής στον «Δημόκριτο» Νίκος Κατσαρός υποστήριξε ότι δεν γίνεται κανένας έλεγχος σε τρόφιμα και ποτά.

«Να ήταν ζωντανό το βατραχάκι αποκλείεται, διότι χρειάζεται να αναπνεύσει» αναφέρει ο κ. Κατσαρός σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΑΒ Βασιλόπουλος και πρόσθεσε: «Αν είναι αλήθεια ότι βρέθηκε βάτραχος σε έτοιμη σαλάτα, είναι επικίνδυνο, πολύ επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Καταρχάς, ένα ζώο έχει πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες αναπτύσσουν μικρόβια επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Εάν, βέβαια, είναι αλήθεια, διότι ακόμη δεν έχουμε εικόνα».

Ακόμη, ο επιστήμονας αναφέρει ότι είναι αδύνατον να διαλευκανθεί με ποιον τρόπο μπήκε ένας βάτραχος μέσα στη σαλάτα. «Ωστόσο, πρόκειται για καταγγελία ενός πελάτη, οπότε το θέμα θα πρέπει να διερευνηθεί» τονίζει ο κ. Κατσαρός.

Σε ερώτηση αν οι καταναλωτές μπορούν να εμπιστεύονται τις έτοιμες σαλάτες, ο κ. Κατσαρός απάντησε ότι «γενικά δεν έχουν πρόβλημα οι έτοιμες σαλάτες. Πλένονται καλά και απολυμαίνονται, δεν υπάρχει θέμα. Το μεγάλο θέμα είναι ότι δεν ελέγχονται από κανέναν τα τρόφιμα».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...