Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «εξίσωση» της μείωσης του ΕΝΦΙΑ

4547881
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

❱❱ Σε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% το 2019 μπορούν να προσδοκούν τα φυσικά πρόσωπα με συνολική ακίνητη περιουσία αξίας ως 60.000 ευρώΓια φορολογουμένους με πολλαπλάσια αξία ακίνητης περιουσίας εξανεμίζονται σταδιακά, για να «σβήσουν» στην αξία των 200.000 ευρώ, όπως προκύπτει από τις διατάξεις νόμου που ψηφίστηκαν χθες στη Βουλή.

Από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ του 2019 κατά 30% για συνολική αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 60.000 ευρώ αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 3.500.000 μικροϊδιοκτήτες ακινήτων. Για παράδειγμα, σε ακίνητο 80 τ.μ. σε περιοχή με τιμή ζώνης 750 ευρώ, όπως το Κερατσίνι και ο Ρέντης, όπου ο ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται με 2,8 ευρώ ανά τετραγωνικό, υπάρχει μείωση κατά 67 ευρώ, από τα 224 στα 157.

Από την αξία ακίνητης περιουσίας 60.000 ευρώ και πάνω, οι εκπτώσεις «ψαλιδίζονται» και για συνολική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ δεν υπάρχει ελάφρυνση. Στο Ιλιον, ένα ακίνητο 120 τετραγωνικών με τιμή ζώνης 1.000 ευρώ επιβαρύνεται σήμερα με ΕΝΦΙΑ 343 ευρώ.
Με τις αλλαγές, ο φόρος θα μειωθεί στα 290 ευρώ (ελάφρυνση 16,67%).

Αγροτεμάχια και λοιπές εδαφικές εκτάσεις σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού θα απαλλάσσονται και το 2019 από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Στράτος Σιμόπουλος: Το ζεϊμπέκικο κατά της νόσου Αλτσχάιμερ

Στράτος Σιμόπουλος: Το ζεϊμπέκικο κατά της νόσου Αλτσχάιμερ

Νατάσα Παζαΐτη: Γενέθλια για τα διδυμάκια τους

Νατάσα Παζαΐτη: Γενέθλια για τα διδυμάκια τους

Μηχανόβιος ο Ξανθόπουλος (του ΣΥΡΙΖΑ)

Μηχανόβιος ο Ξανθόπουλος (του ΣΥΡΙΖΑ)

Στα γήπεδα του Μουντιάλ ο στιλίστας της Κίμπερλι!

Στα γήπεδα του Μουντιάλ ο στιλίστας της Κίμπερλι!

Η «Λυσιστράτη» της Νατάσας

Η «Λυσιστράτη» της Νατάσας

Χάρης Δούκας: «Στον δήμο δεν μπήκα για πόζες και κορδέλες»

Χάρης Δούκας: «Στον δήμο δεν μπήκα για πόζες και κορδέλες»