«Ορφανός» ο «Μπομπ Σφουγγαράκης»

❱❱ «Εφυγε» στα 57 του ο δημιουργός της σειράς κινουμένων σχεδίων Στίβεν ΧίλενμπεργκΟ Στίβεν Χίλενμπεργκ, ο άνθρωπος που συνδύασε δημιουργικά την αγάπη του για τη θαλάσσια βιολογία με τη ζωγραφική, για να χαρίσει στα παιδιά τον αγαπημένο τους ήρωα «Μπομπ Σφουγγαράκη», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών. 

Ο δημιουργός της σειράς κινουμένων σχεδίων του Nickelodeon, που αγαπήθηκε όσο λίγες, είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι έπασχε από πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση (ALS), μια νευροεκφυλιστική πάθηση που είναι επίσης γνωστή ως νόσος του Λου Γκέριγκ. Ο ίδιος είχε πει τότε ότι σκόπευε να συνεχίσει να ασχολείται με τη σειρά καθώς και με τις άλλες αγάπες του για όσο καιρό θα του το επέτρεπε η πάθησή του. «Μας λύπησε απίστευτα η είδηση ότι ο Στιβ Χίλενμπεργκ απεβίωσε έπειτα από μάχη με την ALS» ανέφερε το δίκτυο σε δήλωση που εξέδωσε: «Ηταν ένας αγαπημένος φίλος και μακροχρόνιος δημιουργικός εταίρος όλων στο Nickelodeon. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του».

Ο Χίλενμπεργκ, γνωστός και ως «πατέρας» του Μπομπ Σφουγγαράκη, ήταν εκπαιδευτικός στη Νότια Καλιφόρνια -ειδικευμένος στη θαλάσσια βιολογία- όταν άρχισε να δημιουργεί θαλάσσια πλάσματα ως εκπαιδευτικά εργαλεία. Η θάλασσα τον γοήτευε από παιδί και συνήθιζε να εξερευνά τον βυθό με τις ώρες, συλλέγοντας «αντικείμενα που θα έπρεπε να είχαν παραμείνει σε αυτόν, καθώς σύντομα πέθαιναν και μύριζαν πολύ άσχημα», όπως είχε πει σε συνέντευξή του. Το πρώτο επεισόδιο του «Μπομπ Σφουγγαράκη» με πρωταγωνιστή ένα κίτρινο θαλάσσιο σφουγγάρι και τους φίλους του, που ζουν στη φανταστική υποβρύχια πόλη Βυθός του Μπικίνι, προβλήθηκε τον Μάιο του 1999 και έκτοτε κέρδισε πολλά βραβεία, ενώ παρήγαγε επίσης μια σειρά βιβλίων, δύο χολιγουντιανές ταινίες και ένα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αρνήθηκε να παίξει θέμα η Φαίη Σκορδά: «Παρακαλώ πολύ δεν θέλω να συμμετέχουμε σε αυτό»

Η Φαίη Σκορδά κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Παρασκευής αρνήθηκε να παίξει το θέμα με

Γωγώ Μαστροκώστα: Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση

Η Γωγώ Μαστροκώστα δίνει μία ακόμα μάχη για τη ζωή της. Πριν μερικά χρόνια είχε νοσήσει σοβαρά αλλά με θεραπείες και δύναμη επανήλθε στην καθημερινότητά της.

Στο πλευρό του γιου της στην πρεμιέρα του – Είναι η μαμά Έλληνα πρωταγωνιστή

Η χαμογελαστή κυρία της φωτογραφίας είναι μητέρα του

Η νέα ανακοίνωση για τη Σία Κοσιώνη που θα συζητηθεί

Η αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη από τον ΣΚΑΙ προκάλεσε έκπληξη και συζητήθηκε όσο τίποτα τις τελευταίες ημέρες.

Παπαματθαίου: «Έχουμε τον θάνατο της δεύτερης μαθήτριας και εσείς προβάλλετε το έκτρωμα της Eurovision»

Ο  Τάκης Παπαματθαίου πριν λίγες ώρες άνεβασε στον προσωπικό...

Γιάννος Περλέγκας: Αυτοί οι ηθοποιοί ήταν οι γονείς του

Ο Γιάννος Περλέγκας έκανε είσοδο εδώ και λίγες ημέρες στη σειρά «Να μ’αγαπάς» και έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές των ηρώων.

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: «Εγώ, όταν πέθανε η μαμά μου, έκλαψα σε μια πιλοτή στη Θεσσαλονίκη»

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου το απόγευμα της Παρασκευής (15/5)  βρέθηκε...