Φράνσον ο «εκλεκτός»

Ο 24χρονος μέσος της Νόρκεπινγκ έχει κλέψει την καρδιά των ανθρώπων της ΑΕΚ

Και το όνομα αυτού, Αλεξάντερ Φράνσον! Ο 24χρονος μέσος της Νόρκεπινγκ είναι ο «εκλεκτός» της ΑΕΚ για να καλυφθεί άμεσα το κενό στη μεσαία γραμμή. Ένας παίκτης που είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά στο κέντρο και να δώσει αυτά τα στοιχεία που χρειάζεται η «Eνωση» στο παιχνίδι της. Βεβαίως πρόκειται για μία πολύ δύσκολη περίπτωση, την οποία παλεύουν εδώ και καιρό οι «κιτρινόμαυροι», με το κόστος να είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η ΑΕΚ έψαχνε έναν μέσο με δημιουργικές ικανότητες που να μπορεί να παίξει κάθετα. Τον βρήκε λοιπόν στο πρόσωπο του Φράνσoν, ο οποίος είναι ένας παίκτης με πολύ καλή τεχνική, αρκετό τρέξιμο και με και χωρίς την μπάλα και δημιουργικές ικανότητες.

Ο Φράνσον ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα του από τη Νόρκεπινγκ σε ηλικία 19 ετών και μέσα σε μία τριετία πραγματοποίησε 85 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και σκόραρε 9 φορές. Οι επιδόσεις του κέντρισαν το ενδιαφέρον της Βασιλείας, η οποία δαπάνησε το ποσό του 1 εκατ. ευρώ (ήταν από τα μεγαλύτερα ποσά που είχαν δαπανηθεί για μεταγραφή παίκτη από τη Σουηδία) προκειμένου να αποκτήσει τον 22χρονο τότε μέσο.

Στην ελβετική ομάδα «μετακόμισε» τον Ιανουάριο του 2016 και στις δύο χρονιές που έμεινε εκεί έπαιξε σε 66 αγώνες σκοράροντας 3 φορές. Τον Δεκέμβριο του 2017, παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Λωζάννη, ώστε να αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες μια και είχε χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα της Βασιλείας.

Στις 4 του περασμένου Ιούλη, η Νόρκεπινγκ με μία αιφνιδιαστική κίνηση απέκτησε εκ νέου τα δικαιώματα του Φράνσον (δαπανώντας σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης 1 εκατ. ευρώ), ο οποίος με τις 18 συμμετοχές του και τα δύο γκολ που πέτυχε στο πρωτάθλημα οδήγησε την αγαπημένη του ομάδα πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Ένας τίτλος ο οποίος δεν ήρθε, αφού την τελευταία αγωνιστική το «διπλό» της Νόρκεπινγκ επί της Χάκεν δεν ήταν αρκετό, καθώς και η ΑΙΚ επικράτησε εκτός έδρας της Κάλμαρ και κατέκτησε το πρωτάθλημα με διαφορά δύο βαθμών…

Εξάλλου, λύση στο πρόβλημα της στέγασης της πλειοψηφίας των τμημάτων της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ δίνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο διοικητικός ηγέτης της «Ενωσης» αναμένεται να παραχωρήσει στην Ερασιτεχνική κτίριο ιδιοκτησίας του, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό του Περισσού και στο γήπεδο της Ριζούπολης, για να στεγαστούν τα τμήματά της. Αναμένεται, μάλιστα, να αρχίσει άμεσα και η ανακαίνιση αυτού του χώρου ώστε να προχωρήσει και η μετακόμιση.

Wonder boy!

30 και super mom

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χεράκι χεράκι Γκαγκάκη και Καπράλος

Πού πετύχαμε το ζεύγος.Πιο ερωτευμένη από ποτέ φαίνεται πως...

Κατερίνα Καινούργιου: Η πρώτη έξοδος μετά τη γέννηση της κόρης της

Την πρώτη της έξοδο, τρεις εβδομάδες μετά τη γέννηση...

Δεν είναι σύντροφός της αλλά ο μπαμπάς της – Θεατρική έξοδος για τη γνωστή ηθοποιό

Η γνωστή ηθοποιός που πρωταγωνιστεί σε πετυχημένη σειρά έκανε βραδινή έξοδο παρέα με τον πατέρα της,

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το βραδινό look με δαντελένιο κορμάκι στο πλευρό του Θέμη Σοφού

Με μια εμφάνιση που ισορροπεί ανάμεσα στο κομψό και...

Ο πατέρας της Μυρτώς ρίχνει ευθύνες στη μητέρα της – Τα μηνύματα τα ξημερώματα που δεν έμαθε ποτέ εκείνος

Ο πατέρας της άτυχης 19χρονης που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά μίλησε στην εκπομπή «Το πρωινό» για τα μηνύματα που αντάλλαξε η κόρη με τη σύζυγό του και δεν το γνώριζε.

Ο Γαβαλάς έκανε απόλυτη ξεφτίλα την 70χρονη Βίσση

Νέα «καρφιά» από τον Γαβαλά στην 70χρονη Βίσση για...