Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Πένυ Σκάρου: Ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τα χρώματα του...

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ η...

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

«Κωνσταντίνε, παλικάρι μου»

❱❱ Βαθιά συγκίνηση στο μνημόσυνο του Κατσίφα, με τραγικές φιγούρες τους γονείς και τις αδελφές τουΣε κλίμα οδύνης και βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε το Σάββατο, στους Βουλιαράτες, το 40ήμερο μνημόσυνο από τον τραγικό θάνατο του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου από τα πυρά των Αλβανών κομάντος. 

Οπως και την ημέρα που αποχαιρετούσαν για πάντα τον αγαπημένο τους, έτσι και στο μνημόσυνο τραγικές φιγούρες ήταν η μητέρα, ο πατέρας και οι αδελφές του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν τον τόσο άδικο και ξαφνικό χαμό του.
Στο πλευρό τους για να τους συμπαρασταθεί βρέθηκε πλήθος κόσμου, που κατέφθασε από διάφορες περιοχές. Στο μνημόσυνο εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές. Οπως, όταν οι παρευρισκόμενοι, κρατώντας σφιχτά στα χέρια τους τις ελληνικές σημαίες που είχαν φέρει μαζί τους, έψαλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τον τάφο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Μία από τις στιγμές που πραγματικά ράγισαν καρδιές ήταν όταν η μητέρα του 35χρονου βρέθηκε και η ίδια πάνω από τον τάφο του γιου της, φωνάζοντας «Κωνσταντίνε μου, παλικάρι μου», με τον πόνο και τα δάκρυα να αυλακώνουν το πρόσωπό της. Εκτός από τον απλό κόσμο που βρέθηκε στο μνημόσυνο, το «παρών» έδωσαν και πολιτικοί. Μεταξύ άλλων, στους Βουλιαράτες βρέθηκαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγιακας, ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Επιτήδειος.

Μπλόκα

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Παρασκευή ακόμα η αλβανική αστυνομία είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εν αναμονή του μνημοσύνου και γνωρίζοντας ότι δεκάδες θα ήταν τα άτομα που θα ήθελαν να περάσουν τα σύνορα.

Ενδεικτικά, μπλόκα είχαν στηθεί στους δρόμους, ενώ στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς γίνονταν εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όσους ήθελαν να φτάσουν στους Βουλιαράτες. Μάλιστα, πολλά ήταν τα άτομα που δεν κατάφεραν να φτάσουν στο χωριό και να παραστούν στο μνημόσυνο, καθώς τους σταμάτησαν οι αλβανικές Αρχές. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε αποτελεί το γεγονός ότι δεν άφηναν για αρκετή ώρα ακόμη και μία από τις αδελφές του 35χρονου να περάσει. Μάλιστα, για το γεγονός αυτό ξέσπασε και η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, παρά τον πόνο που βίωνε. «Είμαι πολύ λυπημένη, τα σκυλιά δεν άφησαν τα αδέρφια μας τους Ελληνες για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου μου! Γιατί μας κόβουν τα δικαιώματά μας;» είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή, η αλβανική αστυνομία συνέλαβε τον αστυνομικό φρουρό του βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Γιόγιακα, ο οποίος είχε μαζί του όπλο αλλά όχι άδεια χρήσης στην Αλβανία, αλλά και τον πρόεδρο της Ομόνοιας Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη.

Ο φρουρός του βουλευτή τελικά αφέθηκε ελεύθερος χθες το μεσημέρι. Πάντως, όσοι δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα δεν πτοήθηκαν και αποφάσισαν να κάνουν το δικό τους… μνημόσυνο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, καλώντας ιερέα από το Δελβινάκι.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...