Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025

«Να μ’αγαπάς»: Ρεκόρ σεζόν και πρωτιά σε σύνολο και δυναμικό κοινό

Οι εξελίξεις, το σενάριο και οι συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της καθημερινής σειράς του Alpha «Να μ’ αγαπάς», έκαναν

Δημήτρης Γιώτης: Γιορτάζει 20 χρόνια στη δισκογραφία με νέο τραγούδι του Κυριάκου...

Με μία μπαλάντα, που σε κερδίζει από το πρώτο της άκουσμα, κάνει δυναμικό come back στη δισκογραφία, o Δημήτρης Γιώτης.

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Ελένη Κοκκίδου: «Σκυλομαμά» σε safe mode

Μια άνω τελεία στα επαγγελματικά της έβαλε η Ελένη...

Η κατάρα των Φαραώ

❱❱ Αιγύπτιος αρχαιολόγος ισχυρίζεται ότι τον στοίχειωναν οι μούμιες που έφερε στο φωςΧτυπημένος από την κατάρα των Φαραώ ήταν γνωστός Αιγύπτιος αρχαιολόγος. Ο Zahi Hawass, πρώην υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, που ανακάλυψε την Κοιλάδα με τις Χρυσές Μούμιες στην Μπαχαρίγια, έχει παραδεχθεί ότι ένιωσε να τον καταδιώκει το ξόρκι που φυλάει τις τελευταίες κατοικίες των Φαραώ για να τις προστατεύει από τους τυμβωρύχους.

Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, ο 71χρονος υψηλόβαθμος αρχαιολόγος έπεσε στις μούμιες δύο παιδιών, τις οποίες μετακίνησε με την ομάδα του για να τις εκθέσει στο μουσείο. Στο ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «Top 10 Secrets and Mysteries» υποστηρίζεται ότι τα ευρήματα άρχισαν να καταδιώκουν τον Hawass.

«Τον στοίχειωναν στα όνειρά του οι δύο μούμιες των παιδιών. Αρχικά εμφανίζονταν μόνο τα πρόσωπά τους. Αργότερα, όμως, έβλεπε να απλώνουν τα χέρια τους προς τον λαιμό του. Οταν μεταφέρθηκαν κοντά στη μούμια του πατέρα τους, οι εφιάλτες σταμάτησαν» αναφέρει ο εκφωνητής στο ντοκιμαντέρ.
Σε προηγούμενο επεισόδιο της ίδιας σειράς είχε αποκαλυφθεί ότι έξι αρχαιολόγοι πέθαναν μυστηριωδώς με διαφορά λίγων μηνών αφότου συμμετείχαν όλοι στο άνοιγμα μιας σαρκοφάγου, το 1922. Πολλοί υποστήριξαν ότι οι θάνατοί τους μπορούσαν να εξηγηθούν μόνο ως αποτέλεσμα της κατάρας που είχαν ρίξει οι Φαραώ.

Εδώ και αρκετά χρόνια οι αρχαιολόγοι φορούν αυστηρά προστατευτικές μάσκες, όταν μπαίνουν σε τύμβους, καθώς οι πιο πραγματιστές εκτιμούν ότι πιθανότατα τα βακτήρια που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα όταν ξεσφραγίζονται οι χώροι όπου ήταν φυλαγμένες οι μούμιες μπορούν να μπουν σε τυχόν πληγές και να προκαλέσουν σοβαρές φλεγμονές.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...




Μποζουκια Αθηνα