Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Αλλαξαν σχέδια πριν την «κοπανήσει»

❱❱ Αν και είχε αποφασιστεί για μετά τις γιορτές η άρση της προστασίας του μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη για την υπόθεση της Novartis, ο φόβος διαφυγής του επιτάχυνε τη δίωξηΕιλημμένη απόφαση των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, που επρόκειτο να υλοποιηθεί μετά τις γιορτές, φέρεται ότι ήταν η αλλαγή της ποινικής μεταχείρισης του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα και νυν κατηγορούμενου στην υπόθεση της Novartis Nίκου Μανιαδάκη.

Σύμφωνα με πηγές του Εφετείου, οι αόριστες αναφορές του σε πρόσωπα που ενδέχεται να εμπλέκονται σε διαδρομές «μαύρου» χρήματος, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές καταθέσεις άλλων μαρτύρων εις βάρος του, οδήγησαν τις εισαγγελικές Αρχές στην απόφαση της άρσης του πέπλου προστασίας που κάλυπτε τον ως πρότινος «Γιάννη Αναστασίου».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, αν και στις καταθέσεις του ο πρώην σύμβουλος υπουργών Υγείας και καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας αναφέρθηκε στις πρακτικές επιρροής για τις οποίες ελέγχεται η βιομηχανία, προσδιορίζοντας σε 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ το ποσό των παράνομων χρημάτων που, κατά τον ίδιο, διακινήθηκαν από τη Novartis την περίοδο 2010- 2015, απέκρυψε στοιχεία που αφορούν τον δικό του ρόλο στην υπόθεση.

Το αποτέλεσμα ήταν οι εισαγγελικές Αρχές να κρίνουν πως πρέπει να προχωρήσουν στην άσκηση δίωξης εις βάρος του για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, στερώντας του την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Παραμονές Πρωτοχρονιάς

Ωστόσο, η επικείμενη αναχώρηση του Νίκου Μανιαδάκη και της οικογένειάς του για τη Μαδρίτη, παραμονές Πρωτοχρονιάς, ήταν εκείνη που επιτάχυνε τις διαδικασίες υπό τον φόβο της διαφυγής του. Γι’ αυτό, ύστερα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις των αρμόδιων εισαγγελέων και της Αστυνομίας και ενώ ο ίδιος και η οικογένειά του βρίσκονταν ήδη στο αεροδρόμιο, εκδόθηκε εισαγγελική διάταξη με την οποία του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, οι Αρχές ήταν ήδη ενήμερες για το εν λόγω ταξίδι, κάτι που ωστόσο φέρεται ότι διαψεύδουν πηγές του Εφετείου, που επιμένουν ότι η… μετακόμιση της οικογένειας δεν τους είχε γνωστοποιηθεί.

Κατήγγειλε πιέσεις από δικαστές για ενοχοποίηση πολιτικών

Αρχισε να «κελαηδάει» ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και πλέον κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος χθες πήρε σβάρνα τα κανάλια, καταγγέλλοντας κατόπιν εορτής και… δίωξης ότι δεχόταν πιέσεις προκειμένου να καταθέσει ότι είχαν χρηματιστεί συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Σε δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε χθες διατυμπάνισε την αθωότητά του, ενώ ταυτόχρονα προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες κατά των δικαστικών Αρχών.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, ο οποίος μέχρι πριν από λίγα 24ωρα ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και εις βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία, δήλωσε στην ιστοσελίδα του «Πρώτου Θέματος» ότι δύο φορές την τελευταία εβδομάδα, στις 27 και τις 28 Δεκεμβρίου, εκλήθη από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, οι οποίοι του άσκησαν πιέσεις να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα, τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. «Μου ασκούνται διάφορες πιέσεις προκειμένου να παραδεχτώ εγώ ενοχές πολιτικών προσώπων τα οποία ουδέποτε γνωρίζω αν έχουν κάνει ή δεν έχουν κάνει ή οτιδήποτε έχουν κάνει» υποστηρίζει.

«Η κατηγορία προέκυψε τη Δευτέρα το μεσημέρι, αφού είχα κρατηθεί έξι ώρες» λέει ο κ. Μανιαδάκης σχετικά με τη δίωξη η οποία του ασκήθηκε για παθητική δωροδοκία. «Μου ασκήθηκαν πιέσεις κατόπιν διαρροών και σαφέστατων αναφορών των εισαγγελέων ότι οι άλλοι δύο μάρτυρες με κατηγορούν και αυτό έχει ως συνέπεια την άσκηση διώξεων» υποστηρίζει ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας με το κωδικό όνομα «Γιάννης Αναστασίου» και χαρακτηρίζει τη δίωξη εις βάρος του για παθητική δωροδοκία «καθαρά πολιτική».

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...