Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Το πιο ρομαντικό hotel στον κόσμο «αποσύρεται»

Υστερα από σχεδόν μισό αιώνα το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Ο Μπερτομέου κοιτάζει μόνο την πάρτη του!

Η Ευρωλίγκα είναι μια εταιρεία που δεν ενδιαφέρεται για το μπάσκετ αλλά για την ευημερία της

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Μόλις είχε τελειώσει το Ελλάδα – Γεωργία και ειλικρινά ήμουν έξω φρενών με τους λίγους που δεν καταλαβαίνουν ότι ο Μπερτομέου βρήκε ένα ευρωπαϊκό μπάσκετ που ΑΝΘΙΖΕ και τροφοδοτούσε το NBA με πραγματικά μπασκετικά ταλέντα –ας θυμηθούμε τον αδικοχαμένο Πέτροβιτς, τον Ράντζα, τον Κούκοτς, τον Σαμπόνις και πολλούς άλλους που έκαναν αξιόλογες καριέρες στο ΝΒΑ– και κατάφερε να το διαλύσει.

Ηρθε ο Μπερτομέου που στην πραγματικότητα είναι μάνατζερ και με τη στήριξη κάποιων ιδιοκτητών καταστρέφουν από μέρα σε μέρα ό,τι οι παλιοί μπασκετάνθρωποι στην Ευρώπης είχαν κατορθώσει να πετύχουν. Αλήθεια κάποτε η Ευρώπη έβγαζε ταλέντα μπασκετικά και οι προσθήκες με παίκτες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού ήταν περιορισμένες. Τώρα κάθε ευρωπαϊκή ομάδα έχει ίσως κατά 75% παίκτες Αμερικανούς που δεν κάνουν για το NBA αλλά ούτε για την δεύτερη στην σειρά αμερικανική λίγκα. Κατά αυτόν τον τρόπο καταστρέφεται σιγά σιγά η παραγωγή ευρωπαϊκών μπασκετικών ταλέντων, οι Αμερικανοί τούς φράζουν τον δρόμο προς την εξέλιξη. Ο Μπερτομέου και κάθε ο Μπερτομέου είναι καταστροφείς του ευρωπαϊκού μπάσκετ καθώς για ΙΔΙΟΝ συμφέρον ανάγκασε τις εθνικές ομάδες να παίζουν ημιστελεχωμένες και ευτυχώς που στην Ελλάδα του «σωλήνα» οι αρμόδιοι φορείς, ΕΟΚ κ.λπ., έχουν φροντίσει για τη συνέχεια.

Πρέπει να καταλάβετε όλοι όσοι αγαπάτε το μπάσκετ ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν κορυφαίο μέχρι να έρθει ο Μπερτομέου και να πάρει τα ελληνικά τηλεοπτικά χρήματα για τη δήθεν κεντρική διαχείριση που στην πραγματικότητα ήταν για να σωθούν οι Ισπανοί. Πριν γίνει η κεντρική διαχείριση η ΑΕΚ και το Περιστέρι έπαιρναν 1.000.000 ευρώ, την ώρα που η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα έπαιρναν από την ισπανική τηλεόραση 250.000 ευρώ (ενώ από την ελληνική τηλεόραση οι «αιώνιοι» κάτι παραπάνω από 2.500.000). Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί η επιμονή του Μπερτομέου για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών.

Φανταστείτε πού βρέθηκαν η ΑΕΚ, το Περιστέρι, το Μαρούσι, ο Ηρακλής με ανύπαρκτα έσοδα από τηλεόραση και διαφημίσεις και πού είναι αυτήν τη στιγμή το ισπανικό μπάσκετ που πήρε τα χρήματα της ελληνικής τηλεόρασης και με τα πολύ περισσότερα έσοδα από χορηγούς και εισιτήρια έριξε στο καναβάτσο το ελληνικό και στη συνέχεια το Ιταλικό. Ολα αυτά είναι η ωμή πραγματικότητα και δεν έχουν καμία σχέση με την κόντρα των «αιωνίων» και ποια πλευρά έχουν επιλέξει. Εξάλλου η σωτηρία για εμάς θα έρθει από την FIBA και τους νόμους και όχι από εταιρείες όπως είναι η ULEB και η Ευρωλίγκα.

Πάμε και στο ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ ήταν πολύ κακή κόντρα στον Απόλλωνα και από τύχη δεν έχασε βαθμούς. Ας αρχίσουμε από την άμυνα και να τελειώσουμε σε αυτήν! Οι δυο κεντρικοί αμυντικοί της, Οικονόμου και Τσόσιτς, με την εικόνα τους σε δεύτερο σερί παιχνίδι δείχνουν ότι δεν μπορούν να ξεπεράσουν το πατατράκ στο Καραϊσκάκη και επιτρέπουν στον εαυτό τους να γίνονται αρνητικοί πρωταγωνιστές και να προκαλούν την αγανάκτηση του κόσμου της ΑΕΚ. Θα πρέπει οι ίδιοι να αλλάξουν ψυχολογία και να ανέβουν, γιατί η συνέχεια είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Γιατί αν η άμυνα παρουσιάσει ανάλογο πρόσωπο στο άμεσο μέλλον και τη ρεβάνς με τον Ατρόμητο, αλλά και έπειτα στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ δεν έχει καμία απολύτως τύχη.

ΥΓ.: Όσο για τον Παναθηναϊκό, ό,τι σπείρεις θερίζεις. Παρατημένος εκτός γηπέδου και τραγικός εκτός έδρας, έγινε εύκολο θήραμα από τον πολύ καλό Πανιώνιο που κέρδισε εύκολα και δίκαια. Οι Πράσινοι με ανύπαρκτη διοίκηση είναι δικαιολογημένα έρμαιο όχι μόνο των αντιπάλων λόγω φτωχού έμψυχου δυναμικού, αλλά κυρίως των διαιτητών και των βοηθών που τους αντιμετωπίζουν σαν ομαδούλα της σειράς! Τόσο απροστάτευτοι είναι…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...